2016-11-11

Julia Lewis Thomson: Többek által (Többek 1.)


Fülszöveg:
Te megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek.

Könyv információk:
Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 248 oldal
ISBN: 9786155596346
Itt tudjátok megvásárolni

Véleményem:


IMÁDTAM! Csupa nagybetűvel. Kaptunk egy tökéletes könyvet egy magyar írónőtől! Muszáj kiemelnem, hogy magyar, mert ha nem tudnám, biztos, hogy nem gondoltam volna. Ezek után bátran kijelenthetem, hogy a magyarok is tudnak ugyanolyan fantasztikus, szívet szaggató mégis gyönyörű könyvet írni, mint a külföldi kollégák.
Olvasás közben végig őrlődtem, szomorkodtam majd boldog voltam Annával együtt. Nagyon bele tudtam élni magam, hisz annyira valóságos az összes érzelem a könyvben. Imádtam a Defektesek összes tagját és a balhéikat, így sokszor nem csak Annának, de nekem is mosolyt csaltak az arcomra.
Főleg Maxim, az orosz szívtipró, akit megkedveltem. Igazi jó barátként viselkedett, mikor mindenki elfordult Annától. Az írónő megosztott vele kapcsolatban egy kis morzsát, amit a molyos oldalán olvashattok róla. Tamást is nagyon megkedveltem, bár neki volt néhány húzása, ami miatt el tudtam volna küldeni melegebb éghajlatra. Andris pedig, ő Mr. Tökéletes. Amit vele tett az írónő szinte megbocsájthatatlan, de csak szinte. Ajánlom mindenki ezt a könyvet, hisz annyi érzelem van benne, hogy azt hinné az ember, annyi félét nem képes az ember érezni, és mégis! Kellemes olvasmány lesz mindenkinek, aki szereti a romantikus, new adult regényeket, amiben van egy csöppnyi csavar!
Imádtam az írónő könnyed és humoros stílusát, annak ellenére, néha mennyire nyomasztó dolgokat írt. Nagyon vagány, hogy meri használni, a magyar nyelv egyik legszebb vagy éppen legrosszabb tulajdonságát, ezek pedig a káromkodások. Annyira a magyarra jellemző, hogy nem képes úgy egy mondatot elmondani, hogy ne legyen benne legalább egy csúnya szó! Azonban ez mégsem zavaró, mert ettől olyan igaziak a beszélgetések.

Egy kis érdekesség:

Az írónő a regény végén megoszt pár dalt az olvasóval, ami inspirálta írás közben. Szeretném, ha meghallgatnátok őket, mert nagyon jól vissza tudja adni, a regényben megjelenő érzéseket ez a pár dal. Itt pedig meg tudjátok hallgatni az egész playlistet.
NF és Britt Nicole: Can you hold me

Lifehouse: Everything

Nincs Inch Nails: Closer

Dave Gahan: Stay



Portishead: Glory Box

Kollányi Zsuzsi és Majka: Elég lesz


Értékelés: 5/5
Kedvenc karakter(ek): Anna, Maxim
Kedvenc jelenetek(ek): a tehenes motoros, Anna boldogsága
Kedvenc izédet(ek):

Görcsösen meg akarsz felelni mindenkinek, pedig csak magadnak kellene.
„Megszorította a kezemet, és megértettem, amit Andris mondott: hogy érdemes élnem és küzdenem, mert képes vagyok a lehetetlenre.
„– Szard le! Ne foglalkozz az ilyen távoli jövővel, csak azzal, hogy mit tanulnál vagy csinálnál szívesen. Hidd el, az tesz majd gazdaggá, hogy élvezed a munkádat, és nem a vele megkeresett pénz.
Ekkor jött Timi is, és egyből Fecó ölébe huppant.        
– Látom, dúl a love – közeledett vigyorogva Maxim, szokás szerint szexi szűk farmergatyában, és egy olyan pólóban, ami szinte szétrepedt az izmain – határozottan szívdöglesztően nézett ki. A csajok már sorakoztak az asztalunk körül, várva, hogy kiválassza az aznapi szerencsés ágymelegítőjét. Szánalmat ébresztett bennem, hogy ilyen olcsón adják magukat.        
– Én meg azt látom, hogy ugyanolyan tahó vagy – vágott vissza Fecó. 
– Na most miért bántasz?
Jó volt látni, hogy újra a semmin civódnak, és minden megy tovább a maga útján.
– Jó lenne, ha végre elkezdenéd szedni a Leszarom tablettát, ahelyett, hogy fölösleges dolgokon rugózol. (…)  
– Nem érdekel, mit gondolnak rólad az alkalmazottaid?  
– 500 mg Leszarom naponta, és téged se fog – kacsintott rám.  
– Na és hol kapható ez a varázsbogyó?  
– Itt a fejedben – bökött a homlokomra. – Ebben az okos agyacskádban döntsd el, hogy köpsz másokra, és úgy éled az életed, ahogy neked jó: akkor meglátod, sokkal flottabbul fognak menni a dolgaid, és boldogabb leszel. 

„– Óvónő szak, Kistarcsa. Gratulálok, Maxim! 
– Hehe, haver, nagyon vicces! Lökjed már! 
– Orosz-angol szak, Pest. Ezt akartad hallani? (…)
„– …. Átmaximalizálják egy kicsit a dalokat, és Foxi Maxi tolja majd addig, amíg utánunk jössz!– Foxi Maxi az öreganyád! – szólt vissza Maxim.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése