2017-04-01

Áprilisi tervek | 2017


Előző hónapban megtapasztaltuk, hogyha írunk előre egy listát, akkor könnyebb kiválasztani a következő olvasmányunk. Lássuk is, hogy mikre esett most a választásunk.

Janina:
Nem nevezett meg könyveket, mert képlékeny a hónapja. Itt a tavasz, ilyenkor sok emberen eluralkodik a tavaszi fáradtság, Janina is sajnos beleesett. Azonban, ha sikerült kipihennie magát újult erővel olvas és hozza az értékeléseket. Megértésetek köszönjük!

Dorka:
Februárról lemaradt kettő olvasmányom így a 6 könyvből csak 4 darabot tudtam elolvasni, ami nagy dolog, hisz volt egy kisebb fajta olvasási válságom, amiből a Kösz, hogy…rántott ki sikeresen. Ebben a hónapban szintén 6 könyvet vállaltam, ebből 2 e-könyv, amikkel kicsit jobban haladok. Nagyon remélem, hogy most az összes könyvet sikerül a hónapban elolvasni, amit kitűzök célnak.

Majsányi Kati: Erdőmese
Fülszöveg:
Mi történik, ha a tündérek világa találkozik az emberekével? Vajon megértik-e egymást? Szeretet vagy gyűlölet alakul ki köztük, vagy esetleg a szerelem dúlja fel a két világot?

A király első lovagja hatalmat, gyönyörű feleséget szerez vitézségével, s a királyi adománnyal, tudtán kívül, tündér lakta erdő birtokosa is lesz. A vadon rejtekében már hosszú idő óta háborítatlanul éltek a tündérek, manók, koboldok.

Békés világukat feldúlja Csanád lovag, a vidék új ura: itt építteti fel várát. Az erdő védelmezője, a csodálatos erdőtündér bosszút esküszik. Az erdőt egy szörny keríti hatalmába, nyomtalanul eltűnik a várúrnő, s a vár elátkozottá válik.

Az itt nevelkedő két apród, Márton és Detre, a vár és az erdő közti harcok középpontjába kerül. Izgalmas kalandok és veszélyes harcok árán érnek férfivá, sőt lovaggá. És egy valódi lovag életéből a szerelem sem hiányozhat.

Majsányi Kati második regénye, az Erdőmese megidézi a középkor hangulatát és egy varázslatos világot, mely a természet csodáit és az erdő szeretetét hirdeti.

Elöljáróban:
Sajnos márciusban nem tudtam elolvasni, így most kerítek rá alkalmat.

Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Fülszöveg:
Jordan Norris senki.
Iskolába jár, kosarazik és szeretne végre barátnőt szerezni magának. Átlagos. Egészen addig, amíg be nem toppan az életébe egy keménykalapos idegen, akit bár sohasem látott azelőtt, haza akarja vinni. Utazás veszi kezdetét egy letűnt világba, tele ismeretlenül is ismerős arcokkal, hogy Jordan visszakapja az emlékeit és újra egy készülő háború élére állhasson, mint kilencvenkilenc évvel ezelőtt. Eljött az ideje, hogy elfeledje eddigi életét és megvédje mindazokat, akik régen fontosak voltak a számára. A rideg herceget, a bánatos fiút, az ezerarcú lányt, a félvér fenevadat, a vágott nyelvű zongoristát, a viharszívű angyalt, no meg a rejtélyes idegent, aki mindennél jobban szereti őt a világon.
De mindez elég nehéz feladat tekintve, ha nincsenek emlékeid.

Elöljáróban:
Elkezdtem még márciusban, hiszen benne volt a terveim között, de sajnos sok egyéb könyv közbejött. Az eleje eddig tetszik, kíváncsian várom, hogy mit hoz a következőkben a történet.

Joy Browne: Keresem a párom
Fülszöveg:
Ha párkeresésről van szó, mindenki kezdő – mindegy, hogy 15 vagy 115 éves vagy-e, az első randevúdra készülsz-e, vagy éppen az unokáidat követve térsz vissza a szerelmes találkák világába. És most ezt én szépen megosztom veled, nem azért, hogy te lehess az ászok ásza vagy a környék királya, hanem, hogy egy kicsit jobban megismerd magad, a jövendőbeli partneredet és az ezzel kapcsolatos egész folyamatot is. Így talán kevésbé fog izzadni a tenyered és akár hiszed, akár nem, a végén még sikerélményed is lesz.

Mert akárhogyan is, a párkeresés elvileg jó móka. Nem szabad, hogy úgy érezzük, egyetlen randevún, vagy éppen több találkán múlik az életünk vagy a megélhetésünk. A randevúzás célja ennél sokkal egyszerűbb: ez egy alkalom arra, hogy megismerj valakit és megadd a lehetőséget a másiknak, hogy egy kicsit megismerjen téged, hogy aztán eldönthessétek, szeretnétek-e egymással több időt eltölteni. Ennyi az egész, se több, se kevesebb. Ne úgy indulj neki, hogy társat keresel, egyéjszakás kalandot hajtasz fel, vagy hogy végre megtalálod azt a partnert, akit majd a mamád is kedvelni fog. Randevúzz inkább azért, hogy egy kicsit megismerj valakit és te is megengedd az illetőnek, hogy hasonlóan tegyen veled.

Elöljáróban:
Kíváncsi vagyok rá, hogy a könyv milyen praktikákat tanít a párt kereső embereknek. Már belenéztem és külön van a nők és a férfiak része, ami már egy jó pont.

F. Kosztyu Viola: Lorena
Fülszöveg:
Lorena egy kissé különc lány gitárral. Nem tudja elfogadni, hogy csak plázacicák csacsogását élvezheti, ha társaságra vágyik. Azonban a közös élmények miatt kezdi megszeretni ezt a más stílust képviselő bandát, amibe belecsöppent.

"Talán két óra sem kellett, Maggie és Stephen annyira berúgtak, hogy nem bírtak állni sem. Próbáltak beszélgetni, ám mivel érthetetlen volt mindkettőnek a mondandója, nem aratott nagy sikert. Mi egy szót sem értettünk belőle, de úgy tűnt, mindketten ismerik a közös részeg-nyelvet. Stephen leült Josh mellé, ő viszont nem a tengeribetegség miatt hányt, hanem a több doboz elfogyasztott sör miatt.
– Ó, már jön fel a Hold. – nézett az égre Clarissa, még mindig Josh hátát simogatva.
– Mé’, azt is ittunk? – törölte meg a száját egy újabb adag után Stephen."

Elöljáróban:
Viola, az írónő aktív életet él a Moly.hu-n, én onnan ismerem. Nagyon szeretem az értékeléseit, a blogját is rendszeresen olvasom és tetszik, amit ír. Ezek után persze, hogy kíváncsi vagyok arra, hogy mit tartogat a könyve.

T. C. Lang: A Lámpás nyomában
Fülszöveg:
Egy halandó és egy angyal. Egy kulcs. És egy démoni sereg, ami elválasztja őket egymástól.

Meddig terjed a mese világa? Mi választja el a valóságtól? És mit tehet egy hétköznapi lány, amikor átlépi a kettő közt húzódó határt?

Sarah felszolgálóként tengeti mindennapjait. Meg van róla győződve, hogy az angyalok és démonok a képzelet szüleményei, mégis ő talál rá a mennybéli lényre, Ronaelre.

Az angyalnak vissza kell szereznie az ellopott Lámpást az Alvilágból, ám csak akkor tud alászállni érte, ha megtalálja az emberek közt rejtőző Lovasokat. A számára ismeretlen közegben való eligazodáshoz szüksége van a lány segítségére. Együtt erednek a bukott angyalok nyomába, amivel hihetetlen események sora veszi kezdetét.

Sarah-t minden veszély ellenére elbűvöli az a világ, amelybe bepillantást nyer, miközben érzései Ronael iránt egyre inkább elmélyülnek – azok viszonzására azonban éppoly csekély az esély, mint küldetésük teljesítésére…

Egy angyalt szeretni még sosem volt ilyen kockázatos!

Elöljáróban:
Magyar is, fantasy is és ráadásul angyalok és démonok vannak benne! Még Facebookon figyeltem fel a könyvre egy nyereményjáték alkalmával, aztán csak izgatta a fantáziám, hogy vajon mit hoz össze egy magyar író ilyen témában. Aztán mikor Tünde felkeresett, hogy lenne e kedvem elolvasni a könyvét persze, hogy elfogadtam a felkérést! Szóval nagy reményekkel ugrok neki az olvasásának, remélem, nem csalódom.

Kylie Scott: Lick – Taktus
Fülszöveg:
Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Elöljáróban:
Mivel a harmadik részét megnyertem még tavaly a Blogturné által és nem lenne a legjobb úgy elolvasni, hogy nem olvastam a többi részét ezért az elején kezdem a sorozatot. Ez a könyv utazókönyvként van nálam, szóval elsőbbséget élvez, mert mennie kell tovább, hogy minél többen el tudják olvasni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése