2017-09-21

Havi ajánló - „Kötelező olvasmányok”


A Havi ajánló egy állandó rovat, amibe - a címből is kiderült -, havonta fogok könyveket ajánlani. Úgy, mint a Top5Wednesday, ez is egy GoodReads-es csoport alapján működik, vagyis a csoportban megadott témában fogok összeszedni pár könyvet. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok bemutatni.
Szeptemberben kicsit megcsúsztam az ajánlóval, mert hát igen, itt az ovi és a gyerekeket vinni kell, utána pedig akad még pár dolgom. De a lényeg, hogy nem marad, csak egy kicsit később olvashatjátok. A havi téma a „kötelező olvasmányok”. Vagyis inkább azok a könyvek, amikről úgy érzem, hogy mindenkinek, vagy legalábbis majdnem mindenkinek el kéne olvasnia.

George R. R. Martin: Trónok harca
Mivel majdnem mindenki imádja a sorozatot, így kötelezővé tenném a könyveket is, mivel abban még többet kap az Olvasó szeretett világából: Westerosból. Aki pedig nem szereti vagy ismeri a sorozatot, annak azért ajánlanám, mert remekül felépített történet, karakterek és világ jelenik meg a könyvben.

Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Ez a könyv valóban egy szívcsapás! Minden romantika-rajongónak ajánlom, akinek valamilyen oknál fogva kimaradt még az életéből. A történetben nem csak a szerelem kap helyet, hanem a küzdés, kitartás, mások elvesztése, és a slam művészet is.

Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Aki követi a blogot gondolom tudta, hogy ez a könyv is bele fog kerülni, hiszen hatalmas kedvencem. Ebben a tiniknek szóló könyvben benne van a kor legszebb és legrosszabb időszaka, ami kicsit elrettentő példa is. Figyelmeztetés: papírzsepi ajánlott hozzá. ITT elolvasható a véleményem.

Gabriella Eld: Ikercsavar Krónikák
Komolyan mondom, hogy ezt a könyvet minden fantasy rajongónak olvasnia KELL! Nem véletlenül kampányolok állandóan emellett a sorozat mellett. Imádom az egész történetet, a karaktereket és persze az írónőt is, aki egy übercuki csaj. Ja, és hihetetlen, hogy ilyen beteg dolgok vannak a kicsi lelkében, de én nem bánom, hiszen fantasztikus könyvek születnek belőle. Tessék mindenkinek olvasnia ezt a könyvet!!! Ajánló az első részről ITT, második részről ITT található.

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája sorozat
Lelkem mélyén örök gyerek maradok, és ezt a könyvet is azoknak az olvasóknak ajánlom, akik ehhez a típushoz tartoznak. Imádom a könyvben, hogy teljesen új nézőpontot ad a jól ismert mesehősöknek, illetve annak gyerekeinek. De persze nem csak ők kapnak benne nagy szerepet, hanem olyanok is, akik nem mesehősök, hanem olvasók. Aki kíváncsi rá, hogy mit rejteget a Jók és Rosszak Iskolája intézménye annak kötelező elolvasnia. Az első részről ITT, a második részről ITT olvashattok bővebben.

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Magyar posztapokaliptikus, zombis, tiniknek szóló könyv. Aki bármelyiktől is ódzkodik ne tegye, hiszen egy remekül megírt történetet kap. Én nem szeretem a zombis könyveket, sőt, mikor kivettem a könyvtárból a magyar íróhoz sem fűztem sok reményt. De! A magyarok igenis képesek olyan történeteket kitalálni, hogy simán vetekszik a külföldi kollégákkal. Ebben a regényben is pont egy ilyen történetet találunk. Szóval, aki mg nem olvasta hajrá!

J. R. R. Tolkien: A hobbit
Minden fantasy imádó embernek kötelezővé tenném. Ez nem egy Gyűrűk ura, nem úgy kell rátekinteni. Ezt a kömyvet Tolkien a gyerekeinek szánta, így könnyedebb és kevesebb benne az útleírás, mint a Gyűrűk ura könyvekben. Ellenben kalandokban bővelkedik, és az Olvasó kap Tolkien csodálatos világából egy kis részletet.

Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Most azt mondom, hogy igenis mindenki olvassa el ezt a könyvet. Eléggé aktuális ugyanis életünk nagy részét a világhálón töltjük. A könyvben pedig megjelenik a nem csak a pozitív, hanem a negatív oldala is. Sok fiatalnak pedig hasonló elrettentő példa kell, ami a történetben le van írva, hiszen a Kék Bálna is hasonló. Véleményem a könyvről ITT olvasható.

Kosztolányi Dezső: Édes Anna
Végül pedig egy olyan kötelező, ami szerintem az egyik legjobb. Sok gyerek húzza a száját, pedig ez valóban egy olyan történet, amire azt mondtam iskolás koromban, hogy wow! Anna karaktere igazán izgalmas és egyszerre borzalmas, amit kár lenne nem megismerni.

Inkább be is fejezném, mert sokáig elnyúlna a bejegyzés, ha az összes olyan könyvet felsorolnám, amit ajánlanék kötelező olvasmánynak. Nektek mik azok a könyvek, amiket szívesen olvasnátok vagy olvastatok volna?


A képek a moly.hu oldalról származnak, illetve saját készítésű.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése