2017-06-04

Mesesarok - május


Előző hónapban sajnos kimaradt a rovat, mert a fiúk annyira megszerették a 100 magyar népmese könyvet, hogy nem is olvastunk nekik másból csak abból. Májusban viszont voltam a könyvtár gyerekrészlegén is kivettem nekik egy csomó könyvet. Szóval a sok közül most újra be tudom mutatni a fiúknak legjobban tetsző 3 könyvet.

Geronimo Stilton:
Cin City veszélyben
Fülszöveg:
A szuperhősök nem ismernek lehetetlent!
Végre itt vannak! Szuperhatalmukkal megvédik Cin Cityt a Csatornatöltelékek Bandájától. Legyőzhetetlenek, mert ők a… szuperhősök!
Különleges fegyverekkel felszerelkezve négy csatornapatkány fosztogatja Cin Cityt. A szuperhősök egészen a városi csatornahálózat mélyéig követik őket, ahol Belzebub Bon Bon és a Csatornatöltelékek Bandája arra készül, hogy egy gigantikus méretű lézerfegyver segítségével Cin City minden lakóját elűzzék. Vajon sikerül-e hőseinknek megállítani a Csatornatöltelékek Bandáját?
Geronimo Stilton legújabb sorozatában öt szuperegér: Szupercin, Galilea Bukta, Jo-Jo, Kék Hölgy és Magnum kalandjait meséli el…
Vélemény:
Nagy kedvenc mesében ez a kisegér, és mikor megláttam Zsófi és Bea blogján a Könyvutca blogon, hogy van könyvben is, rögtön kerestem a könyvtárban. Aztán láss csodát! Egy egész polcnyi van belőle, így én lekaptam az elsőt, ami a kezem ügyébe került. Mikor itthon meglátták a fiúk, nagyon megörültek, hiszen egy olyan könyv, amit Geronimo „írt” csakis jó lehet. Aztán mikor elkezdtük olvasni, még jobban tetszett nekik, mert szuperhősök vannak benne, akiknek meg kell menteni a város a gonosz patkányoktól. Így minden este nagy volt az izgalom, hogy miként fog folytatódni a kaland.

Ann Kramer (szerk.) –
Chris Cooper –
John Farndon –
Neil Ardley – Simon Adams:
Képes gyermekenciklopédia
Fülszöveg:
A könyv, melyben mindaz látható, amiről máshol csak olvasni lehet!

Vélemény:
Nem egy tipikus esti mese az biztos. Viszont Levente annyira kíváncsi mindenre, hogy mikor Apa levette a polcról a könyvet rögtön nagy kedvenc lett. Mindenen nagyon szépen le van írva, telis-tele képekkel és sok információval. Még nekem is tudott újat mondani a könyv, főleg, mikor a technikai részeket olvastam. Mert nagyon sok dolog található a könyvben: állatok, történelem, technikai fejlődések. Nagyon gyerekbarát, így könnyű a nyelvezete, ha pedig valamit szakszóval írnak le, akkor is megmagyarázzák, hogy mi is az.

Alex Frith:
Kukkants be a föld alá!
Fülszöveg:
Fedezd fel a talpad alatt rejlő világ titkait! Ebben a könyvben lejuthatsz a csodás titkokat őrző föld mélyére. Megtudhatod, mi minden rejtőzik a föld alatt: állatok üregei, telefonkábelek, sötét barlangok és rég eltemetett kincsek. A föld legmélyén pedig megláthatod a föld magját, amely a tudósok számára még ma is megfejthetetlen talány. Egy különleges könyv, mely régóta vár a magyar olvasók meghódítására! Nagy-Britannia első számú gyerekkönyv sorozatának két legnépszerűbb címe egyszerre jelent meg végre itthon is. Kukkants bele a találmányokba és kukkants be a föld alá! Hatalmas élmény a legkisebb és legnagyobb felfedezőknek egyaránt! 
Ezt a könyvet 4-8 éves gyerekek számára ajánljuk.
Vélemény:
A fiúk imádják az olyan könyveket, amikben keresgetni kell, vagy ablakokat kihajtogatni. Ez pont ilyen ablakkihagyós könyvecske, amiben felfedezhetik, hogy mi is van mondjuk egy város alatt, a kertben, vagy, hogy miből is áll a Föld. Mondjuk félő, hogy olyan „ablakot” is kihajtanak, ami igazából nem is ablak, de szerencsére már Levi jobban tud erre figyelni, és szól az öccsének, hogy ha olyat feszeget, amit nem szabad. Mert azért mégiscsak vigyázni kell a könyvekre.

Még egy könyv volt a hónapban, amit olvastam nekik, de az nem fogta meg őket, viszont én nagyon sok információval gazdagodtam a magyar illetve rokon népek mondavilága terén. Ez a könyv a Mondák könyve. Ajánlom őt is figyelmetekbe.


Képek a moly.hu illetve a Pinterest táblámról származnak.

2 megjegyzés:

  1. Jaj, a Mondák könyve gyerekkorom egyik kedvenc olvasmánya volt! Örülök, hogy könyvben is bejött a fiúknak Geronimo. Titusznak még mindig kedvenc, így kitarthat a te fiaidnak is pár évig, mert tényleg nagyon sok van belőle. :D
    Be

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy el leszünk Geronimoval egy ideig, de mivel nem hosszú könyvecskék, így hetente jöhet az újabb történet :D már, ha közben nem unják meg :D

      Törlés