2017-06-09

Summer Book Tag - nyárra hangolódva


Itt a nyár, nagyon örülök neki, erre vártam már régóta. Ezt pedig egy book taggel ünneplem meg, amit Ana blogján találtam.

1. Milyen könyvet olvastál, ami nyáron játszódik?
Eddig még nem volt alkalmam ilyeneket olvasni, viszont egy korábbi bejegyzésemben összeszedtem a nyári könyveket. ITT el is olvashatjátok.

2. Melyik könyvbéli helyszínre mennél vissza szívesen nyaralni a nyáron?
Ó, ez nagyon jó kérdés! Talált tárgyak országába biztos, hogy elmennék, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen dolgok vannak elveszve, ami az enyémek voltak.

3. Mit olvasnál szívesen kötelező olvasmányként ezen a nyáron?
Hála az égnek, már nincsenek kötelező olvasmányaim! Viszont, aminek nagyon örültem volna középiskolában, az a Veled minden hely ragyogó, Csak a te hangodat hallom. Általános iskolában lehet jobban tetszett volna a Harry Potter, vagy valamelyik Leiner Laura könyv. Bár nem az összes kötelezővel volt bajom, de a legtöbb azért mégiscsak messze áll a mai fiataloktól.

4. Melyik könyvbéli karakterrel/karakterekkel töltenél el szívesen egy estét a nyári tábortűznél?
Nagyon sok ilyen karakter van. Lássunk egy párat belőlük: Maxim (Többek által), Mal (Lick – Taktus), Pippa Kenn (A napszemű Pippa Kenn), Winie Langton (Winie Langton történetek), Borbíró Bori (Vámpírok múzsája), Daenerys Targaryen (Trónok harca), Folt Cipriano (Csitt, csitt), Jacinda Jones (Firelight – Tűzláng), Gok von Montgomery, Rio, Evon (Emlékek Jordan számára). Ők jutottak első körben eszembe, bár lehet, ha tovább gondolkoznék, akkor még rengeteg személyt össze tudnék szedni.

5. Ajánlj egy könyvet erre a nyárra!
S. J.Kincaid: A kárhozott. Remélem, hogy lesz annyira ütős, mint amennyire várom.

6. Mi az első, ami eszedbe jut a nyár és a könyv szó hallatán?
Nyár: meleg, szabadság, fesztivál, nyári szünet, sok kertben töltött idő, nyaralás.
Könyv: szabadság, menedék, sok élet megélése.

7.  Melyik könyvet/könyveket tervezed elolvasni ezen a nyáron?
Erre van egy nagyon jó kis kihívás a Molyon, amire már előre le kellett adni a listát, az enyémet ITT olvashatjátok. Őket szeretném olvasni, mert jó lenne begyűjteni a plecsnit hozzá.

Kihívottjaim, akik remélem, elfogadják a kihívást:

Képek a moly.hu és Pinterest táblámról származnak.

2 megjegyzés:

  1. A kárhozottat én is nagyon várom!!
    Jajj, olyan jó válaszok jutottak eszembe, köszi, hog kihívtál :D vagy legalábbis szerintem jók, majd meglátod :D :D
    A molyos kihívásra nem mertem jelentkezni :S az őszi-télin voltam, és annyira megcsömörlöttem benne, már a végére nagyon nem volt kedvem azokat a könyveket olvasni, amiket augusztusban kiválasztottam :S :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig mindet tudtam teljesíteni a kihíváshoz, kivétel a tavaszit, abból 2 könyv hiányzott :S szóval most remélem, hogy menni fog :D
      Kíváncsi leszek a válaszaidra, várni fogom ^^

      Törlés