2018. június 7., csütörtök

Ruby Taylor – Richard Jewitt: Állati jó hajtogató

Fülszöveg:
„Roppant szórakoztató” – Isniff Books
Készíts és gyűjts 10 cuki hajtogatós papír állatkát!
Rakd össze és játssz a papír kisállatokkal!
Sabita, Dönci, Grace hercegnő és az ő puha, pikkelyes, tollas barátaik új társaságra vágynak – Rád! Minden állat magával hozza kedvenc ételét és kellékét, hogy minél otthonosabban érezze magát nálad.

Könyvinformációk:
Kiadó: Álomgyár
Oldalszám: 68 oldal
Megjelenés időpontja: 2017. október 15.
ITT MEGVÁSÁROLHATÓ

Véleményem:
Köszönöm szépen a recenziós példányt az Álomgyár Kiadónak!
Mikor lehetőségem volt megkapni ezt a könyvet, rögtön a fiúkra gondoltam, és hogy vajon nekik tetszeni fog e. De úgy voltam vele, hogy adok neki esélyt, majd maximum azt mondják a gyerekek, hogy nem jött be nekik. Majd mikor kézhez kaptam jött a nagy meglepetés…
A könyv külleme igazán szép, és igényes munka. Nagy méretű maga a kiadvány, amin meglepődtem, mert azt hittem amolyan „szokásos” hajtogatós könyvet kapok kézhez, mint a régi origamis könyvek. Először kicsit meg is voltam ijedve, mert nem nagyon van kézügyességem, szóval csak bízni tudtam abba, hogy valami szépet sikerül kihozni a könyv leírásai alapján. Aztán bele is lapoztam, és nyugtáztam magamba, hogy a belseje is szuperül van megoldva. Mikor pedig megmutattam a fiúknak, na akkor jött az igazán meglepő dolog! Úgy örültek neki, mint majom a banánnak. Alig várták, hogy belevágjunk, és minél több állatot készítsünk el a könyvből.
Első találkozás a könyvvel
A könyv belseje igazán gyerekbarát, mindenféle szempontból. Először is a betűméret tökéletes azon kicsi molyocskáknak is, akik nemrég tanultam meg olvasni. A másik, ami szintén piros pontot érdemel, az a szöveg mennyisége. Az is gyerekbarát, mert csak a legfontosabbak vannak leírva. Ebből adódik talán az egyik hátránya is, mert a hajtogatás leírása is le van minimalizálva. Nekem felnőttként egyértelmű volt a jelek alapján is, hogy mit hova kell ragasztani, de a gyerekek lehet értetlenül néznek, ha egyedül csinálják.
Belső lapok
Visszatérve a könyv belsejéhez. Az is remek megoldás, hogy az állatok alkatrészei, és kiegészítői perforált lapokon vannak elhelyezve, ezért nem szükséges olló a kivágásukhoz. Sőt, még felnőtt sem szükséges hozzá. Nekem a Kisebb is nagyon ügyesen tudta kiszedegetni a szükséges cókmókokat. Igaz, néhány helyen kicsit beleszakított, de még így is élvezte, hogy saját maga csinálhatja. A Nagyobb pedig már nagy odafigyeléssel szedte ki a felhasználandó alkatrészeket.
Folyik a munka
Mikor az összeszerelésre került a sor, akkor én vettem kezembe az irányítást, mert csak pillanatragasztó volt itthon, azt pedig nem szívesen adtam oda a gyerekeknek. De biztos vagyok benne, hogy egy kis segítséggel ők is képesek lettek volna összeragasztani az állatkákat. A végeredmény pedig 4 cuki 3D-s papírállatka, aminek nagyon örültek a fiúk. Azonnal birtokba is vették őket, adtak mindnek új nevet, és rögtön bele is vetették magukat a játékba.
A végeredmény
Összességében remek kikapcsolódás a gyerekeknek, és ügyetlen kezű felnőtteknek, mert a siker garantált.
Ajánlom azoknak, akik:
- rendelkeznek otthon gyerekkel, ragasztóval, és egy kis szabadidővel,
- szeretnek kreatívkodni, de nincs hozzá ügyes kezük,
- allergiásak az állatokra, de mégis vágynak egyre.
Értékelésem: 5/5 csillag
A képek a Pinterest oldalról származnak, és saját készítésűek.

1 megjegyzés: