2017-09-02

Viszlát Augusztus! Helló Szeptember! | 2017

Mivel itt van az ovikezdés, így egész hónapom erre ment, hogy felkészítsem a kicsit arra, hogy milyen lesz az ovi. Igaz, hogy mindig együtt jövünk, megyünk a nagyért az oviba, de azért az mégis más, mikor ott kell maradnia neki is. Úgyhogy ez a hónap nálam erről szólt.
Olvasás terén szerintem most elég jól teljesítettem, hála a II. Nagy Nyári Read-a-thon kezdeményezésnek. Most pedig ott van a #TheReadingQuest olvasási kihívás, ami miatt ismét kicsit jobban összekaptam magam, hiszen legalább a saját karakterem szeretném teljesíteni.

Augusztusi összegzés:
A hónapban összesen 14 könyvet olvastam, ebből 6 darab mesekönyv volt, amit a fiúknak olvastunk fel. a maradék 8 saját könyvnek pedig a fent említett kezdeményezések az okai. Szóval most büszke vagyok magamra. Értékeléseket tekintve is elégedett vagyok, hiszen szinte az összes könyvről készült bejegyzés, amiket augusztusban olvastam.
Értékelések:

Augusztusban volt egy II. Nagy Nyári Read-a-thon, amit nagyon élveztem, de utána egy kicsit úgy éreztem, hogy sok volt, és lassítottam az olvasással. Majd jött Réta és a #TheReadingQuest, ami ismét felpörgetett egy kicsit. Az állandó rovatok is kimentek, bár mindet éjszaka írtam meg azon a napon, így éppen hogy ki tudtak menni. De a lényeg, hogy ez is összejött.
A hónapban Vegazus ismét meghirdette a Mini-Könyvklubot, amire jelentkeztem is. Nemrég pedig a kötelező könyvekre is fény derült, amiről nemsokára hozok egy bejegyzést. Aki nem bírja kivárni, mert annyira kíváncsi, az az illető megtekintheti a Könyvsarok blogok EZEN a linken. Ne feledjétek: jelentkezni még egy hónapig tudtok!

Volt egy pár tag is, amit kitöltöttem, és nem mind volt könyves, és most is születtek egyéb bejegyzések.
Tagek, interjúk és egyéb bejegyzések:

Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Nos, ez a hónap nem a könyveké volt, mivel ugye ovikezdés, és van fontossági sorrend. Viszont most is jutott pár új könyv a hónapra.

Tijan: Fallen Crest High szegény lemaradt a képről, mert kölcsön van adva barátnőmnek

Szeptemberi tervek:
Most már tényleg el kell olvasnom a kettő darab maradék utazókönyvet, mert már így is haladékot kértem, szóval kezd ciki lenni, hogy még mindig rajta ülök. Illetve, még ott van még mindig a #TheReadingQuest, aminek a TBR listájáról még nem olvastam el mindent és elindult a Mini-Könyvklub 8. fordulója is. Szóval most ezek a könyvek a céljaim.
Fülszöveg:
Sienna Cole – Laura Porter: Száz évvel utánad
A nevem Kate Harris-Woods, és ez az én történetem. Átlagos lány vagyok, középszerű élettel, semmi kiemelkedőt nem vittem véghez – egészen mostanáig. Azt hittem, az új életem akkor kezdődött, amikor Londonba költöztünk a férjemmel. De most már tisztán látom, hogy Párizs volt a célállomás. Gyere velem, és végigvezetlek a naplómban egy olyan történeten, ami most íródik, de 1853-ban vette kezdetét egy fiatal párizsi szerelemmel. Egy időutazásra invitállak, amely során beleolvashatsz, hogyan kapcsolódik össze egy több mint száz évvel ezelőtt élt férfi története az enyémmel. Olyan síron túli üzenetet tartogatok neked, ami időtlen igazságokat rejt. Bemutatom azt az embert, aki megváltoztatta az életem. Velem jössz?
Elöljáróban:
Igen, ő lenne az egyik utazókönyv, amit hiper-szuper gyorsan ki kell végeznem.

Fülszöveg:
Tomcsik Nóra: A változások kora
Anglia az 1910-es évek hajnalán.
A szegény sorsú Henry, abban a reményben, hogy pénzt és rangot szerezve elveheti a gróf kisasszony Sarah-t, Londonba utazik. Sarah azonban választás előtt áll. Az egyszerűbb életet választja-e Henryvel, vagy elfogadja a birtok új örökösének, Jacobnak házassági ajánlatát és ezzel a grófnői címet? Bátyja, George ugyanis lemond örökségéről és papnövendék lesz Lancesterben, ahol hamarosan megismeri a tragikus körülmények közt elárvult, ám mindig derűs Annát. Mindeközben George és Sarah húga, a bájos és lázadó kamasz, Charlotte arról álmodozik, hogy Henry egy nap őt veszi el feleségül.
Mind az öten más-más tervekkel és ábrándokkal vágnak neki a körülöttük egyre gyorsabban változó világnak, ahol a társadalmi elvárások és előítéletek mellett leginkább önmagukkal kell újra és újra megküzdeniük.
A dolgok aztán váratlan fordulatot vesznek, mikor Henry New Yorkba érkezve radikális, rendszerellenes szervezkedések és lázongások közepébe csöppen. Az egyre aggasztóbb történések után Henry kénytelen arra a következtetésre jutni, hogy mindez csupán valami sokkal veszedelmesebb esemény előszele, mely így vagy úgy, de majd mindannyijuk életét megváltoztathatja.
Elöljáróban:
A másik utazókönyv, amibe már igazság szerint belekezdtem, de aztán valami oknál fogva félretettem. Most újra előveszem és le sem teszem addig, amíg be nem fejezem. Illetve még ez a könyv is meg van adva a #TheReadingQuest TBR listáján.

Fülszöveg:
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Atticus O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegy évesnél – pedig éppen huszonegy évszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.
Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett a kardjára, és évszázadok óta üldözi érte. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csaposlányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére is – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a gonosztól…
_„Kevin Hearne új lelket lehel az ősi mitológiába, és egy hátborzongatóan ismerős, mégis ijesztően eredeti világot alkot.” – Nicole Peeler, a Tempest Rising írója.
Elöljáróban:
#TheReadingQuest TBR listás éssok pozitív véleményt olvastam róla, ami miatt magasak az elvárásaim a könyv felé. Aztán csak remélni tudom, hogy meg is üti a mércét.

Fülszöveg:
Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
A regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ…
A regényt 1986-ban Nebula-díjra és Booker-díjra jelölték, 1987-ben pedig megnyerte az első Arthur C. Clarke-díjat.
A Booker- és Arthur C. Clarke-díjas kanadai írónő kultuszregényéből – a világhírű Nobel-díjas angol drámaíró, Harold Pinter segítségével – szokatlan gondolati mélységeket feltáró film is készült.
Elöljáróban:
Mini-Könyvklub első közös olvasása, amit izgalommal várok, mivel a sorozat már nagyon kacsingat rám. Így nagyon örülök neki, hogy ez a könyv be lett szavazva.

Fülszöveg:
Cecelia Ahern: A Vétkes
A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.
Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.
Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.
A Vétkes és folytatása, a Perfect hamarosan a mozivásznon is látható lesz, filmes jogaikat nemrégiben megvásárolta a Warner Bros.
Elöljáróban:
Újraolvasás lesz, mert nemrég megjelent a második része, amire kíváncsi vagyok. Az első találkozásom a könyvvel sajnos nem hagyott bennem mély nyomott, ezért is szükségeltetik újraolvasni. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz másodjára, tud e valami újat mutatni. Meg ez a könyv lesz a #TheReadingQuest kihíváson az a könyv, amivel A Kárhozottat váltom ki.

Ennyi lett volna a hónapzárás illetve hónapköszöntés. Remélem, hogy most végre sikerül magam utolérnem mind olvasás, mind a blog terén.


A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése