2016-11-14

B. A. Paris: Zárt ajtók mögött

B. A. Paris: Zárt ajtók mögött



Köszönöm szépen az előolvasói lehetőséget a Művelt Nép kiadónak!

Fülszöveg:
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban. 
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok. 
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?
„ Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen. "
Lesley Pearse

Könyv információk:
Kiadó: Művelt Nép
Eredeti megjelenés: 2016
Hazai megjelenés: 2016
Oldalszám: 320 oldal
ISBN: 9786155617645
Fordította: Gálvölgyi Judit
Itt megvásárolható

Véleményem:

Volt szerencsém megnyerni egy példányt a könyvből a Művelt Nép kiadó Facebook oldalán, így megjelenés előtt el tudtam olvasni. Ezúton pedig ismét köszönöm, hogy a szerencsések között lehettem.
Jack és Grace
A történet hihetetlen, sokkoló mégis fantasztikus! Már az első perctől kezdve érezni lehet a feszültséget, és hogy van valami a levegőben. Ezek az érzések az egész könyv alatt végig ott vannak, egészen addig, míg fény nem derül a titokra. A külső szemlélő számára minden annyira nagyon tökéletes Jack és Grace életében, hogy az már inkább zavaró, mint elkápráztató. Imádom, hogy két időben játszódik a történet: mikor Grace megismeri Jacket a másik szál pedig, mikor küzd ellene. Aztán a végére összeérnek a szálak és így megkapjuk a végkifejletet, ami nem éppen a legvidámabb.
Nagyon jól fel volt építve minden egyes lépése Jack - nek, hogy mit miért hogy csinál. Ez nem is volt számára kihívás, hisz ügyvéd, mégpedig a bántalmazott nők ügyvédje. Eléggé ironikus, de választ kapunk, hogy miért pont ezt választotta hivatásnak. A regény elején egy nagyon szerethető, udvarias embernek ismerjük meg, aki mindent megtesz Grace szerelméért és a testvéréért Millie – ért. Így könnyen az ujja köré is tudta csavarni Grace – t.
Vörös szobának fontos szerepe van a történetben
Grace egy kissé naív nő, ez azonban ne tévesszem meg senkit, mert rengetege változik Jack mellett. Egyedül egy dolog nem változik: végig a testvére, Millie érdekeit tartja szem előtt. Az egész történetben a legmeglepőbb, hogy Jack nem Grace - t szeretné maga mellett tudni, csak eszköznek használja. Grace pedig ebből az egészből nem nagyon vesz észre semmit, mert elvakítja a szerelem. Aztán megtörik a jég és Jack nem titkolja tovább valódi személyiségét. Grace nagyon sokáig küzd ellene, míg rájön a megoldásra: ő lesz a tökéletes feleség, és menti, ami menthető. Aztán persze jönnek az apró jelek, hogy valami mégsem olyan tökéletes: nincs telefonja Grace-nek, nem megy egyedül soha, nincs saját e-mail címe. Persze ez nem ad igazán okot arra, hogy valóban gyanúsak legyenek mégis az új szomszéd Esther próbál keresni valamit, ami mégsem olyan tökéletes és talált is!

Értékelésem: 5/5
Kedvenc karakter(ek): Millie
Kedvenc jelenet(ek): Esther kíváncsiskodása
Kedvenc idézet(ek):
„-Jól látom, hogy kezd visszatérni a küzdőszellemed? Örülök. Őszintén, kezdtem már unatkozni. – Mosolyogva néz rám. – Hajrá, Grace – számítok rád.
„A lovagiasság általában kirepül az ablakon, amikor egy kapcsolatban beköszönt a megszokás meg a babák.
„– Nem hiszem el, hogy feleségül megyek olyan emberhez, akivel még nem háltam – zsörtölődtem.
„A másik életünkben, mielőtt összeházasodtunk, ő csengetett volna a légikisasszonynak. Hová lett a tökéletes úriember, akinek hittem? Álca volt csupán, figyelmességgel és kedvességgel fedte el a valódi énjét?
„– A félelem. (…) Nincs hozzá fogható. Imádom a látványát, imádom az érzését, imádom a szagát. És különösen imádom a hangját. (…) Még az ízét is.”

„– Ki vagy te, Jack? – kérdeztem halkan. 
– A férjed – felelte. – A férjed vagyok. – Megfogta a kezem, az ajkához emelte, és megcsókolta. – Jóban és rosszban. Betegségben és egészségben. Amíg a halál el nem választ.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése