2017-03-29

Mesesarok: március


Újra jelentkezik a Mesesarok rovat, amiben a hónapban elolvasott könyveket veszem sorra, amit a fiúknak olvastunk a Férjemmel.

Ingo Siegner: Kókusz Kokó kalandjai
Fülszöveg:
Kokó, a kis sárkány élete csodálatos és mulatságos kalandok sorozatából áll. Matildával, az apró sünivel az őserdőben ismerkedett meg. Megmentette az életét, és a legjobb barátok lettek, majd számtalan közös kalandot éltek át együtt. Találkoztak Amadeusszal, a tengeri szörnyeteggel, Parázslóval, a gonosz varázslóval és Rubinával, a boszorkánnyal. Vidám kalandjaik során eljutottak a sárkányok távoli, csodálatos szigetére is.

Véleményünk: ezt a könyvet egy nagyon kedves molytól, Fonalas Lánytól kaptuk, mégpedig azért, mert nekik kettő volt belőle. Azóta pedig többször el is olvastuk, ebben a hónapban pedig újra előkerült. Szabolcs fiam imádja a sárkányokat, így nála nagyon nagy kedvenc a könyv. Levente is nagyon szereti mert nem csak sárkányok vannak benne, hanem gonosz kalózok, varázslók, amiknek az egész túl kell járnia a kis sárkánynak és süni barátnőjének Matildának.

Jakob Grimm – Wilhelm Grimm:
Grimm legszebb meséi
Fülszöveg:
A két német tudós hírneves népmesegyűjteményéből válogató kötet közel félszáz mesét tartalmaz.

Véleményünk: már korábban olvastam nekik ebből a könyvből, bár az nem ez a csodaszép illusztrált kiadás volt hanem, még amit mamámtól örököltem. A fiúk szerették a meséket benne, kedvencet most nem is tudok mondani, mert szinte az összesre azt mondták, hogy „Anya nekem ez az új kedvencem!” Ezek után úgy gondolom, hogy nagyon tetszett nekik az összes történet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése