2017-09-24

Mesesarok - szeptember


Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, amik a fiúknak nagyon tetszett.

Szeptemberben 7 könyvet sikerült kivégezni a fiúkkal esténként. Volt olyan közte, amit többször is újra kellett olvasni, mert annyira tetszett nekik, viszont most olyan könyvek is akadtak, amiket csak sokadik nekiindulásra sikerült kiolvasni, mert nem nagyon érdekelte őket. Ezeket sajnálom, mert nekem nagyon tetszettek, így volt, hogy miután elaludtak magamnak olvastam őket. Most viszont azokat mutatom be, amik nagy sikert arattak.

Rennie Brown:
Így neveld a sárkányodat
Fülszöveg:
Bár Hablatyban igazi viking szív dobog, hőssé, mint apja szeretné, mégsem sikerült válnia. A sárkánynevelés kezdetét veszi, és Hablaty végre alkalmat kap a bizonyításra. Ám amikor Hablaty barátságot köt az ellenséggel, egy félelmetes Éjfúriával, minden a feje tetejére áll.
Véleményünk:
A fiúknak nagyon tetszett, ez volt az egyik többször újraolvasós mese. Már a filmet és a sorozatot is kedvelték, ezért nem is féltem tőle, hogy a könyv nem fog bejönni nekik. A történet majdnem hasonlít a filmre, csak kicsit le van rövidítve, a fontosabb részek persze megmaradtak benne. Az illusztrációk szuperek, a fiúk nagyon szerették nézegetni. Felnőttként én is szívesen elnézegettem a képeket, mert valóban nagyon szépek, a történet is elment egynek. Tipikus gyerekeknek való, amit ők élveznek, és nincs benne sok olvasnivaló, így azok a kis lurkók is szeretnék, akik most tanulnak olvasni.

Walt Disney - Dínó tesó
Fülszöveg:

A 2015. decemberében mozikba kerülő Dínó tesó című Pixar film könyvváltozata. A humoros és szívderítő történet főhőse a kedves, ám szertelen Apatoszaurusz, Arlo, aki különös barátságot köt egy kisfiúval, és elképesztő kalandokat élnek át együtt.
Véleményünk:
Ezt a fiúk szúrták ki a könyvtárban és rögtön oda is tették ahhoz a kupachoz, amit haza szerettek volna hozni. A filmet imádják, és nagyon várták, hogy könyvben is olvassuk fel nekik. A könyv tetszett nekik, de mivel ismerik a filmet így ők is észrevették a különbségeket. Több helyen szóltak, hogy az nem úgy volt, mégis tetszett nekik, aminek örülök. A képek viszont tetszettek nekik, és mondogatták, hogy „Anya emlékszem, itt ez történt a filmben, ott meg az”. Szerintem amúgy az illusztrációk jobban tetszettek nekik, mint maga a mese, de bánja kánya, amíg érdeklik őket a könyvek, hacsak annyira, hogy a tv helyett azt nézegetik.

Nyulász Péter:
A fürdők réme
Fülszöveg:

Amikor Gerzson bácsi a strandon felejti a telefonját, Pongrác készséggel indul a segítségére. Csakhogy rejtélyes okból sorra zárnak be Budapest híres fürdői! Pongrác aljas összeesküvést szimatol, és a BerGer Szimat Szolgálat csapata akcióba lendül. Sikerül-e megfejteni a rejtélyt? Kinyitnak-e még valaha a fürdők? No és előkerül-e Gerzson bácsi mobilja?
Véleményünk:
A fiúknak nagyon bejött, egyszer Férjjel és egyszer velem is felolvastatták. Jókat kacagtak a poénokon, amik a szereplők között lezajlott, a különös kutyaneveken, mint például: Sir Meb Unda, Q Thiu Li. Nézegették az illusztrációkat, és mindig kérdezték, hogy melyik kutya milyen fajta, és, külön meséket találtak ki az egész oldalas képekhez. Kicsit jobban megismerkedtek a magyar kutyafajtákkal és Budapest híresebb helyszíneivel is. Felnőttként én néha a falat vakartam a különböző kutyanevektől, viszont a széljegyzetek, amiket az író hagyott tetszettek.

M. Kácsor Zoltán:
Utazás Dínómdánomba
Fülszöveg:
Hallottál már Rilexről, a világ legbékésebb tirexéről? Tudod-e, miért éppen az ő szájában lakik Kunyi, a pimasz keselyű? És hogyan ismerik meg Barmolt, a raptort? Minden kiderül, ha velük tartasz izgalmakkal teli útjukon: éld túl te is a Zabaszaurusszal való találkozást, kelj át az Áldozatok völgyén, és osonj be egy sárkánybarlangba!
Irány Dínómdánom, a dínók földi paradicsoma, ahová csak csúszdán lehet bejutni. Ideje felfedezni a pattogatottkukorica-mezők és a Halászlé-tó hazáját, ahol a Tejút és a Vajút összetalálkozik, és olykor a falak is fehér csokiból vannak…
Véleményünk:
Mikor kézhez kaptuk a könyvet, nagyon megörültek neki a fiúk, mert hát dínók! Mi is lehetne jobb, mint egy dínós könyv? Aznap este gyorsan neki is estem a felolvasásnak, és imádták. Nevettek a fogatlan dínón, aki furcsán beszélt, majd később a pösze sárkányon is. A békés t-rex pedig a kedvencük lett, mert eddig csak olyannak találkoztak, akik mind gonoszak voltak, ebben a könyvben pedig ő a békés. Volt pár poén, amit nem értettek, ezt annak tudom be, hogy inkább szarkazmus volt, ami nekem tetszett, de a fiúk nem vették a lapot. Később erről a könyvről egy hosszabb értékelés is lesz, amiben bővebben kifejtem a véleményem, véleményünk.


Ők lettek volna, amik bejött a fiúknak, igazából azt hittem, hogy Geronimo Stilton is lesz benne, de azt mondták, hogy nem tetszettek nekik most azok a részek, amiket olvastunk. Lehet kezdenek ráunni, így egy kis szüntet iktatunk be, és keresünk valami egyéb olvasnivalót. Gondolom fogunk valamit találni a könyvtárban, ettől nem félek.

A képek a moly.hu oldalról származnak, fejléc pedig a Pinterestről.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése