2017-03-31

Fénypont-mélypont – március


Ebben az állandó rovatban a hónapban olvasott legjobb és legrosszabb könyvekről olvashattok egy kis összegzést.

Dorka:

Mona Awad: Antilányregény
Értékelés


Fülszöveg:
A könyv története titkos ajándékot rejt.
Adunk neked vele egy barátnőt. Kicsit zűrös a csaj, az igaz, de nagyon szerethető, mert tényleg mindig őszinte, mert elképesztő sztorikba keveredik folyton, és mert olyan viccesen tud ruhát próbálni, ahogy senki más. Ő Lizzie, a kövér lány. Aki különben nem is kövér, csak azt hiszi magáról. Ez a dilije. Hogy dagadt. Meg hogy biztos nem kellene egyik fiúnak sem. Ne tudd meg, milyen pasikra hajt, még egy rockzenésszel is összejött. Abból jó nagy gáz lett, majd elmeséli.
Lizzie olyan, mint te – boldog akar lenni. Talán kicsit megelőzött téged: ő már végigcsinálta. Légy vele türelmes, kérlek! Ő azért bukdácsol ennyit, hogy neked már ne kelljen. Elköveti helyetted a hibáidat. Nevessetek, sírjatok együtt!

Hónap legjobbja, mert: teljesen azt kaptam benne, amire vágytam. Megmutatta, hogy mennyire szörnyű egy olyan ember élete, aki mindig azt lesi, hogy miként tudna megfelelni saját magának. Jó lenne, ha minél több emberhez eljutna és nem csak olyanokhoz, akiknek valamilyen értékelési problémáik vannak, hanem azokhoz is, akik nem képesek megérteni, hogy min megy keresztül egy ilyen ember.



Gerencsér János: Kósza utak legendája
Értékelés
Fülszöveg:
Gerencsér János fantasyjében a koldussá vált királyfi, az igazságos uralkodó mítoszát teremti újra, ármánnyal és szerelemmel átszőtt meséjét a történelmi regények rajongói is örömmel forgathatják. A Kalászkirály igazi tanulságos olvasmány minden korosztály számára.

Az Úr 1151. évében, egy képzeletbeli világban két királyi sarj, egy fiatal hercegnő és egy ifjú lovagkirály menekül üldözői elől. Eime, Ektíria birodalmának volt úrnője a testőrével bujdosik, míg a trónról őt letaszító Aceras király, aki immár maga is trónfosztott lett, koldusgúnyában vegyül el alattvalói között. Ellenségek ők, sorsuk mégis összefonódik, miközben földönfutóként a szabadságukért küzdve, lassan felnőtté válva nemcsak saját magukat ismerik meg egyre jobban, hanem népük akaratát is. Ám ezalatt a kegyetlen háborúskodások, öldöklő hatalmi harcok világát éppúgy át kell vészelniük: vérgőzös csatákon, halálélményeken tanulják meg a túlélés könyörtelen törvényeit. Márpedig azokat még a bukott uralkodóknak is tudniuk kell, főként, ha vissza akarják szerezni koronájukat.


Hónap legrosszabbja, mert: én sokkal több akcióra vágytam, és főleg ami hiányzott belőle az a mágia, akár egy csepp is. Persze valakinek meg pont az tetszik, hogy nem a cselekményen van a hangsúly, hanem a jellemfejlődésen, de nekem sajnos ez most nem nyerte el a tetszésem.


Janina

Hogy is fejezzem ki magam....Az én hónapom, úgy értem az utóbbi heteim borzasztóak. Március havában sikerült elolvasnom kettő, azaz KETTŐ darab könyvet, meg egy februárit befejezni. Az egyik márciusi ebből újraolvasás volt.
Ezt a hármat nem tenném mérlegre, mindegyiket nagyon imádtam, de ilyen borzasztó olvasási válsággal az életben még nem találkoztam. Nem is az olvasás a gond, hanem az egyéb dolgaim...eddig még sosem nyomta rá a bélyegét az olvasási szokásaimra a "külvilág".
A Liverpool Street arra a pár napra rendbe tett, de azóta csak előszavakig jutottam minden megkezdett könyvemben.....Elmúlhatna már, mert olvasás nélkül nem tudok aludni sem, viszont hiába veszek a kezembe bármit, egy-két szó után már forgok és teszem is le....semmi nem köt le, filmeket sem nézek meg semmit...csak ..... hát kb. vegetálok.... Pedig most annyi remeknél remekebb könyv van a várólistámon, amikről írni is szeretnék alkalomadtán, de kéne előbb némi életkedv és aztán jövök. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése