2017-08-27

Mesesarok - augusztus


Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, ami a fiúknak nagyon tetszett.
Augusztus hónapban összesen 4 és fél könyvet sikerült kivégezni a fiúkkal esténként. Most nem volt olyan könyv, amit nem szerettek volna. Gondolom ez most azért alakult így, mert ők választották ki az összes olvasnivalót. Ezek a könyvek pedig a következőek voltak.

Fülszöveg:
Geronimo Stilton:
Bajuszokra vigyázni, itt jön Egeróni!
Egy félszemű rágcsáló tönkre akarja tenni a Rágcsáló Híreket… Én azonban mindenáron meg akarom menteni a kiadót: még arra is hajlandó vagyok, hogy részt vegyek egy rémisztő horrorkvízben, az Egérfogóban, ahol kis híján elveszítem a farkincámat! Végül pedig hála a híres Egeróninak, sikerül kiderítenem, ki a titokzatos rágcsáló…
Vélemény:
Ez még nekem is tetszett, pedig én nem csípem a Geronimo könyveket. A fiúk kedvenc része a horrorkvíz volt, mert várták, hogy vajon Geronimo tudni fogja e válaszokat vagy sem. Mikor pedig Egeróni érkezett, jókat nevettek rajta, mert Stiltonnak mindig olyan szerencséje volt, hogy épp abban az ajtóban állt, amit Egeróni kinyitott. A happy end persze itt sem maradhatott el, és a fiúk örültek is neki.

Fülszöveg:
Geronimo Stilton: Ajjaj, micsoda baj!
December volt, nagy pelyhekben hullt a hó. Az ablak előtt álltam és azon gondolkodtam, mi legyen az új könyvem témája. Ahogy így morfondíroztam, belépett az irodámba Benjamin. Nem sokkal ezután a Bűzös-csúcson álltam sílécekkel a lábamon. Nagyon élveztem a siklást, a csendet, a friss levegőt! Ám az örömöm nem tartott soká: egy szörnyen neveletlen pocok nekem jött és a következő pillanatban egyetlen óriási hólabdaként gurultunk lefelé a lejtőn…
Vélemény:
Felnőtt fejjel nem is értem miért szerették a fiúk ezt a részt. Szerintük viszont vicces volt, hogy megint milyen pácba keveredett Geronimo. A lényeg pedig, hogy nekik tetsszen a könyv, hiszen azért olvassuk nekik.

Fülszöveg:
Geronimo Stilton: Cini Lisa mosolya
Cini Lisa mosolya titkot rejt! A hatodik egérérzékem azt súgja, hogy itt valahol a közelben kincs rejtőzik! Hallottatok már róla? Ha nem, gyertek, tartsatok velem! Igazán izgalmas kincsvadászat lesz, vagy ne legyen a nevem Geronimo Stilton!
Vélemény:
A fiúk együtt nyomoztak Geronimoval, mert nap közben is a kezükben volt a könyv és állandóan azt bújták, hogy vajon mi lehet a titok. Mikor pedig odaértünk, hogy kiderült, azt mondták, hogy ők igazi kincsre számítottak, de nem baj, az is jó, amit találtak.

Fülszöveg:
Ferenczi Szilvia: A pormanó újabb kalandjai
Ki a titokzatos új manó?
A pormanó és barátai újabb kalamajkába keverednek: a környékükön egy furcsa lény ijesztgeti a gyerekeket, és mindenki orra alá borsot tör. A manók úgy döntenek, maguk veszik kézbe az ügyet, és zseniális tervet eszelnek ki az elkapására.
Ezzel kezdetét veszi az izgalmas üldözés a sötét alagsortól egészen a panelház legtetejéig, a tetőfolyosóig. A kis csapat a veszélyekre fittyet hányva ered a bajkeverő nyomába, sőt, még a szemétledobó csövébe is bemerészkednek. Manórablás, ejtőernyőzés, csúzli és köpőcső párharca – ebben a könyvben mindent megtalálsz, ami egy lélegzetelállító kalandhoz kell.
Vajon sikerrel járnak apró barátaink? Végül megszabadulnak a bosszantó manótól, vagy inkább szert tesznek egy új barátra?

Kalandozz pormanóval Te is!
Vélemény:
Igazából nem sokat olvastam ebből a könyvből, mert főleg Férj olvasta fel a gyerekeknek. Viszont azok a részek, amik rám maradtak nagyon tetszettek. A fiúk az első részt is szerették, de erről sokkal többet beszéltek. Amúgy pedig imádták benne az illusztrációkat és jókat kacagtak a manókon.

A fiúk nagyon rá vannak kattanva Geronimo Stilton történeteire, ez látszik is az olvasmányokból. A szeptemberi adagban is van egy pár, kíváncsi leszek, hogy melyek lesznek, amik el is nyerik tetszésüket.

A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése