2017-09-01

Molyok&Bloggerek: Julia Lewis Thomson: Többek szerint + NYEREMÉNYJÁTÉK! (Többek 2.)


Nemsokára megjelenik Julia Lewis Thomson nagysikerű Többek sorozatának második kötete az Álomgyár Kiadó jóvoltából. Négy blogger és négy moly vállalkozott arra, hogy a Többek által nőcsábász Maximjának titkokban bővelkedő történetét véleményezze. Érdemes követni a Molyok&Bloggerek értékeléssorozat állomásait, mert a különböző értékelések és érdekességek mellett még nyerhettek is két példányt a könyvből.

Köszönöm szépen az előolvasási lehetőséget Julia Lewis Thomson írónőnek!

Fülszöveg:
Te melyiket választanád: a bosszút vagy a szerelmet?
Többek szerint felelőtlen nőcsábász vagyok, aki magasról tesz az érzelmekre, és képtelen kötődni egy másik emberi lényhez. Ilyennek lát mindenki, mert az életstílusommal ezt hitetem el velük. Bulik, nők, zene… ez határozta meg az életemet egészen addig, amíg nem találkoztam Nastyával.
Igazi rockernek tartom magam. Olyan helyről jöttem, ahol a bűn a mindennapok része. Hiába szántak nekem különb életet, talán soha nem tudok kilépni a múltam árnyékából. Különösen úgy, hogy az orosz maffia látóterébe kerültem.
Zsák a foltját, szokták mondani, és az enyém egyértelműen Nastya, aki a legnagyobb természetességgel táraz, céloz és lő. Ráadásul úgy hajt át motorral a piroson, mint a rosszfiúk a csajokon.
Julia Lewis Thomson új, akciókban és meglepő fordulatokban bővelkedő történetben leplezi le a nagy sikerű Többek által című regényben megismert Maxim sötét titkait. Vajon beszippantja-e az a világ, amitől a családja egész életében óvta? Vagy elég ereje lesz ahhoz, hogy ellenálljon a csábításnak?

Könyvinformációk:
Kiadó: Álomgyár Kiadó
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 272 oldal
ISBN: 9786155692536
Sorozat: Többek
Függővég: nem
Megjelenés időpontja: 2017. szeptember 28.
ITT előrendelhető

Véleményem:
OMFG! Hát ez hihetetlen volt! Már a Többek által könyvbe is szerelmes voltam Maximba, de most még jobban! Imádom ezt a pasit, és nem csak a külső adottságai miatt, bár az is előny. Annyira vártam ennek a könyvnek a megjelenést, hogy már jó előre elő is rendeltem. Aztán mikor megkeresett Julia Lewis Thomson, hogy lenne e kedvem előolvasónak lenni, gondolkodás nélkül igen mondtam és úgy éreztem én vagyok a legboldogabb ember a világon.
Ez nem a Többek által így nem is kívánom összehasonlítani vele.
A történetről nem nagyon szeretnék most mesélni, mert nem lennék spoilergyilkos. Legyen elég annyi, hogy bővelkedik szexben, hatalmi harcokban és titkokban… sok - sok titokban. Illetve még annyit, hogy szerepet kaptak benne a régi szereplők is, főleg Anna, hiszen mégiscsak ő Maxim legjobb barátja. Viszont nem kell ismerni a Többek által történetét, mert ebben a könyvben is benne van tömören. Így ha valaki nem olvasta volna azt a története ne ijedjen meg, hogy nem fogja érteni a Többek szerintet, mert fogja. Nekem személy szerint pedig sokkal jobban tetszett ez a történet, bár megpróbáltam elvonatkoztatni egymástól a kettőt. Nem csak azért, mert teljesen más a cselekmény, hanem azért is, mert a felépítése is különböző. Itt két ember életét ismertem meg jobban és párhuzamosan kaptam az információkat a múlt és jelenbeli eseményekről.
A középpontban Maxim illetve Nastya van, és az ő elcseszett szerelmük. Nastya egy igazi kemény, tökös csaj, aki bárkivel képes felvenni a harcot, aki a tervei és közé állnak. Erre a keménységre szüksége is volt, hiszen egy maffiafőnök lánya, tehát nem egy leányálom az élete. Nem csak a múltjában vannak kemény dolgok, hanem a jelenében is. Nastya nem hazudtolta meg magát soha, és úgy terelte az eseményeket, ahogy azt elgondolta. Viszont két neki gyenge pontja volt: Borisz és Maxim… érdek a szerelemmel szemben.
Borisz, aki számomra egy rejtély. Orosz maffia feje, apa és férj. A maffiózó énje miatt keménynek is ridegnek kell lennie. Persze azért neki is van érzékeny pontja, és az nem mindig a felesége. Szerettem azokat a részeket, mikor a törődő embert játszotta, csak azt sajnáltam, hogy nem a megfelelő emberrel. De hát ugye, ez történik, mikor nem olyan feleséget vesz el, akiben szerelmes, hanem olyat, akit a hatalmi harcok miatt kell elvennie. Apropó maffia. Valami oknál fogva én kerülöm az olyan könyveket, amikben felmerül, mint téma, emiatt kicsit féltem is a Többek szerinttől, mert tudtam, vagyis sejtettem, hogy lesz benne hasonló. De azt kell mondanom, hogy még ezek a részek is érdekeltek. Remélem, hogy a jövőben megismerem Borisz történetét is.
Maxim pedig, akit már a Többek által könyvben is imádtam. Most sokkal sokkal többet kaptam belőle, és mégis úgy érzem, hogy Maximból nem elég. Örültem, hogy most megláthattam az érzelmes énjét, aki a kemény páncél mögött rejlik, hála Nastyának. A kettejük szerelme egyszer az égbe emelt, majd a földre taszított. Az ilyen kapcsolatokról mindig eszembe jut Ady Endre Héja nász az avaron című verse.
Útra kelünk. Megyünk az Őszbe,
Vijjogva, sírva, kergetőzve,
Két lankadt szárnyú héja-madár.

Új rablói vannak a Nyárnak,
Csattognak az új héja-szárnyak,
Dúlnak a csókos ütközetek.

Szállunk a Nyárból, űzve szállunk,
Valahol az Őszben megállunk,
Fölborzolt tollal, szerelmesen.

Ez az utolsó nászunk nékünk:
Egymás husába beletépünk
S lehullunk az őszi avaron.
Imádom az ilyen szerelmeket, mert ilyeneket az igaziak. Vannak problémáik, amiket nem söpörnek a szőnyeg alá, és vannak iszonyat boldog pillanatok, mikor mind a két fél a föld felett van 3 méterrel. Maxim és Nastya pedig mindkét érzést megtapasztalta. Mindkét szereplőtől kaptam mindenfélét, volt mikor utáltam őket, majd imádtam, és olyan is volt, hogy velük együtt bőgtem. Ez a legjobb, mikor egy történetbe annyira bele tudom magam élni, hogy a karakterekkel együtt élem át az egész hercehurcát. Egyébként is olyan kapcsolat van Maxim és Nastya között, ami bennem is sok port felkavart. Nem, nekem nem volt dolgom az orosz maffiával, így nem pont emiatt éreztem együtt Maximékkal, hanem egészen más miatt.
Ismét imádtam az írónő stílusát, szerintem ebbe a könyvbe sokkal több érzést vitt bele, mint előzőbe. Persze tudom, hogy ez nem így van, nekem mégis fényévekkel jobban tetszett a Többek szerint. Nagyon jól tette, hogy szabadjára engedte Maximot és az ő nagy száját és khm… mását is.
Összességében sokkal jobban imádtam és rápörögtem, mint az első részre, és hadd valljam be, hogy ez első rész is hatalmas kedvencem. De ez…messzemenően túlszárnyalja!
Ajánlom azoknak, akik:
- szeretik az erotikát,
- bírják a káromkodást,
- kíváncsiak egy fordulatos történetre
- imádják a magyar írókat és műveiket,
- nem ismerik a magyar írókat és műveiket.

Értékelés: 5/5
Kedvenc karakter(ek): Maxim, Nastya
Kedvenc jelenet(ek): mikor kiderül az igaziság Nastya és Maxim múltjáról
Kedvenc idézetek:
„– Nyisd már azt az ajtót! – méltatlankodott az autó mellett lecövekelve.
Na, azt már nem!
– Szivi, tolmács vagyok, és nem egy átkozott sofőr.
– Nehezedre esne úriemberként viselkedni? Talán erdőben nőttél fel? – magyarázott csípőre tett kézzel.
– Hölgyem, bemutatom a 21. századot. Itt már senki sem nyitogat rohadt ajtókat, azokon kívül, akiknek ez a munkája.”
Hogy a fene vinné el, miért pont ő? Miért kellett felbukkannia az életemben? Miért érzem úgy, hogy köddé válik a talaj a lábam alatt, és a sötétség egyre sűrűbb lesz körülöttem? S lassú léptekkel gázolok a mocsárban?
„– Nem akarlak elkeseríteni, de nem szokásom kétszer lefeküdni egy pasival – közölte a tényeket, miközben a papírokat rendezgette az asztalon.
– Értem, repeta szóba sem jöhet – mondtam kajánul, bugyi- olvasztó mosolyt villantva, és közelebb léptem hozzá. A reakcióiból és a tekintetéből igyekeztem megállapítani, mit szeretne, hiszen elég lett volna, ha átküldi a javaslatait.
– Szóval, te vagy a női tükörképem. Nem gondoltam, hogy valaha is találkozom ilyen csajjal – dörmögtem a fülébe; a leheletemtől libabőrös lett.”
„A közelsége felkavaró volt, pusztító, de békét és megnyugvást is jelentett.”
„– Au, basszus, ez rohadt hideg! – sikoltottam, mint egy gyerek.
– Ez legalább lehűt!
– Jó, oké, értem. Elhúzok! – morogtam. – De egy kiállhatatlan perszóna vagy! – Kinyargaltam a fürdőből, megszárítkoztam, magamra rángattam a ruháimat, és otthagytam.
Ó, az a kis boszorka! Hideg zuhanyt eresztett rám! Gondolom, ezúttal is élvezte, hogy megszívathat.
„A szállodában töltött órák olyanok voltak, mintha egy másik dimenzióban történtek volna. Csak mi voltunk; ő és én, és senki más.”
„– Te mondtad, hogy maradjunk barátok, mert a távkapcsolat nem a te műfajod! – vágtam hozzá, mert már rohadtul elegem volt ebből a barátságnak nevezett színjátékból.
– A francba is! Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz! – dörmögte a hajába túrva.
– Maxim, döntsd már el végre, mit akarsz!
– Téged – suttogta, s ekkor lenyugodott a háborgó kékség a szemében. Szinte a lelkéig láttam.”
„– Hagyd áradni a zenét! Engedd el magad! Engedd el a gondolataidat! – És legfőképp engedd, hogy visszatalálj önmagadhoz!
– Meg akarsz babonázni, hercegnő? – kérdezte felnézve rám.
– Én soha – mondtam kacagva, gyengéd csókot lehelve az ajkára, mire felnyúlt, és a tarkómra kulcsolta a kezét.
– Eressz! – suttogtam.
– Nem akarlak – lehelte a számba. – Soha.”
„Őrült sebességgel vezetett, a kanyaroknál szinte nem is fékezett, a lámpákon is úgy hajtott át, mintha színvak lenne.
– Egyáltalán tudod, hogy mi a jó franc az a zebra? – mordultam rá, miután leparkoltunk.
– Afrikai állat – mondta ártatlanul, miközben a sisakot húzta le a fejéről.
– KRESZ-t tanultál valaha?
– Egyszer elolvastam.
– Marha jó! Gondolhattam volna, hogy vetted a jogsidat – dünnyögtem.
– Ne legyél már ilyen rugalmatlan! Nézd, milyen szép helyre hoztalak!
– Kolomenszkoje – állapítottam meg, mikor körbenéztem.Gyerekkoromban jártam itt utoljára a családommal.
– Hát nem csodálatos? Gyere, sétáljunk!
– Most komolyan a 400 hektáros nemzeti parkot szeretnéd körbegyalogolni?
– Csak a Mennybemenetel-templomát nézzük meg, ha már ennyire nyámnyila vagy!”
„– Azt mondtad, hogy szeretnél valami normálisat csinálni?
– Aha… – bólintott, és elszaladt, majd hátrakiáltott: – Kapj el!
– Ne már, Nastya! Mennyit fussak még utánad? Ne szívass már!
– Na, mi az? Félsz, hogy nem tudsz elkapni? – kacagott fel, és szinte egy gepárd sebességével rohant tovább, épphogy sikerült elkapnom.
– Na, most ki az, aki fél, hercegnő?
– Csak azért sikerült, mert hagytam, hogy elkapj – harapta be az ajkát. – Ettől függetlenül nagyon ügyes fiú vagy – pimaszkodott, miközben egy fának döntöttem. – Hát, te aztán ápolod az egómat!”
Rohadt nehéz úgy utálni embereket, hogy látom a jó tulajdonságaikat amellett, hogy sokszor bántottak.
„– „Foxinak, (…) Anna.” – olvastam fel lefordítva oroszra, majd automatikusan magyarul hozzátettem: – Foxi Maxi az öreganyátok!”

Játék:
Többek szerint című könyvből két példányt sorsolunk ki 2017. október 1-jén azon játékosok között, akik az összes értékelésben megtalálják az elrejtett szavakat, és ezeket a Rafflecopter doboz megfelelő sorába beírják. A Rafflecopter dobozba előbb be kell jelentkezni vagy Facebook azonosítóval, vagy egy olyan e-mail címmel, amire később ki tudjuk küldeni az értesítőt.
Figyelem! A nyereményt kizárólag magyarországi címre áll módunkban postázni! A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az értesítő e-mailre.
Többi értékelés:
Szeptember 1. – Anyaolvas blog
Szeptember 8. – ZCsilla (vendégértékelés az Anya olvas blogon)
Szeptember 15. – Pandalány olvas blog
Szeptember 18. – gregsys (vendégértékelés az Anya olvas blogon)
Szeptember 22. – EditVagyok (vendégértékelés a Pandalány olvas blogon)
Szeptember 25. – Olvasókörút blog
Szeptember. 27. – agi89 (vendégértékelés az Olvasó körút blogon)


A képek a Pinterest táblámról származnak.

aRafflecoptergiveaway

7 megjegyzés:

  1. Lehet tudni bővebben valamit erről a Bloggerek&Molyok projektről? Állandó lesz, vagy csak ilyen ideiglenes dolog? Kinek az ötlete volt? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ez ideiglenes, csak a könyv és a nyereményjáték miatt jött létre. Az ötlet Julia Lewis Thomson írónő találta ki :)

      Törlés
  2. De kár, hogy olyan sokat kell várni a többi értékelésre! :) Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre, és a könyvre is. Addig hátha sikerül elolvasnom a a Többek általt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megéri várni a többi értékelésre is ;) a Többek általt pedig olvasd el minél előbb, mert az is nagyon szuper ^^

      Törlés
  3. Szia!
    Itt a dobozban az első két kérdést megválaszoltam,de ahányszor visszanézek,mindig úgy néz ki hogy egy sort sem töltöttem ki.
    A kérdésem az lenne a rendszeretek azonnal regisztrálja az adott választ vagy minden egyes állomásnál újra meg újra ki kel tölteni az elöző állomásokhoz tartozó megfejtéseket.
    Vagy esetleg én csináltam valamit rosszul?
    Más blogokon még ilyen gondom nem volt.

    Köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Naponta lehet játszani, emiatt van az, hogy nem látszanak a válaszaid. Naponta regisztrálja is a rendszer a válaszaid, így nagyobb az esélyed a nyerésre.

      Törlés
  4. Hhhuú... kész... Ha tudnátok, milyen izgalomban voltam, ugyanis a gépünk elromlott, az ideiglenesen netezni lehetetlen, és ráadásként mindkettőnk okostelója szervizben egy hete... Az enyém ma lett kész. Első dolgom volt ez a játék! :)

    VálaszTörlés