2017-03-15

Könyvajánló március 15 alkalmából


2015-ben megismerkedtem a magyar kortárs irodalommal, azóta pedig szinte falom őket, és rá kellett jönnöm, hogy rengeteg fantasztikus magyar tehetség van íróink között is. Most március 15 alkalmából pedig összegyűjtöm a top 5 + 1 magyar kortárs könyvet, amit bárkinek meleg szívvel ajánlok! A sorrend random.








Ajánlom, mert:
Már az első ajánlásnál csalok, mert ez rögtön két könyv, de bocsássatok meg nekem érte, hisz ez egy olyan sorozat, amit ha elkezd az ember, akkor rögtön rákap. Imádom, pedig nem szeretem a zombis könyveket/filmeket, ez mégis magával tudott ragadni. Az elején pedig nem hibáztam, ez egy trilógia lesz, de az utolsó részén még Fanni dolgozik, de már a címét elárulta, ami Az elveszett Gage Macke – et fogja kapni. Pippa karaktere egy nagyon erős badass nő, aki képes megmutatni, hogy lehet hiszti nélkül is érvényesülni.

Julia Lewis Thomson: Többek által
Értékelésem
Interjú
Fülszöveg:
Te megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek.

Ajánlom, mert:
Nem maradhat ki a ranglistából a nagy kedvencem a Többek által. Nem titok, hogy főleg Maxim miatt rajongok ennyire a könyvért, de azért kapunk benne egy két olyan érzelmi löketet, ami mellett nem lehet elmenni csak úgy. Én pedig főleg emiatt ajánlom. Idén pedig jön Maxim és Nastya könyve, ami eddig a legjobban várt könyv. A könyvből pedig már két részletet meg is osztott az írónő, amit ITT illetve ITT olvashattok.

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Értékelésem
Interjú
Fülszöveg:
A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon.
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel.

Hajdú-Antal Zsuzsanna szívszorítóan szép első regénye, amely John Green és Gayle Forman nyomdokain halad, biztosan nem fogja hidegen hagyni egyetlen olvasóját sem.

Ajánlom, mert:
Olvasás közben végig olyan érzésem volt, mintha akár velem is megtörténhetne, annyira jól visszaadta a gimis időszakot. Imádtam, hogy visszarepített az iskolapadba, és hogy egy gyönyörű szerelmet kaptam benne.

Rojik Tamás: Befogad és kitaszít
Értékelésem
Interjú
Fülszöveg:
Egy péntek estén az anyám a vacsoránál nagyon komolyan azt mondta, hogy a követező pénteken el fogom kísérni őt balettórára, hogy nőiességet tanuljak, ahogyan a hozzám hasonló úri hölgyeknek illik. Az eltelt évek ellenére is meglepett a vaksága. Gondolkodtam, melyik reakciót válasszam. Földhöz vághattam volna a levest, üvölthettem volna, nagyon halkan nemet válaszolhattam volna, és akkor elegánsan felmegyek a szobámba, de sejtettem, hogy fordulóponthoz érkeztem, valamin változtatnom kell. Apám látta a hezitálásomat, óvatosan húzta maga felé a törékeny tárgyakat, de megszólalni nem mert.

Ajánlom, mert:
Tessék felfigyelni erre a könyvre, mert annak ellenére, hogy rövidke annyi dolog van benne, hogy még akar belőle! Egy nagyon különös szerelmet ismertem meg benne, de talán eddig ez az egyik kedvencem, mert tele van hibákkal.

Barczikay Lilla: Anyám teremtményei
Értékelésem
Interjú
Fülszöveg:
„Barczikay Lilla 18 éves. Vagyis a mű, amit a kezükben tartanak, egy igen fiatal hölgy írása. De nem kell megijedni, ez egy érett, jól felépített, kerek történet. Műfaját nem könnyű meghatározni, fantasynak mondanám, mert főszereplői nem szokványos emberek. Emberek, és még annál is többek. A történetben szerepelnek még hárpiák, vérszomjas lények, démonok – félelmetesek, mégis szerethetőek. A főszereplő – aki maga mondja el a történetet – paraképességekkel bír. Az árvaházat ügyesen elhagyó fiatalok nem mindennapi társaságot hoznak össze; a mesélő pedig szinte természetes módon „beszélget” bútorokkal, ajtóval, ablakkal, lépcsőkkel. A regényben éppen így fonódik össze a természetes, és ami azon túlmutat. Az olvasó végül részese lesz a történetnek, és ezt egy cseppet sem bánja…

Nemere István"

Ajánlom, mert:
Egy különleges kis csapatot ismertem meg a könyvben, és itt nem csak azért, mert igazán nagy köztük az összetartozás, hanem azért mert valóban mindenkinek van valamilyen különleges képessége.

+1
Timár Krisztina: A látszat mesterei
Értékelésem
Interjú
Fülszöveg:
Mi történne akkor, ha egyszer csak egy teljesen más világba születnénk, mint ahol addig éltünk? Mi lenne, ha már születésünk előtt mindenre emlékeznénk előző életünkből?

Lantos Fruzsina, az anyaméhben növekvő leánygyermek mindent hall, mindent ért, és ennek köszönhetően hamar ráébred, hogy nem ismeri annak a világnak a szabályait, ahová hamarosan megérkezik.
Itt az emberek bőre szürke, vörös vagy sárga. Félnek a fehértől, és attól is, ha szembesülnek a puszta földdel. Szamarat sose láttak, viszont a vízityúknak három lába van, a hiúznak pedig majomfarka. Az országok és a városok óvónevet kapnak, hogy ne találjanak rájuk a veszedelmes Hollók. De hol ez a hely? És kik ezek az emberek? És mi lesz velünk, ha egyszer ide születünk?

Lánglélek húszéves, és mindent megkapott az élettől. Legalábbis azt hiszi. Van hadvezérhez méltó ereje, bátorsága, tudása, éles esze, és van mesebeli hőshöz illő ártatlansága. Azt is tudja, hogy a Hármastáj nem tűri meg az ártatlanokat, de aki Kiválasztott, az akár a leggonoszabb világot is képes megszelídíteni. Arra is készen áll, hogy amikor majd a sors a kiválasztottságért benyújtja a számlát, akkor fizessen.
Csak azt nem tudja, hogy mit kell majd odaadnia.

Ajánlom, mert:
Nagyon sok dolog van ebben a kis univerzumban, ami ismerős is lehet, mégis teljesen új köntöst kap. Nagyon szerettem, hogy gondolkoznom kellett olvasás közben, mert nagyon sok benne a politikai és családi vonatkozás, amit nem könnyű azonnal megérteni vagy megjegyezni. A végkifejlett pedig egyáltalán nem az lett, amire számítani lehet.


Remélem, kedvet kaptok valamelyik könyvhöz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése