2017-07-09

Summer Forever Projekt - közös kérdezz-felelek


A mai napon lezárul a 9 napon át tartó nyári őrület, ami eddig lázban tartotta sok blogger bejegyzéseit. Ahogy eddig az összes Projekthéten most is készült egy kis book tag, kérdezz – felelek kérdéssor, amiket egymásnak tettünk fel. Általában ezzel a bejegyzéssel szoktam megnyitni a projekteket, de most fordítottam egyet a sorrenden így ezzel szeretnék búcsúzni a nyári közös munkától.

Gothic01 kérdései:
Ha egy meglepetés utazásra készülnél, melyik könyvkarakterre bíznád rá a holmiijaid becsomagolását és ki az, akit minden körülmények között távol tartanál a feladattól?
Akire rábíznám a holmijai pakolását és rendbe szedését az Celeste Watkins lenne, mert ő mindig olyan összeszedett és pedáns. Akit pedig minél távolabb zavarnék az Scott Pilgrim. A saját dolgaival sincs tisztában és olyan elvarázsolt, hogy tuti az összes fontos dolog otthon maradna.


Vihar miatt felszállási tilalom lép életbe és minden jel arra mutat, a reptéren kell éjszakáznod egy idegen országban és akár napok telhetnek el, mire valamerre elindulhatsz. Melyik könyvszereplőtől kérnél telefonos segítséget?
Matty Watkins. Ő elég okos lenne ahhoz, hogy tudjon segíteni és/vagy megnyugtatni, mert tuti, hogy nem lennék a legnyugodtabb egy ilyen helyzetbe.

AniTiger kérdése:
Ebben a kellemes nyári időben egy úszógumin lustálkodsz valamelyik magyar tóban, egy tengerben vagy akár egy medencében. Már csak egy dolog hiányzik a tökéletességhez: egy könyv. Melyik könyvet mernéd így olvasni és miért?
Egyiket sem, mert én egy nagyon béna lány vagyok, így tuti, hogy egyből beleborulnék a vízbe a könyvvel együtt. Ezt a kockázatot pedig semmilyen körülmények között nem vállalnám.

Perpetua és Indie kérdése:
Van valami könyves célkitűzésed nyárra vagy nyaralásra?
Jó lenne minél több könyvet elolvasni, ami EZEN a listán van. Egyéb nem nagyon van.

FairyDust kérdése:
Ha adott lenne egy Hawaii 2 hetes álomutazás, és vihetnél magaddal három személyt (különböző könyvekből), kit vinnél és miért?
Nem akarok Hawaiira utazni, sok a víz és az nem egy megfelelő helyszín egy olyan embernek, aki nem szereti a vizet. Szóval tuti olyanokat vinnék, akik meg tudnak nyugtatni, hogy biztonságban vagyok és nem fog elsüllyedni a sziget, vagy mondjuk egy cunami vagy hasonló áradat nem söpri el az egész szigetet. Így az egyik az előbb említett Matty Watkins lenne, másik személy Winie Langton, mert ő elég dilis ahhoz, hogy elfelejtsem, hol vagyok. A harmadik személy pedig valami boszi lenne, aki képes lenne olyan helyre vinni, ahol nincs annyi víz. Így gondolom Hermione megfelelő választás lenne harmadik személynek.

Sol kérdése:
Már mindent bepakoltál a nyaralásra, amikor észreveszed, hogy kifelejtetted a könyvet, és nincs több hely neki a táskádban. Mit veszel ki, hogy legyen hely a könyvnek?
Nem szoktam túlzásba vinni a pakolást, és ha ilyen eset valóban előfordulna, akkor a törölközőt venném ki, az úgyis szokott lenni a szálláson.

Vikcy3 kérdése:
Melyik az a (létező) hely, amit egy könyv hatására látogattál meg/látogatnál meg a jövőben?
Róma lenne ez a hely, mert ott oltári nagy bulit csapott a Nirvana együttes. Ezt pedig teljesen el is felejtettem, amíg el nem olvastam az Egyszerű dal című könyvet.


Molly kérdései:
Ha egy könyvhelyszínre mehetnél 1 hétre nyaralni (tehát oda, ahol a történet játszódik) melyiket választanád?
A Bábel fesztivál az könyvhelyszínnek számít? Mert ha igen, akkor oda. Ha nem számít, akkor Anglia, of course. Imádom azt az országot, így szeretnék eltölteni ott egy kis időt a családommal.

Hány könyvet viszel magaddal nyaralásra?
Hivatalosan 1 darabot vittem, valójában pedig több százat. Szerencsére a telefonomon sok e-könyv van, így ha nem vittem volna magammal papírkönyvet, akkor sem lettem volna olvasmány nélkül.

Valentine Wiggin kérdései:
Melyik az a teljesen fiktív ország vagy hely, ahová szívesen elutaznál?
Talált tárgyak országába szívesen elmennék, kíváncsi vagyok, hogy a régen elveszett holmijaim valóban elvesztek vagy édesanyám gondolta úgy, hogy a későbbiekben nem lesz rá szükségem.

Augusztus 20-án fontos szerepet kap a történelem. Kedvenc történelmi regényed?
Hát nem igazán tudok ilyet mondani, mivel nem nagyon szeretem a történelmi regényeket.

Rossz az idő, így egy napot „kultúrprogrammal” kell töltened. Melyik fiktív karakterrel mennél könyvtárba, múzeumba, moziba?
Borbíró Borival szívesen eltöltenék egy napot, mert nagyon sok dolgot tud, így biztos, hogy nem lenne vele unalmas a nap.

csokitorta kérdése:
Melyik könyvszereplőt választanád idegenvezetőnek?
Varysra esne a választásom, mert ő képben van Westeros dolgaival, szóval szerintem elég jól el tudna kalauzolni más világokba is.

Beatrice8 kérdései:
A szüleid/barátaid/családod megelégelték, hogy mindig olvasol, ezért megtiltják, hogy a közös nyaralásotokra vigyél könyvet. Milyen reakcióra számíthatnak tőled?
Hisztire! Igen, ilyen témában elég hisztis vagyok, szóval addig mondanám a magamét, hogy akkor is viszek magammal könyvet, hogy megelégelnék és inkább azt mondják, hogy vihetek magammal könyvet, csak hagyjam abba a nyávogást.

Melyik könyvet vinnéd magaddal egy világ körüli nyaralásra?
ColleenHoover: Slammed – Szívcsapás. Szerintem, még ha 20x is olvasnám el, akkor sem tudnám megunni.

Anna kérdései:
Ha az lenne a nyári házi feladatod, hogy írj egy tipikus, nyári szerelmes történetet, melyik könyvből/könyvekből merítenél ihletet?
ZakályViktória: Szívritmuszavar. Még csak nem is kéne sokat gondolkozni, hiszen nekem is van egy hasonló történetem.

Ha választanod kellene, melyik kedvenc könyves karakterednek írnál szerelmes levelet?
Theodore Finch! Imádom azt a letargikus természetét és tuti, hogy neki írnék, mert lehet kicsit meghoznám a kedvét az élethez. Ja, persze a 10 évvel ezelőtti külsőmmel tenném ezt meg.

Adri kérdése:
Milyen nyári ételt szeretsz a legjobban és mely könyves karakterrel fogyasztanád el most per pillanat?
A görögdinnye a kedvenc nyári ételem és per pillanat Maximmal fogyasztanám el. Nem biztos, hogy kell indokolnom, hogy miért.

Mennyivel olvasol többet/kevesebbet nyáron, mint a többi évszakban?
Nem tudom, mennyivel olvasok kevesebbet. Ilyenkor itthon vannak a gyerekek, le kell őket foglalni egész nap, ilyenkor nem tudom elővenni a könyvem és olvasni. Este pedig sokszor már fáradt vagyok az olvasáshoz, és inkább alszom.

Mit szeretsz legjobban a nyárban?
Shemmiiiit! Vagyis de: a gyümölcsöket, és itt ki is merült a lista.

Nyárról milyen 10 szó jut eszedbe rögtön?
Meleg Forróság, unalom, magamutogatás, fesztivál, fiatalság, szabadság ez gondolom a sulis évek miatt valami hülye berögzöttség, rovarok, szülinap, házassági évforduló, nyaralás.

Niitaa kérdései:
Melyik három könyvbeli karakterrel tartanál a legszívesebben csajos/pasis estét? Milyen programok merülnének fel?
Zelda, Emily és Napsi lenne, akikkel szívesen eltöltenék egy csajos estét. Emily feltalálna valami nagyon vagány kütyüt, Zelda mesélne egy kicsit a régi időkről, Napsi pedig maga lenne a bulifelelős.

Mutass egy számodra nagyon nyárias borítót!
Múltkor mutattam többet is EBBEN a bejegyzésben, de ami a legjobban nekem a nyarat adja vissza az az Összetörve.

Mint nyári nyaralás, melyik könyv világába lépnél be a legszívesebben, eltölteni ott egy hetet?

Hmmm….hmmm…jó lenne eltölteni egy kis időt a békés hobbitok között Völgyzugolyban. Nem is lógnék nagyon ki a sorból a magam 158 cm-mel.

Virág kérdése:
Klisés klasszikus leszek: mik a terveid erre a nyárra? :)
Olvasás szempontjából az, hogy minél többet és fejezzem be az összes megkezdett könyvem. Egyéb szempontból pedig a túlélés. Néha nem is olyan könnyű kettő unatkozó gyereket lekötni. Ebbe még bele kell jönnöm.

Ülsz a kocsiban, és nézed az elsuhanó tájat az ablakon át, ahogy tartasz a nyaralásra. A nap süt, a szél kellemesen hűsít, az országút pedig végtelenül terül el előtted. Milyen aláfestőzenét képzelnél az utazáshoz?
Te jó ég ezt a kérdés! Bocsi, passzolom, ehhez nem vagyok elég kreatív.

BarbyMalik kérdése:
Ha nyár, akkor nekem a fagyi jut először eszembe. Melyik könyvkaraktert vinnéd el fagyizni?
Pippa Kennt. Szegény biztos nem evett még fagyit, és szerintem ízlene neki.

Szép idő + hintaágy + jó könyv = tökéletes időtöltés. Melyik kötet illene neked az egyenletbe?
LeinerLaura: Bábel, meg persze még egy pár ilyen könyv, ezeket pedig nemrég össze is szedtem. ITT el is olvashatjátok.

Melyik az a könyv, amit nyáron mindenképp el szeretnél olvasni? Miért?
EZEN a polcon vannak fent és azért mert jó lenne haladni a recenziókkal és azért, mert szeretem a plecsniket, főleg a nehezeket. Meg jó lenne EBBŐL a listából is olvasni egy párat, hogy érezzem, nem feleslegesen gyűjtöttem össze ezeket a könyveket.

Dorka kérdése:
Táborba készülsz a nyárra. Kik lennének azok a karakterek, akikkel szívesen együtt töltenél egy egész hetet a móka és kacagás jegyében?
Biztos, hogy vinnék magammal egy zenészt, mert jó a tábortűz mellett összegyűlni és zenélni, szóval Maxim, Mal vagy David tuti jönne velem. Mivel jól is szeretném érezni magam tuti, hogy olyan bagázst válogatnék össze, akikkel sokat hülyéskednénk. Gondolom, ilyen lenne az összes Bábel szereplő, Winie Langton, Julie Seagle, Theodore Finch, Folt Cipriano. Ennyi jutott eszembe, de ha többet gondolkoznék, még elég sok karaktert tudnék mondani.

Ki(k) az(ok) a karakter(ek), aki(ket) szívesebben látnál egy lakatlan szigeten, minthogy vele(ük) bulizd át a nyarat?
Na jó, jól megszívattam magam ezzel a kérdéssel. Nagy nehezen találtam pár utált személyt, akit nem bánnék, ha nagy ívben elkerülne. Sophia Mercertől, Gwendolyn Shepardtől és Louisa Clarktól a szőr is feláll a hátamon. Szóval tuti őket száműzném valamerre jóóó messzire, hogy inkább egymást boldogítsák.
***
Ismét egy jó hosszú kérdéssort sikerült összehoznunk, akinek van kedve és türelme töltse ki nyugodtan.
Most is imádtam együtt dolgozni Veletek, rengeteg szuper bejegyzés jött létre. Remélem Virág, hogy a későbbiekben is folytatod ezt a hagyományt, és tovább szervezed a Projektheteket. Bízom benne, hogy a kedves Olvasók is jól érezték magukat és mindenki talált magának olvasnivalót, ha nálam nem is, de a többieknél igen.

Többi elvetemült projekt bloggertárs:

@Virág_Blogger @Sol @BarbyMalik0112 @neverhood @csokitorta @NagyDorka @Ashley_Redwood @sateenkaarigirl @perpetua @Gothic01 @AliceBertrand @M_Annie_99 @Vicky3 @VNoémi @FairyDust @molly_ @Mira_Könyvespolca_blog @_RókaLány @AniTiger @Niitaa @pveronika @Valentine_Wiggin @Judy22 @Beatrice8


A képek a moly.hu illetve a Pinterest tábláimról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése