2017-04-20

Rock and Roll Book Tag


Nemrég készített Gothic a Goodbye Agony bloggerinája egy elég hosszú kis tag-et, amire ki is hívott. Nem titok, imádom a rock zenét így nem is volt kérdés, hogy kitöltöm. Készüljetek, mert nagyon hosszú lesz, és még így is kicsit rövidítettem. Remélem nem bánod Gothic!

Slash
Válassz ki az olvasmánylistádról egy könyvet, amiben abszurd első benyomással/ benyomásokkal indult két szereplőnek a barátsága!
Ez könnyű! Colleen Hoover: Slammed-Szívcsapás. Elég vicces volt Lake zombi jelenete, mikor Will meglátta.


Jen Ledger
Melyik volt eddig a leghosszabb könyv, amit kiolvastál ebben az évben?
Gyorsan végignéztem a Molyos olvasmánylistám, és az azt mondta, hogy Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája az idei leghosszabb olvasmányom 588 oldallal.

Ville Valo
Mutass be egy könyves párost (főszereplők és mellékszereplők egyaránt lehetnek), aminek a tagjaira szintén nem jellemző a békés problémamegoldás, a vitáik kimenetele többnyire katasztrofális!

Nos, ilyen most nem jut eszembe, hiába gondolkozom és túrom át az olvasmányaim listáját.

Jacoby Shaddix
Mondj egy igazán pörgős regényt, aminél csak kapkodtad a fejed, olyan gyorsan követték egymást az események!
Ami kapásból beugrott az Timár Krisztina: A látszat mesterei című könyv, de emellett tudnék még legalább ötöt felsorolni.


Michael Paget
Eleveníts fel egy kínos szituációt, amibe az egyik olvasmányod főszereplője került!
Tommy Wallach: Kösz, hogy….regényében Zelda és Parker találkozása igazán kínos.



Mick Jagger
Nevezz meg egy könyvkaraktert, aki megszakította azt az utat, amin a tanulmányai szerint haladt és valamilyen más foglalkozást választott!
Kylie Scott: Lick–Taktus című könyvben Evelyn építész szeretett volna lenni, de helyette rock sztár felesség lett. Mondjuk ez szerintem sokkal menőbb!

Sid Vicious
Mondj egy könyvet, ami bár a műfajában alapjáraton nem túlzottan kiemelkedő, valamivel mégis sikerült megfognia!
Helena S. Paige: Egy lány belép a bárba titpkus példánya ennek, mert sokan azt mondják rá, hogy ez egy pornóregény, engem mégis sikerült megvennie. Nem azért, mert pornóregény, hanem mert interaktív és ilyennel még nem találkoztam.

Nikki Sixx
Nevezz meg egy főszereplőt, aki a körülötte lévőknek köszönhette, hogy életben maradt vagy nem esett komolyabb baja a történetében!
Szinte csak ilyen könyveket olvasok, így nehéz egyet kiválasztani. Legyen, mondjuk Anne Bishop: Vörös betűkkel. Meggiet szinte mindig valaki más menti meg, hol a Simon, hol Vladimir, vagy éppen az, aki a közelében van, mikor bajba kerül.

Steven Tyler
Nevezz meg egy karaktert, akinek nagyon fontos, hogy sokat legyen a szabad levegőn, gyakran jár például túrázni!
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára. Szinte mindenki ilyen a bandából, de talán Evon az, akinél ez látszik is, hogy nem bír megmaradni a kastélyban és egész napját szinte kint tölti az erdő szélén.

Tarja Turunen
Eleveníts fel egy olyan esetet, amikor a meglátásod szerint értelmetlenül vagy nem éppen a legkorrektebb módon távolított el az író a könyvéből egy karaktert!
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára ide is. Ugyanis a drága írónő olyan karakter iktatott ki kínok között, akit a legjobban bírtam. Ezt nem éreztem fairnek, de a vége kárpótolt érte.

Tom Araya
Nevezz meg egy könyvszereplőt, aki érdeklődik a sorozatgyilkosok iránt vagy egyenesen isteníti őket!
Ha olvastam volna a könyvet, akkor biztos, hogy ide most Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos trilógiáját mondanám. De még nem olvastam, így passzolom ezt a választ.

Lemmy
Említs meg egy olyan könyvet, ami annyira hirtelen véget ért, hogy a kevés hátralévő oldalon kívül semmiből sem lehetett arra következtetni, hogy addig tart a kötet, mintha egyszer csak elvágták volna a cselekményt!
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára. A mai napig keresem a végét, de majd megkapom a sok kérdésemre a választ, ha elolvastam a második részt is. De ide sorolható Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája is, mert ennél gyilkosabb függővéget nem is lehetett volna írni.

Gene Simmons
Előfordult már veled, hogy egy író nevét meglátva, azt hitted, külföldi, aztán meg később kiderült, hogy magyar? Ha, igen, kivel?

Ja, of course. Ilyen volt Vivien Holloway, Bleeding Bride, Kea West, On Sai és még folytathatnám a sort.

Moose /Michael Thomas/
Melyik az a könyv, ami mindig meg tud nevettetni?
Vivien Holloway Winie Langton történetei mindig mosolyt csalnak az arcomra. Sajnos a Mechanikus farkas részt még nem olvastam, de remélem arra is nemsokára sort tudok keríteni.

Marilyn Manson
Mondj egy könyvet, amitől a nagy részben negatív kritikák sem riasztottak el és végül nagyon tetszett, amikor az olvasásra került sor!
Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai. Hikarival, az Írásaim tárháza bloggerinájával együtt olvastam, és mikor közölte, hogy ő az első 100 oldalon sem jutott túl, kicsit megijedtem. De örülök neki, hogy én végigolvastam és nem adtam fel.

Deryck Whibley
Nevezz meg egy könyvet, amihez nagy lelkesedéssel kezdtél hozzá, de ahogy haladtál vele, a lelkesedésed úgy fogyott el teljesen, mint Deryck holmijai!
A. J. Rich: Aki a tenyeredből eszik. Nem tudom a különösebb okát, hogy mi történt út közben, de nagyon nagy kínok között olvastam a végét.


Joan Jett
Mondj egy könyvet, amiben a főhőst nem izgatja, a ki nem mondott szabályok szerint milyennek kéne lennie és a saját, az átlagtól elütő stílusát követi!
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Luisát nem nagyon érdekelte, hogy kicsit különc, mert ő jól érezte magát úgy, ahogy volt. A maga kis saját stílusával pedig kis életkedvet tudott csempészni Will életébe.

Andy Biersack
Melyik volt eddig a kedvenc olyan eseted, amikor egy könyvszereplő megvédte a párját?

Hiába keresek, hiába kutatok, nem találok ilyet. Szinte az összes romantikus olvasmányomban volt ilyen eset, és nem tudok kiemelni belőle egyet sem.

Lars Ulrich
Nevezz meg egy szereplőt, aki Larshoz hasonlóan imádja a festészetet vagy egy másik művészeti ágat!
Leah Scheier: Csak a te hangodat hallom. Jonah a festészet által tudta magát kifejezni, főleg azok után, ami a legjobb barátjával történt.


Cristina Scabbia
Találkoztál már olyan könyves párossal, akik szintén jelentős távolságra voltak egymástól majdnem az egész regény alatt? Megvolt az a tolerancia és türelem, mint Cristinaéknál vagy nem?
Jessica Park: Flat–out Celeste - Celeste bolondulásig. Celeste és Justin nem voltak olyan közel egymáshoz. Celeste ráadásul még gimnazista volt, Justin pedig egyetemista. Így is tökéletes párost alkottak.

Jimmy Page
Mikor fordult elő veled legutóbb, hogy egy könyv annyira lekötött, hogy az alvást és az evést feláldoztad az olvasásra fordítható percekért?

Nálam majdnem az összes könyv ilyen, képes vagyok mindegyikbe ennyire belemreülni.

Kurt Cobain
Mondj egy könyvet, aminek félrevezetőnek találtad a címét és még azután se nagyon láttad meg a választás értelmét, miután a kötet végére értél!

Nem találtam ilyet az olvasmányaim között.

Alice Cooper
Nevezz meg egy írót, aki meglátásod szerint sok kollégájára nagy hatást gyakorolhatott!

George R. R. Martin és J. R. R. Tolkien. Szerintem nem kell megmagyaráznom, hogy miért rájuk esett a választásom.

Corey Taylor
Előfordult már veled, hogy nyilvános helyen olvastál és erről megfeledkezve, automatikusan hangosan felnevettél/elkáromkodtad magad/a szemedet kezdted törölgetni egy jelenetet olvasva?

Nem szoktam nyilvánosan olvasni, maximum a kertben, és akkor rám látnak az utcáról. Az viszont annyira nem érdekel, mert a saját portámon vagyok, így azt teszek, amit akarok.

Billie Joe Armstrong
Mondj egy könyvet, aminek a középpontjában az áll, hogy a főszereplőt indokolatlanul büntették meg!
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna. Anna feleslegesen lett megbüntetve, aminek elég komoly következményei lettek.


Robert Smith
Nevezz meg egy írót, aki nem követte el azokat a vérlázító hibákat a könyve megalkotásakor, amivel a műfajbeli kollégái rendesen tépkedik az olvasók idegrendszerét!

Ilyet nem nagyon tudok mondani, bocsi!

Myles Kennedy
Mi a véleményed a több író együttműködéséből született könyvekről, illetve kiknek az összeállásából olvasnál el nagyon szívesen egy regényt és kiknek a párosításától állna égnek a hajad is? (Olyan írókat is lehet választani, akik már nincsenek közöttünk.)

Még nem nagyon olvastam olyat könyvet, amiket írópárosok írtak, így erről nem tudok nyilatkozni. Viszont egy Colleen Hoover és Jessica Park párosra kíváncsi lennék. Vagy egy George R. R. Martin és J. R. R. Tolkien közös munkásságot is szívesen elolvasnék.

Joey Ramone
Melyik várólistás könyvedet illetően vannak a megszokottnál magasabb elvárásaid?
Tahereh Mafi: Illaberek. Imádtam a Ne érints sorozatot, így elég magasak az elvárásaim az újabb könyve felé.


Keith Richards
Nevezz meg egy könyvkaraktert, aki fantasztikus színész, mindig képes az orránál fogva vezetni a többi szereplőt és sosem lehet tudni, mi lesz a következő lépése!

George R. R. Martin Trónok harca könyvében Cersei és Kisujj pont ilyen személyek.

Danny Worsnop
Mondj egy könyvet, ahol a főszereplő egy időre fedél nélkül maradt vagy erre kényszerült volna, ha nem fogadja be néhány mellékszereplő!
Gerencsér János: Kósza utak legendája könyvében pont ez történt Aceras királlyal.



Brian Johnson
Olvastál már olyan könyvet, aminek a folytatását valamilyen oknál fogva (pl. az „eredeti író” meghalt) másik író írta meg?

Ilyenről nem tudok, hogy olvastam volna.

Andy Hurley
Mi a véleményed a tetoválásokról? Olvastál már olyan könyvet, ami tetkószalonban játszódik?

Imádom a tetoválásokat, nekem is van kettő és még szeretnék egy párat. Olyan könyvet viszont még nem olvastam, ami tetováló szalonban játszódott volna.

Mr. Lordi
Válassz ki az olvasmányaid közül egy olyan regényt, amiben nagyon színes volt a természetfeletti fajok palettája, amiben rengeteg fajjal találkoztál egyszerre!
Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára. A bandában van erdőtündér, vámpír, maga az Ördög, a Halál, egy és még egy fél-fenevad, és ez még nem mindenki.

Rob Zombie
Említs meg egy könyvet, amiben a főszereplő valami olyasmit tett, olyan teljesítményt nyújtott a történetben, amit nem igazán néztél ki belőle!
Rácz-Stefán Tibor: Fogadj el! Petra pont olyat tett, amit senki nem nézett ki belőle senki!



Tom Keifer
Mondj egy könyvet, amiben a történet egy nem mindennapi szituációval kezdődik/egy nem szokványos helyszínről indul!
Tahereh Mafi: Ne érints. Juliette egy börtönben vagy hasonló helyen van, már nem nagyon emlékszem rá.


Az utolsó „feladat” a következő: válasszatok ki a fenti előadók közül húszat és mindegyiküktől hallgassatok meg egy - egy számot majd soroljátok fel a választásaitokat is írjátok mögé, mennyire nyerte el a tetszéseteket a hallott szám :)

Most azok a számokat fogom kiválasztani, ami a legjobban tetszett az kiválasztott bandától, szóval nem fogom pontozni őket.
5.     Nightwish - Nemo
9.     Lacuna Coil - Blood, Tears, Dust – új zenekar, amit meg is szerettem. Köszi, Gothic!
16. Black Veil Brides - In The End – úristen! Ennek a pasinak milyen hangja van!!!
20.    Asking Alexandria - The Black – őket sem a kinézetük miatt fogom hallgatni.

A tag szabadon vihető, most nem jelölök meg senki.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése