2017-06-25

Mesesarok - június


Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, ami a fiúknak nagyon tetszett.

Fülszöveg:
Louise Coulthard (szerk.):
Legszebb tündérmeséim
kincsestára
Századok óta mesélnek tündérmesét a szülők gyermekeiknek, elmerülve a képzelet birodalmában, kitárva a csodák és a titkok kapuját. A lefekvés előtti mesemondás csodálatos módja annak, hogy lángra lobbantsuk gyermekünk szívében a mesék iránti rajongást, s összekapcsolódjunk a múlttal: mindazokkal az emberekkel, akik az előző századokban ugyanezeken a történeteken nőttek fel. Ez a gyönyörű összeállítás nyolc közkedvelt, klasszikus tündérmesét tartalmaz a legnevesebb szerzőktől. Fedezzük fel a varázslat és a kaland világát, bolyogjunk együtt az erdőben Jancsival és Juliskával, másszunk fel az óriás kastélyába Jankóval, perdüljünk táncra a bálban Hamupipőkével!
Szerintünk:
Kevés mese van benne, de azok tényleg a klasszikusok. Nagyon tetszett, hogy vegyesen volt fiúknak és lányoknak való történet is. Az illusztrációk és maga a könyv valami hihetetlen gyönyörű. Még én is képes voltam olvasás nélkül és elnézegetni. Fiúk nagy kedvence lett Az égig érő paszuly című mese. Zárójelben megjegyzem, hogy a könyv végén van minden meséhez egy összegzés, amiben leírják, hogy honnan ered a mese, és milyen változatokban ismertek még. Nekem ez különösen tetszett, a fiúk nem értékelték, mikor ezeket is felolvastam.

Fülszöveg:
Hans Christian Andersen–
Jakob Grimm–
Wilhelm Grimm: Esti mesék
Az Egmont Klasszikusok sorozat a világ legszebb és legismertebb Andersen- és Grimm-meséit köti csokorba, hogy a család együtt olvasgatva élvezhesse a csodás történeteket. Az ESTI MESÉK című kötetben Grimm A tizenkét vadász, az Aranyhaj, a Holle anyó, A tűzmanó és Az erdei házikó, valamint Andersen A kiskondás című örökzöld történeteivel találkozhatunk.
Ezt a könyvet 6-10 éves gyerekek számára ajánljuk.
Szerintünk:
Szerintem ebben a könyvben a fiúk leginkább a sok illusztrációt értékelték, meg persze Holle anyó történetét. A többi mesére nem is figyeltek, így újra és újra azt kellett olvasni. Viszont nagyon szerették nézegetni, és ők találtak ki a képekhez meséket.

Fülszöveg:
Hans Christian Andersen–
Jakob Grimm–
Wilhelm Grimm: Állatmesék
Az ÁLLATMESÉK kötet A brémai muzsikusok, Az aranylúd, A csizmáskandúr és A hét holló című felejthetetlen Grimm-mesék eredeti, az 1857-es kiadáson alapuló szövegét nyújtja.
Valamennyiből a Grimm-testvérek titokzatos mesélő művészete árad. Ezt a kötetet is Anasztaszja Arhipova történelmi hűségű, realista rajzai teszik még élményszerűbbé.
Szerintünk:
Ez a kötet volt a hónap kedvence, pedig mikor kihoztam a könyvtárból nem gondoltam volna, hogy ez fogja őket a legjobban lekötni. Szinte az összes mesét szerették végighallgatni, mert ezeket még nem olvastuk nekik, így új volt számukra. Gondolom emiatt is élvezték annyira ezeket a történeteket.


Most vettem észre, hogy a hónapot a három leghíresebb mesegyűjtőnek szenteltük. Ebből is látszik, hogy valóban ők a nagyok, amikre generációk nőnek fel.
A képek a moly.hu oldalról származnak.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése