2017-04-06

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Gyerekkorunk filmjei, meséi


Szuper témával jelentkezik a {Vigyázz! Kész! Posztolj!} mostani fordulója. Ahogy a címből is kiderül, gyerekkorunk kedvenc meséit és filmjei vannak most porondon. Ebben az a legjobb, hogy most ezeket a filmeket nézzük újra a fiúkkal hétvégente, így boldog vagyok, hogy egy kicsit átadhatunk Férjemmel nekik a gyerekkorunkból.

Ozmózis Jones – A belügyi nyomozó

Ismertető:
Frank (Bill Murray) nem átlagos ember. Testi épségétől milliók sorsa függ. A kivételes férfiú ugyanis belülről, pontosabban a szervezetében egy egész városnak ad otthont, melyet most a szervezett bűnözés fenyeget. Egy Thrax nevű halálos vírus tartja rettegésben a mikro város lakóit, akiknek az evakuálása méretükből és környezetükből adódóan lehetetlen. Még szerencse, hogy szolgálatban van Ozmózis Jones, a maga útját járó fehérvérsejt-detektív és hétpróbás cimborája, Drix, akik fölveszik a harcot az elvetemült Thrax-szel.

Személyes:
Nagy kedvenc a fiúknál, mert mi is lehet jobb, mint egy nyomozós mesefilm, ami az emberi testben történik? A másik indok pedig nem más, mint az, hogy Apa is nagyon szerette régen ezt a mesét.

Magyar népmesék
Személyes:
Szerintem ezt nem nagyon kell bemutatni senkinek, hisz generációk nőttek fel ezeken a meséken. Nálunk is nagy kedvenc könyvben is és mesében is. Vannak kedvenc mesék is, mégpedig A só és a Hamupipőke királyfi.



Flubber - A szórakozott professzor

Ismertető:
Phillip Brainard (Robin Williams) professzor olyannyira a tudomány megszállottja, hogy néha már semmire sem tud odafigyelni. Nem csoda tehát, hogy kétszer is elfelejtett megjelenni a saját esküvőjén. Pedig valójában mindent azért tesz, hogy végre létrehozza azt a forradalmian új energiaforrást, ami megoldhatná Sara (Marcia Gay Harden), a kedvese által vezetett tudományos intézet súlyos anyagi gondjait. Hű segítőtársa, az imádnivaló kis repülő robot, Weebo, aki igyekszik mindent megtenni kedvenc professzoráért. A harmadik esküvőre készülődve, késő délután a professzor laboratóriumában végül is megszületik a nagy mű: egy olyan ragacsos izé, a rugacs, ami ha bármihez hozzáér, képes hihetetlen sebességgel megröptetni azt.

Személyes:
Ez a kis ruganyos izé annyira aranyos, még most is megmosolyogtat, nem csodálom, hogy a fiúknál is nagy sikert aratott.

Süsü a sárkány
Ismertető:
Süsü, a sárkány meggyógyítja ellenségét, ezért háromfejű apja kitagadja, testvérei kigúnyolják. A szegény egyfejű korcs emberföldre kerül, de itt sincs nyugalma, mert kinézete miatt mindenki fél és retteg tőle, menekülnek előle, támadásra készülnek. Szerencséjére találkozik a Jó Királyfival, akinek az a hivatása, hogy mindenkin segít. Némi csellel, csalafintasággal Süsüt is bejuttatja a királyi udvarba, hogy elnyerhesse a királylány kezét, de közben ő maga szeret bele a királylányba és Király lesz. Süsü sem jár pórul, mert az udvarban maradhat és ő lesz a birodalom Fő-fő és Udvari Mindenes Sárkánya. Felfűti a hideg palotát, követ fejt, vadkörtét gyűjt, lepkét kerget, kiállítják elrettentő látványosságként, megkettőzik, megküzd Torzonborz seregével is, mígnem megjelenik életében a gyönyörű és szépséges egyfejű Sárkánylány, és itt véget is ér Süsü kalandjainak sora a királyi udvarban.
Személyes:
Kislány koromban bakeliten hallgattuk és hát, nem volt a kedvencem. Aztán láttam a tv-ben is és rögtön megváltozott a véleményem róla. Gyerekeim látták a mesét is és fel is olvastuk nekik, amiről írtam is már korábban. Nagy sikert aratott, de a könyvet jobban szeretik, mint a filmet.

Nektek mi volt a kedvenc gyerekkori filmetek vagy mesétek?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése