2017-04-22

Joy Browne: Keresem a párom


Köszönöm szépen a recenziós példányt a Panem Kiadónak!

Fülszöveg:
Ha párkeresésről van szó, mindenki kezdő – mindegy, hogy 15 vagy 115 éves vagy-e, az első randevúdra készülsz-e, vagy éppen az unokáidat követve térsz vissza a szerelmes találkák világába. És most ezt én szépen megosztom veled, nem azért, hogy te lehess az ászok ásza vagy a környék királya, hanem, hogy egy kicsit jobban megismerd magad, a jövendőbeli partneredet és az ezzel kapcsolatos egész folyamatot is. Így talán kevésbé fog izzadni a tenyered és akár hiszed, akár nem, a végén még sikerélményed is lesz.

Mert akárhogyan is, a párkeresés elvileg jó móka. Nem szabad, hogy úgy érezzük, egyetlen randevún, vagy éppen több találkán múlik az életünk vagy a megélhetésünk. A randevúzás célja ennél sokkal egyszerűbb: ez egy alkalom arra, hogy megismerj valakit és megadd a lehetőséget a másiknak, hogy egy kicsit megismerjen téged, hogy aztán eldönthessétek, szeretnétek-e egymással több időt eltölteni. Ennyi az egész, se több, se kevesebb. Ne úgy indulj neki, hogy társat keresel, egyéjszakás kalandot hajtasz fel, vagy hogy végre megtalálod azt a partnert, akit majd a mamád is kedvelni fog. Randevúzz inkább azért, hogy egy kicsit megismerj valakit és te is megengedd az illetőnek, hogy hasonlóan tegyen veled.
Könyv információk:
Kiadó: Panem
Eredeti megjelenés éve: 2011
Magyar megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 446 oldal
ISBN: 9786155186141
Fordította: Hidasi Györgyi és Rimár Eszter
ITT megvásárolható

Véleményem:
Itt a tavasz, tombolnak a hormonok, mindenki párt keres ebben az időszakban! Én pedig tudok egy jó könyvet ajánlani ebben a témában. Bár nekem már meg van a párom lassan 10 éve, de kíváncsi voltam, hogy milyen praktikákat tanácsol a könyv egy olyan embernek, aki mostanában keresi lelkének másik felét.
Hasonló módon, mint a Szorongás helyett könyvben ez sem az a csupa szöveg és utasítás. Tanácsokat és tapasztalatokat találhatóak benne, hogy mit csinálj, és ha nem úgy jön össze egy randi, akkor mit ne csinálj. Különböző szituációkat hoz fel példának a könyv, ami nagyon jó, hisz aki vizuálisabb típus könnyebben el tudja képzelni, hogy mit tegyen, ha hasonló helyzetbe kerül.
A könyv felépítése nagyon tetszett, mert mindent az elejéről kezd, vagyis a magam és vágyaim megismeréséről. Innen halad lépésről lépésre egy kapcsolat kialakításáig. Jót nevettem, hogy a könyv végén található egy függelék, amikben a csajozós - pasizós szövegek – és annak valós jelentésük található.
Íme, néhány példa belőle:
Szöveg
Jelentése
Nem bújhatnánk csak össze szex nélkül?
Ha egy nő mondja:
Még nem döntöttem el, mit akarok tőled.

Ha nem mész bele, szemét alak vagy.

Ha belemész, biztos meleg vagy.

Ha egy férfi mondja:

Azt hiszem, túl részeg vagyok ahhoz, hogy teljesítsek.

El foglak csábítani.
Lelki társak vagyunk.
Ha egy férfi mondja:
Szexelni akarok.

Ha egy nő mondja:
Hozzád akarok menni.
Tedd, amit jónak látsz.
Valami olyasmire készülsz, amit utálok, és ezt soha nem fogom elfelejteni és örökké bűnhődni fogsz miatta.

Tedd, amit én akarok… most, különben egész életedben bánni fogod!

Ne merészeld!

Külön kitér az internetes társkeresésre egy top10es lista keretein belül. Manapság ez a fénykorukat élik. Nagyon sok párkereső honlap/ alkalmazás van erre, a lehetősége tárháza a csillagos ég. Sokan itt próbálnak szerencsét, hátha majd megtalálják az igazit. A könyvben egyébként annyira logikus dolgok vannak leírva ezzel kapcsolatban, hogy ezt józan paraszti ésszel is ki lehet következtetni, sokan mégsem követik. Aztán pedig csak tátognak, mint hal a vízben, mikor nem úgy jön össze a randi, ahogy elképzelték. Bár én nem vagyok és nem is voltam híve az interneten való ismerkedésnek, de sokan úgy gondolják, hogy nincs más lehetőségük.
Ez egyébként igen szomorú tény, de sajnos ebben a világban mindenkihez hozzá van nőve az okostelefon és nem is tudják elképzelni nélküle az életüket. Pedig ha valaki elmegy bulizni egy jót, és nem állandóan a selfiket csinálja, hanem kinyitja a szemét, lehet, hogy meg is találná a szerelmét. Na, de kicsit elkanyarodtam a könyvről, szóval inkább be is fejezem.
Összességében jó kis tanácsokat szedett össze az író ebben a könyvben, tényleg megéri átlapozni és megfogadni belőle pár tanácsot.
Értékelés: 5/4

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése