2017-08-03

TBR Book Tag


Arwen volt olyan kedves és kihívott egy tagre, aminek nagyon örülök, mert imádok tageket tölteni! Arwen válaszait ITT olvashatjátok. Most egy TBR (to-be-read) Tag-re invitáltak, vagyis a várólistámra fognak most fókuszálni a kérdések.

1. Hogyan követed nyomon, hogy mi van a várólistádon?
Nagyon egyszerűen: a molyon. Egyébként pedig ha látok egy könyvet a könyvtárban, akkor azokat felteszem rá, nehogy elfelejtsem, hogy milyen olyan könyv van meg a könyvtárnak, ami érdekel. Szóval nálam a várólista amolyan ez-van-a-könyvtárban-ami-érdekel lista.

2. Hogyan döntöd el, hogy mit olvasol el a várólistádról legközelebb?
Nem a várólistámról szoktam olvasni, az előbbi válaszom miatt. Viszont a következő könyvet nálam mindig az határozza meg, hogy melyik a recenzió vagy melyik a könyvtári. Azok elsőbbséget élveznek, mivel határidősök.

3. Melyik könyv van a legrégebb óta a várólistádon?
Theodore Sturgeon: Több mint emberi. 2 évvel ezelőtt a nagy Alexandrás akcióban vettem és valami oknál fogva erős késztetést éreztem arra, hogy felvegyem várólistára. Egyébként valóban el kéne olvasni, mert 2 éve ott van csak a polcomon.

4. Egy könyv, amit nem rég adtál hozzá a várólistádhoz?
Fiala Borcsa: Szerinted? Ezt 3 hónapja láttam meg a könyvtárban, mert akkor érkezett meg és ott volt az új könyvek között. Azóta nem láttam bent, szóval gondolom folyamatosan kint van.


5. Egy könyv, amit csak a borítója miatt raktál a várólistádra.
Majdnem összes ilyen. Engem a könyvben a borító fog meg leginkább, és mikor meglátok egy szépet, már dobom is fel a listára. Aztán otthon leellenőrzöm a címkéit, és ha azok is szimpatikusak, akkor marad és majd egyszer elolvasom.

6. Egy könyv a várólistádon, amit nem tervezel elolvasni.
Ilyen nincs, mert folyamatosan frissítem, és törlöm az olyanokat, amik már nem érdekelnek.

7. Egy, még kiadásra váró könyv a várólistádról, ami miatt izgatott vagy.

8. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki olvasott, kivéve te.
Gondolom ilyen a NicolaYoon: Minden, minden, amit most mindenki vagy újraolvas vagy olvas, mert nemsokára jön a moziba a film belőle. Nálam valahogy még kimaradt, de valahogy nem érzem a késztetést, hogy csak azért előbbre vegyem a listámon, mert megfilmesítették.

9. Egy könyv a várólistádról, amit mindenki ajánl.
Ezt inkább passzolom, mert sokféle műfajban olvasok, így sokan ajánlanak nekem sok mindent. Vagyis nem tudom melyik lenne az a könyv, amire mindenki azt mondja, hogy must-read.

10. Egy könyv a várólistádról, amit nagyon el szeretnél olvasni.
Az összes? Hiszen azért vannak fent, mert mindet nagyon el akarom olvasni.

11. Könyvek száma a molyos várólistádon.
130….nincs hozzáfűznivalóm.

Kihívottjaim, akik remélem elfogadják a kihívást:
@Gorkie (Olvasó Körút)
@Levanda és @Sol (Könyvvadászok)
@h_orsi (Könyvkoktél)


A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése