2017-08-06

Mini – Könyvklub 8: vegyes forduló


2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogyha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini – Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni annak a kérésnek. Immáron 3. alkalommal csatlakozom a Mini-Könyvklubhoz, aminek a 8. fordulója indul. Eddig 2 fordulóban vettem részt, amiben egyfajta műfajban olvastunk, most viszont egy egészen izgalmas negyed év elé nézünk.

Mi is ez a Mini – könyvklub?
2017 szeptemberében indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka, aminek a lényege a közös olvasás. Idén nyolcadik alkalommal kerül erre sor. Műfaji olvasás szokott lenni 4 hónapon keresztül általában egy fajta műfajt. Most viszont négy műfajban fogunk olvasni: klasszikus irodalom, modern szépirodalom, történelmi regény és a szabadon választott hónapban egy életrajzi regény/memoár. 9 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig szabad a vásár, vagyis a műfajon belül azt olvasunk, amit szeretnénk. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.

Választható könyvek
Vegazus ismét kitett magáért a választható könyvek terén. Pedig nagyon meg voltam ijedve, mikor megláttam a műfajokat, mert egyik sem a szívem csücske. Viszont, mikor megláttam a könyveket, akkor rögtön meg is gondoltam magam. Minden műfajban 3 könyvet adott meg, és csupán egyre lehet szavazni azon belül. Mostani fordulóban választható könyvek pedig a következőek:
Klasszikus irodalom:

Modern szépirodalom:

Történelmi regény:

Jó, ha tudod:
v  Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk a negyedik hónapban szabad a vásár.
v  Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrejött blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
v  Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogom fogadni.
v  További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.

Információk:
Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
Időtartam: 2017. szeptember 1 – december 31.
Műfaj: havonta változik: kalsszikus irodalom, modern szépirodalom, történelmi regény, önéletrajz.
Jelentkezés: 2017. szeptember 30.
Szavazás: 2017. augusztus 31. Vegazusnál az EZEN a linken.

Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat mindenképp olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!


A képek a moly.hu, Könyvsarok blogról származnak.

2 megjegyzés:

 1. Szia Dorka!
  Köszönöm a reklámot, de kérnék egy kis javítást: most nem feltétlenül lesz a 3 könyv között magyar! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hahó Vegazus!
   Tudtam, hogy valamit elfelejtettem kivenni a szabályból! Köszi, hogy szóltál ^^

   Törlés