2018-06-24

Mesesarok – június | 2018



Sziasztok!
Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, amik a fiúknak nagyon tetszett.
A június nagyon gyenge volt új olvasások terén, mert sok olyan könyvet vettünk elő, amit már korábban kivégeztünk. Viszont így is tudok Nektek ajánlani 2 remek gyerekkönyvet.
Fülszöveg:
A Vad Banda sikeres szereplésének és Vili bá' ügyességének köszönhetően a Vad Katlan nevû kopott pálya futballarénává változott, még új nevet is kapott: a volt grund lett a Vad Banda M.V. hivatalos stadionja. A regényben Tomi, a hátvéd meséli el a csapat sikereit és saját szomorúságát. A fiú szeretné megismerni édesapját, akivel kicsi kora óta nem találkozott. Keresésére indul, ám a nyomok a Legyőzhetetlenek fõőadiszállására vezetnek, ahol Tomi Dagadt Misi és társai befolyása alá kerül. A betonhátvédnek tartott Tomi saját ereje és barátai segítségével kikerül a rossz oldal hatása alól, és megtalálja rég látott édesapját.

Véleményünk:
Itt van a foci VB, így nem maradhat el a fiúk kedvenc sorozatának egy újabb része. A nagy meccsek, edzések mellett természetesen fontos szerepet kap a könyvben a barátság, és az összefogás. Legalábbis azokból a részekből, amiket én olvastam a fiúknak ezek jöttek le. Sajnos eléggé összefüggnek a részek, így szükséges az előző 3 könyv történetének a részei. Mivel nagyobb korosztálynak íródott a mesekönyv, ezért volt benne pár cenzúrázandó párbeszéd, de ezeken kívül a kisebb gyerekek számára is érthetőek azok az értékek, amiket hordoz magában Tomi esete. Ajánljuk minden foci-imádó gyerkőcnek, aki egy igazán vad banda kalandjait szeretné végigkövetni.

Fülszöveg:
Leonardo lovag
…vagy ahogy anyu hívja: Levente,
egy nemes küldetést teljesít.
Főleg hétvégén áll szolgálatba,
amikor nem kell suliba menni.
Elfeledett kincseket kutat fel,
szörnyek hadait küldi melegebb éghajlatra,
és közben mindenkinek segít, aki rászorul.
Semmi sem állhat az útjába,
mert ilyenek a lovagok!
Bátrak, büszkék és szemfülesek.
Legalábbis ebédig,
majd ebéd után, egészen fürdésig, újra.
Színes történet egy színtelen könyvben.
Olvasd el és színezd ki!
***
Amikor írni és olvasni tanultam, folyton rám szóltak, hogy ne firkáljak a könyvbe, ne rajzoljak a margóra, de én nem értettem, miért olyan nagy baj ez.
Most már felnőtt vagyok, így tudom, hogy nem volt baj. Hiszen akkor sajátítottam el a betűket, és nyilván mindenhova írni akartam.
Rajzold le, ami éppen az eszedbe jut, ha attól jobban tudsz figyelni, húzd alá a lényeget, ha úgy könnyebben megjegyzed! És derítsd ki, hogy a nagy költőnek jól áll-e a szemüveg meg a bajusz!
Igyekezz sokat olvasni, és firkálj, vagy rajzolj jeleket az érdekes részek mellé, próbálj jegyzetelni, bekarikázni, kiemelni, szóval, tanulj meg tanulni!
Ez egy olyan könyv, amit úgy olvashatsz, hogy közben mindent szabad.
Holden Rose


Véleményünk:
Igazi mesekönyv, nem csak fiúknak. Nálunk nagy sikert aratott, mert lovagnak lenni nagyon menő.
Nem csak a története remek a Leonardo lovagnak, hanem az is, hogy egy kifestő is. Úgyhogy nem csak az olvasást szeretteti meg a gyerekekkel ez a kötet, hanem a színezést is. Nálunk a nagyobb annyira nem szeret színezni, viszont ennek nagy lendülettel esett neki, mondván ne maradjon Leonardo csupaszon.
A történet nagyon szuper, sok tanulságot fogalmat meg. A könyv felépítése remekül alkalmazkodik az olvasni tanuló nebulók igényeihez, és a kisebb hallgatóságot is lekötik a rövid fejezetek.
Ha a Nagyobb elkezd olvasni, biztos, hogy ezt is újra elő fogjuk venni, és ezzel gyakorolni.
Júliusban megpróbálunk kicsit több új könyvet a kezünkbe venni, nem csak azért, hogy tudjunk ajánlani jobbnál jobb gyerekeknek szóló meséket, hanem azért is, hogy mi se mindig ugyanazokat olvassunk újra, és újra.
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése