2018-03-23

The Ace of Shades Book Tag, #Doves edition (HUN)




Sziasztok!
Dorka március elején kihívott erre a tagre, amit Amanda Foody legújabb könyve az Ace of Shades ihletett. Dorka azon szerencsések közé tartozik, akik benne vannak az írónő street team-jében, azaz népszerűsítő csapatában. Szerintem ez egy nagyszerű élmény, hogy egy magyar is benne van a brancsban, és gratulálok is Dorkának hozzá. Az ő válaszait ITT elolvashatjátok.

1. Ace of Shades a nagyon titokzatos, nagyon veszélyes Bűnök Városában játszódik. Nevezz meg egy kitalált várost, aminek saját személyisége van!

Ami először eszembe jutott az V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia könyv. Nem olvastam csupán 10-20 oldalt a belőle, de mégis olyan érzésem volt, hogy a benne található Londonok élnek. Aztán csak remélni tudom, hogy így van, és nem beszélek hülyeséget.

2. A Bűnök Városa három könyörtelen bandának ad otthont: az Irons, a Scarhands és a Doves. Mesélj nekünk a kedvenc fiktív bűnöző bandádról!

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája sorozatból a Rosszak a kedvenceim. Sokkal szimpatikusabbak, mint a Jók, nem nyafognak annyit, hanem a tettek emberei. Ők azok, akik a jól ismert mesehősök leszármazottjai, és mindent megtesznek azért, hogy a nyomdokaikba lépjenek. 

3. Enne és Levi belecsöppennek egy halálos játékba… Nevezd meg a kedvenc könyvedet, ahol a szereplőknek az életükkel és az életükért kell játszaniuk.

Margaret Atwood: A szolgálólány meséje. Nem tudom, hányszor mondtam már el, hogy a gileádi utópia egy kegyetlen világ, amiben valóban túlélni kell, ha termékeny nő vagy. Ezért is esett erre a választásom.

4. A Doves egy assassin banda… Melyik könyvért tudnál ölni, hogy rátehesd a kezedet?

Nem szeretem ezeket a kérdéseket! Most jelenleg a Könyvmolyképző kiadónál megjelenő Kristen Callihan: Idol könyve. Aztán ott van… pontosabban lesz még a Fumax kiadótól Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit kötete, amiért ölni tudnék.

5. A Bűnök Városa tele van emberekkel, akiknek sötét, nehéz múltjuk van. Nevezz meg egy könyvet vagy könyv sorozatot, amit szerettél, de már nem szereted.
Nincs ilyen sorozat. Olyan van, hogy tini koromban nagyon szerettem, de most nem merném újraolvasni, mert félek, hogy teljesen más lesz róla a véleményem, mint anno.

6. Nehéz múltban bővelkedő karakterekkel… úgymond, sok megégetett cinnamon roll-t találhatunk. Nevezz meg egy karaktert, aki külsőre tüskés és kemény karakter, de mélyen egy kedves karakter.

Folt Cipriano tipikusan ilyen. Mindig morcos, balhékba keveredik, kétes ügyletei vannak, tipikus rosszfiú. Ám, mikor, megismeri élete szerelmét, rögtön előjönnek az érzelmek és a nyáladzás, amit imádok.

7. Nem csak anti hősök élnek az Ace of Shades világában! New Reynes-ben sok gonosztevőt is találhatsz. Melyik könyves karaktert szereted utálni?
Az ilyen karakterekről korábban már összeszedtem egy listát. ITT meg is nézhetitek őket.

8. Te, mint a főszereplőnk Enne anyukája, eltűntél a Bűnök városában. Az utolsó általad olvasott könyv főszereplője indul a keresésedre… Mennyire vagy pácban?

Truth Dunn. Semennyire nem vagyok pánikban. Truth annyira belevaló, vagány és talpraesett, hogy nála jobb karaktert keresve sem találnék. Örülnék neki, ha ő jönne utánam, hogy megkeressem.

A kérdések által felkeltette az érdeklődésem a könyv, és bízom benne, hogy felfigyelnek rá a magyar kiadók, és lecsapnak rá, hogy az angolul nem, vagy kevésbé tudó olvasók is részese lehessenek a könyvben található világnak.
Végül pedig a kihívottjaim: Réta, Luthien Lovemagic, de bárki viheti, csak jelölje meg Dorkát forrásnak.
A képek a Moly oldaláról származnak. A borítóképet Dorkától hoztam magammal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése