2017-04-16

Mini – Könyvklub 7: Fantasy forduló


2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger (Hagyjatok! Olvasok!) és udvariasan felkért, hogyha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini – Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni annak a kérésnek. Most április hónapban véget ér az első negyedév, ami a chick lit és romantika jegyében telt. Nagyon élveztem, annak ellenére, hogy ez a műfajt annyira nem áll hozzám közel, vagyis csak a chick lt része, mert a romantikával semmi bajom. Most viszont egy olyan műfaj lett megválasztva, amit imádok. Ez pedig a fantasy!

Mi is ez a Mini – könyvklub?
2017 májusában indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka, aminek a lényege a közös olvasás. Idén hetedik alkalommal kerül erre sor. Műfaji olvasás szokott lenni, most a fantasyra jutott a választás. 10 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig szabad a vásár, vagyis a műfajon belül azt olvasunk, amit szeretnénk. Bővebben erről az egészről itt olvashattok, jelentkezni pedig bárki tud itt, Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon.

Választható könyvek
Vegazus szuper könyveket bocsájtott szavazásra, szinte az összes könyvet szívesen elolvasnám és egyiket sem olvastam. Pedig majdnem mind várólistán van, de valami oknál fogva folyamatosan tologatom őket. Így most jól jött, hogy pont ezek lettek beválogatva.


Jó, ha tudod:
v Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk a negyedik hónapban szabad a vásár.
v Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célre létrejött blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
v Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.
v A három közösen olvasott könyv közül legalább egy biztosan magyar írótól fog származni.
v További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT

Információk:
Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
Időtartam: 2017. május 1. – augusztus 31.
Műfaj: fantasy
Jelentkezés: 2017. május 31 Vegazusnál az EZEN a linken

Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat mindenképp olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfonstosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!

2 megjegyzés: