2017-07-01

Viszlát Június! Helló Július! | 2017


Itt a július, ami a családban nagyon sűrű szokott lenni. Ekkor van a házassági évfordulónk, szülinapom, Férj szülinap, keresztfiunk szülinap, kisebb fiam névnap. Szóval remélem a sok ünneplés között lesz időm a blogot is csinálni. Sajnos úgy vettem észre, hogy beleestem a sokat akar a szarka szindrómába, mert túl sok könyvet akarok elolvasni a hónapban. Szóval ezek a tervek kicsit most háttérbe fognak szorulni, és inkább azokat fogom összeszedni, amik júniusban teljesültek. De azért a terveket is megosztom Veletek, mert szeretek előre tervezni.

Júniusi összegzés:
Nekem a június 4 hét helyett 3-ból állt, mert utolsó héten nyaralni voltunk. Így nem sokat tudtam olvasni, mert a papírokat kellett intézni az utazás és egyéb ügyek miatt. Viszont, amit sikerült elolvasni, arról készült értékelés.

Értékelések:

4 interjú is felkerült, ebből 1 olyan, amiben több író is válaszol.

Interjúk:

Az állandó rovatok szerencsére ebben a hónapban is kimentek, az utolsó Top5Wednesday kivételével. Ezt pótolni fogom egy külön bejegyzésben, mert ugye az már mégsem oda tartozik, hiszen nem azon a napon lett közzétéve, mikor a többi blogger is kitette a Goodreads-es csoportban. Június hónapban elég sok könyv került a birtokomba, hála Könyvhétnek. Ezeket szépen sorban fogom majd elolvasgatni, de a recenziók prioritást élveznek, és persze a Mini-Könyvklub. Röviden tömören szerintem ennyi volt a múlt hónap.

Júniusi szerzemények:

Júliusi tervek:
Fülszöveg:
Naomi Novik: Rengeteg
Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.
„A Rengetegben minden megvan, amit Novik írásaiban szeretek, és ráadásnak némi óvilági mágia és a sötét tündérmesék zamata.” Patrick Rothfuss, A szél neve szerzője.
„Vad, pezsdítő és mélyen, sötéten mágikus. Azonnal a klasszikusok közt a helye.” Lev Grossman, A varázslók szerzője.

Elöljáróban:
Mini-Könyvklubos könyv, így elsőbbséget élvez olvasás szempontjából. Mikor megjelent 2015-ben annyira nagyon akartam ezt a könyvet, és iszonyatosan rá voltam izgulva. Most 2 év után végre el is fogom olvasni és remélem, hogy hozni fogja a szintet, amit elvárok tőle.

Fülszöveg:
S. J. Kincaid: A kárhozott
A kárhozott könyörtelen.
A kárhozott legyőzhetetlen.
A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.
Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.
Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.
Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát.
Amíg a birodalom egyre repedezik és mind jobban fenyegeti a nyílt lázadás, Nemezis megtanulja, hogy több rejtezik benne, mint csupán gyilkos ereje. Igazabb emberségre lel önmagában, mint amilyet a valódi emberek többségénél tapasztal. A veszélyek, akciók és intrikák árnyékában talán épp ez az emberség lesz az, ami megmenti az életét – és a birodalmat.

Elöljáróban:
Megjelenése óta csöpög a nyálam ezért a könyvért, a Könyvhéten pedig hozzá is jutottam. Ezer köszönet érte Twister Media kiadó! Már a vonaton elkezdtem olvasni és már akkor éreztem, hogy imádni fogom. Azóta kicsit jegelve van, de alig várom, hogy végre valóban bele tudjak merülni és csak rá koncentrálni.


Ez a kettő könyv lenne, amit tutira szeretnék elkezdeni illetve be is fejezni. Aztán út közben úgyis jönnek, mennek az olvasmányok és a hangulatom. Ti gondolkoztatok rajta, hogy miket szeretnétek elolvasni ebben a hónapban?


A képek saját készítésűek illetve a moly.hu oldalról származnak.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése