2017-08-17

Oscar-díj book tag


Napok óta szemeztem ezzel a taggel, ami a Molyon már egy ideje terjed. Gondolkoztam is, hogy majd ki kéne tölteni, ha van hozzá kedvem. Aztán valamelyik nap Réta ki is hívott rá, szóval nincs menekvés és kifogás, meg kell csinálnom. Az ő válaszait ITT olvashatjátok. Kezdődjön a díjátadó.

Legjobb film
Legjobb könyv (ever) – minden műfaji és földrajzi megkötés nélkül, úgyis mondhatnám, hogy Életed Könyve. Ha ez nehéz, legyen az Év Könyve.
Jelöltek:

Nyertes:
Jennifer Niven Veled minden hely ragyogó című könyve. Már többször említettem, hogy imádom, és nálam örök favorit. Értékelés ITT olvasható.

Legjobb rendező
Legjobb író számodra az utóbbi egy évben, vagy összességében. Nehézség esetén megoszthatod posztumusz, – és kortárs-életmű díjakra.
Jelöltek:

Nyertes:
Soman Chainani viszi a prímet az utóbbi egy évben. Neki a Jók és Rosszak iskolája sorozata (Jók és Rosszak iskolája értékelés: ITT, Itt nincsenek hercegek értékelés: ITT) úgy be tudod szippantani, hogy aztán nehezen zökkentem vissza a rendes életbe.

Legjobb férfi és női főszereplő
Legjobban megformált, leghitelesebb, Hozzád legközelebb álló szereplők bármely könyvben.
Legjobb női főszereplő jelöltek:

Legjobb férfi főszereplő jelöltek:

Nyertesek:
Mind a ketten megérdemlik a díjat, mert mind a ketten tartogattak meglepetést, amire nem számítottam a történetük olvasása közben. Ez pedig mostanában nagy dolog, mert kevés olyan szereplővel találkozom, aki még meg tud lepni.
A legjobb női főszereplő díjat kapja…*dobpergés*: Zelda (Kösz, hogy…, értékelés: ITT), a legjobb férfi főszereplő pedig Szabolcs (Tiszta kézzel, értékelés: ITT).

Legjobb forgatókönyv
Legjobb cselekmény.
Jelöltek:

Nyertes:
Naomi Novik: Rengeteg. Bár lehet ennek az az oka, hogy még friss az élmény. Viszont most pillanatnyilag az idei olvasott könyvek közül ennek a cselekményét érzem a legerősebbnek. Bővebben ITT olvashattok róla.

Legjobb látványtervezés/díszlet
Legjobb világépítés.
Jelöltek:

Nyertes:
Idén több olyan könyvet is olvastam, amiben új világokat ismerek meg, így nehéz volt kiválasztani a győztest. Nagy tanakodás és őrlődés után pedig megszületett a döntés. Aki pedig a díjat kapja, nem más, mint: Gabriella Eld az Ikercsavar Krónikák sorozat. Igaz még csak az első részt olvastam (véleményem ITT olvasható), de nagyon tetszett az egész elgondolás a világról. Nemsokára pedig a második rész is sora kerül, amit Rétával karöltve fogok olvasni, majd értékelni.

Legjobb idegen nyelvű film
Legjobb nem angol/amerikai eredetű könyv.
Jelöltek:

Nyertes:
Antoine Leiris: Csak azért sem gyűlöllek titeket. Ha elolvassátok, megtudjátok, hogy miért. Szívszorító és mégis reményt adó könyvről van szó, amit mindenkinek ajánlok olvasásra. Ha pedig valaki kétségek között van, addig olvassa el az én véleményem ITT.

Ők lennének az idei év eddig nyertesei!

Akiket pedig kihívok és remélem, hogy el is fogadják az invitálást:
❤ Niitaa (Niitaabell világa),
 Gorkie (Olvasó Körút),
 @Fergef_Jolcsi (moly),

 Wandamaci (Wandamaci könyvbirodalma).
A képek a moly.hu oldalról származnak, illetve saját készítésű.

4 megjegyzés:

  1. De jó ez a jelölős dolog! Imádtam! Februárba lenyúlom :D Köszi, hogy kitöltötted!! ^^ Tetszettek a válaszaid, Ikercsavar nagyon megérdemli ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most volt egy kreatív ötletem...viszont örülök neki, hogy tetszik :D gondolkoztam, hogy februárban kéne kitenni, mert akkor aktuális, de nem akartam addig húzni :D viszont így már nem fogom akkor újracsinálni :D

      Törlés
    2. Én is akkor akartam, de nem baj :D Februárba egy hosszabb verziót csinálok majd meg :D

      Törlés
    3. kíváncsi leszek rá, hogy az milyen lesz ^^

      Törlés