2018-03-28

Top5Wednesday – kedvenc mentorok




Sziasztok!
Ismét itt van a szerda, tehát érkezik a Top5Szerda.
Ma azokról a karakterekről fogok írni, akik egy történetben a mentor, azaz tanár szerepét töltötték be. A hónapban számomra ez a legnehezebb téma, de azért megpróbálom szépen összehozni a kedvenceim.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Mikor Rétával beszéltük a témát, akkor rögtön ő jutott eszembe. Ha ő nem lenne, akkor Winie biza’ benne maradt volna egy párszor a slamasztikáiban. Egyébként tökéletesen felkészítette Winiet -, és nagyjából a család összes olyan tagját – a fegyverhasználatra és gondozására. Emellett pedig nagyszerű tolvajokat faragott a következő nemzedékből.

Zelda volt az, akire másodikként gondoltam. Parker életét 1-2 nap alatt megváltoztatta, és rávilágított az élet szépségére. Szerintem nála jobb mentort keresve talál az ember. Kár, hogy miközben az élet nagyszerűségét adja át Parkernek, ő azért tesz, hogy ne élvezze ki ezeket a csodákat.

Gabril, Lorelai életében nagyon fontos szerepet tölt be. Egyszerre a testőre, a tanítója, és még apapótló is. Ez a férfi mindent megtenne azért, hogy az ő hercegnőjét szó szerint megvédje. Ő segíti Lorelai-t, hogy elsajátítsa a mélyen benne szunnyadó mágiát, aminek a segítségével képes lesz legyőzni az Ellenséget. Emellett végig a hercegnő mellett van, és nem csak tanítja, hanem támogatja, és legjobb tudása szerint ellátja tanácsokkal.

Hans Hubermann és Max Vandenburg (Markus Zusak: A könyvtolvaj)
Hans egy igazi apafigura, aki a legfontosabbra tanította meg Lieselt: az olvasás örömére. Általa kinyílt a kislány előtt a könyvek nagyszerű világa. Max pedig a másik tanító volt Liesel életében. Ő volt az, aki megismertette a lánnyal a barátságot.

Sárkány (Szarkan) (Naomi Novik: Rengeteg)
Szarkan annak ellenére, hogy mennyire mogorva és barátságtalan, tökéletesen kitanította Agnyeskát a varázslatra és annak használatára. Nélküle valószínűleg a Rengeteg már régen bekebelezte volna az egész völgyet.

Az áprilisi témák még nem kerültek fel, de izgatottan várom, hogy mik lesznek. Azért bízom benne, hogy nem az utolsó pillanatban kerülnek fel, mint az e havi adag.
A képek a Pinterest oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése