2017-07-30

Mesesarok – július


Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, ami a fiúknak nagyon tetszett.

Ebben a hónapban jó sok könyv került felolvasásra vagy félig olvasásara. Amik nem nyerték el a fiúk tetszését, azokat nem szoktuk nekik végigolvasni, mert feleslegesnek érezzük, hogy olyan mesét olvassunk, amik nem érdeklik. Sajnos a hónapban ilyen volt Roald Dahl: Charlie és a csokigyár, amit biztosra vettem, hogy szeretni fogják. Valószínűleg még túl hosszú volt nekik, azért nem is élvezték. Majd ha nagyobbak lesznek újra megpróbáljuk, addig pedig megnézzük a mesét. Most pedig az a kettő könyv jön, ami tetszett nekik, és többször is el kellett olvasni a hónapban.

Fülszöveg:
Preszter Norbert: Járgányfalvi mesék
Járgányfalván zajlik ám az élet! A lakók élik mindennapjaikat, örömeik és bánataik pedig megegyeznek az emberekével. Csakhogy ők autók, pontosabban járgányok. A kisautók ugyanúgy viselkednek, mint az embergyerekek: a legkisebbek szorgalmasan látogatják a járgányovit, a nagyobbak pedig a járgánysulit. Rácsodálkoznak az élet dolgaira, szeretnek játszani, mókázni, és bizony-bizony néha rosszalkodni is.
Tartsatok velünk, és ismerjétek meg Járgány Janó, Bogár Hédi, Dömper Döme, Dzsip Dzsoni és barátaik kalandos és kedves történeteit!
Vélemény:
Nagyon aranyos kis mese a kisautóról, aki bekerül az oviba, barátokat szerez és még szerelmes is lesz. Közben pedig mindenféle kalandban vesz részt. Kisebb fiamnak jobban tetszett, ennek az lehet az oka, hogy ő is kezdi majd az ovit szeptemberben. A nagyobbat annyira nem nyűgözte le, mert szerintem már dedósnak érezte. Őt már a nagyobbaknak való könyvek kötik le jobban.

Fülszöveg:
Geronimo Stilton: Egy extraegeres bajnokság
Én amolyan értelmiségi pacák, akarom mondani, pocok vagyok, de mint minden rágcsáló, én is imádom a focit. Lelkes drukker vagyok…igazi úriegér szurkoló, mert számomra a sport bátorságot, tisztességes játékot és barátságot jelent!

Vélemény:
Ezt az apjuk olvasta fel, szóval nem igazán milyen volt valójában. Bár igazából nem az a lényeg, hogy nekem tetsszen a könyv, hanem, hogy a fiúknak. Nekik pedig nagyon tetszett, hiszen foci van benne, na meg nyomozás. A nagyobb fiam nagyon nagy átéléssel mesélte, hogy miről is szól, és hogy mennyire tetszett neki. Talán az volt az első olyan könyv, amiről magától kezdett el nekem mesélni. Ez pedig csak jót jelent!


Jövő hónapban is sok Geronimo Stilton könyvet fogunk olvasni a fiúknak, mert eddig azok a könyvek kötötték le őket a legjobban. Nemrég kihoztam a könyvtárból Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai című könyvet is, amiről eddig nem nyilatkoztak. Az első rész nagyon tetszett nekik, ezt pedig majd meglátjuk, hogy mennyire jön be nekik.


A képek a moly.hu oldalról vannak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése