2017-09-18

Molyok&Bloggerek: Julia Lewis Thomson: Többek szerint - vendégírás (Többek 2.)


Nemsokára megjelenik Julia Lewis Thomson nagysikerű Többek sorozatának második kötete az Álomgyár Kiadó jóvoltából. Négy blogger és négy moly vállalkozott arra, hogy a Többek által nőcsábász Maximjának titkokban bővelkedő történetét véleményezze. Érdemes követni a Molyok&Bloggerek értékeléssorozat állomásait, mert a különböző értékelések és érdekességek mellett még nyerhettek is két példányt a könyvből.
Ma pedig ennek alkalmából ismét egy vendégírást olvashattok egy molytól, aki szintén volt olyan szerencsés, hogy elolvashatta a Többek szerint könyvet megjelenés előtt. Ez a moly pedig @gregsys! Fogadjátok szeretettel az ő írását!

Fülszöveg:
Te melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet?
Többek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával.
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem.
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon.
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak?

Könyvinformációk:
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 272 oldal
ISBN: 9786155692536
Sorozat: Többek
Függővég: nem
Megjelenés időpontja: 2017. szeptember 28.
ITT előrendelhető

gregsys véleménye:

Szóval a végére értem.

Hol is kezdjem.

Talán ott, hogy Maxim most egymilliószor közelebb került hozzám, mint az első kötetben.
Ott engem például idegesített ez a nagy nőcsábász énje, és enyhén soknak éreztem. Itt sokkal emberibbnek tűnt.
Nastyát az elején nagyon nem szerettem, de aztán ő is hamar közel került hozzám. Ő egy kissé elkényeztetett úrilánynak tűnt az elején.
Jó volt, hogy a Többek általból időről időre felbukkantak szereplők. Jó volt látni, hogy nem feledkeztünk meg róluk.
Borisztól a frász kitört, ha velem egy pasi ilyeneket csinált volna, én álmában kinyírtam volna (van az a méreg, vagy kötél, ami nem mentette volna meg tőlem) - de persze Nastya félelmét értem.
Ugyanennek inverze a botsáska… Julia… Őt se nagyon sikerült megszeretnem.
Szása meg… hááát az egy nagyon nagy arc – nekem ő lett a történetben a szívem csücsökdarabkája. Egy nagy melák, ugyanakkor kenyérre kenhető ipsének látom. (És NEM, ismétlen NEM CSAK egy mellékszereplő…)
Dima dumájától (meg attól, hogy milyen élelmes kis krampó) lehidaltam.

A sztori
Egészen az utolsó pár oldalig nem is gondolkodtam el azon, hogy maga a cselekmény, a történet egyetlen rosszul meghozott döntésen, nemesül Maxim döntésén alapul.
Viszont – és itt van a kutya elásva: ha nem így alakult volna minden, akkor x év múltán vajon ugyanígy zajlottak volna az események? Ebben egyáltalán nem vagyok biztos.
Ez kicsit olyan mint a pillangó effektus – ha máshogy rezegtette volna az elején a pillangó a szárnyait, akkor nem tudtuk volna végigizgulni ezt a történetet.

Teljesen más volt, mint a Többek által, nem is akarom nagyon a két könyvet egymással összehasonlítani. Mert sem a két könyv szerkezete, sem a cselekmény nem egyezik, tehát nem fogom azt mondani, hogy ez a könyv jobb, mint az, mert mindkettő nagyon durván jó volt, csak más miatt szerettem azt és más miatt ezt. Ebben nagyon tetszett, hogy volt benne egy kis bűnözős világ. Az a körömlerágós fajta könyv volt.

Amennyire megvett az első kötet, annyira imádtam ezt is, úgyhogy továbbra is megmaradtam rajongónak.

Amennyire azt hittem először a Többek általra is, hogy egy egyszerű, nyári kis darab lesz, rá kellett jönnöm, hogy sokkal több annál. Ez a kötet pedig ezt még csak fokozza.

Játék:
Többek szerint című könyvből két példányt sorsolunk ki 2017. október 1-jén azon játékosok között, akik az összes értékelésben megtalálják az elrejtett szavakat, és ezeket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírják. A Rafflecopter dobozba előbb be kell jelentkezni vagy Facebook azonosítóval, vagy egy olyan e-mail címmel, amire később ki tudjuk küldeni az értesítőt.
Figyelem! A nyereményt kizárólag magyarországi címre áll módunkban postázni! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az értesítő e-mailre vagy Messenger üzenetre.

Többi értékelés:
Szeptember 1. –Anya olvas blog
Szeptember 8. – ZCsilla (vendégértékelés az Anya olvas blogon)
Szeptember 15. – Pandalány olvas blog
Szeptember 18. – gregsys (vendégértékelés az Anya olvas blogon)
Szeptember 22. – EditVagyok (vendégértékelés a Pandalány olvas blogon)
Szeptember 25. – Olvasó Körút blog
Szeptember. 27. – agi89 (vendégértékelés az Olvasó körút blogon)

aRafflecoptergiveaway

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése