2017-08-29

Trónok harca Tag


A Tinánál a Lapok közé rejtőzve blogon találtam meg életem eddig legjobb tagjét: Trónok harca sorozat és könyvek, a két legjobb páros! Így gondolkozás nélkül neki is láttam kitölteni. A végeredmény pedig ez a bejegyzés lett. Tina válaszait pedig ITT olvashatjátok.

ELSŐ RÉSZ: KÖNYVES KÉRDÉSEK

"Mi nem vetünk." - Egy könyv, amit nem lennél hajlandó megvenni.
A Mielőtt megismertelek (értékelés: ITT) pont egy ilyen könyv. Nem tetszett, nem szeretettem, így teljesen feleslegesnek tartom megvenni.

"Tűz és vér." - Egy könyv, ami erős érzelmeket váltott ki belőled.
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó (értékelés: ITT). Ez volt az első olyan könyv, ami szívem legmélyére hatolt és olyan érzéseket váltott ki, amiről nem gondoltam volna, hogy képes lesz rá egy könyv.

"Közeleg a tél." - A kedvenc téli olvasmányod.
Tim Burton: Karácsonyi lidércnyomás (értékelés: ITT) és Charles Dickens: Karácsonyi ének. Mind a kettő klasszikus, de még nem találtam másik történetet, ami ennyire tetszett volna.

"Család. Kötelesség. Becsület." - Egy könyv szoros családi kötelékekről.
Ide mondhatnám a Winie történeteket, hiszen a Langton családnál összetartóbb családot nemigen találtam még. Viszont ők ugye egy kitalált család, nemrég pedig olvastam egy könyvet egy igazi családi kötelékről. Ez a könyv pedig Antoine Leiris: Csak azért sem gyűlöllek titeket (értékelés: ITT).

"Erőssé növünk." - Egy könyv, amihez nem fűztél nagy reményeket, de miután elolvastad, meglepően tetszett.
Zakály Viktória: Szívritmuszavar (értékelés: ITT). A molyon sok negatív értékelést olvastam róla, így nem vártam ettől a könyvtől sokat. Aztán mégis egyik kedvencemmé vált.

"Miénk a harag." - Egy könyv, amitől dühös lettél.
Antoine Leiris: Csak azért sem gyűlöllek titeket.

"Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik." - Egy könyv, amit megingathatatlanul szeretsz.
Julia Lewis Thomson: Többek által (értékelés: ITT). Akárki akármit mondd, nekem akkor is tetszik ez a könyv, és most úgy érzem, hogy ez egy ideig így is fog maradni.

"Egy Lannister mindig megfizeti az adósságát." - Egy könyv, aminek úgy érzed, adósa vagy.
(Megjegyzés: a tag készítője tisztában volt vele, hogy ez nem a hivatalos jelmondata a Lannistereknek, de úgy érezte, hogy ez jobban megfelel a taghez. Amúgy is többször hallani ezt a Lannisterektől, mint a "Halld üvöltésem!".)
Leitner Olga: Púder Nélkül (értékelés: ITT). Úgy érzem, hogy eleget adott nekem ez a könyv lelkiekben, hogy elég erős legyek, így adósa vagyok, hogy ezt meg is tudjam valósítani.

MÁSODIK RÉSZ: RAJONGÓI ELKÉPZELÉS

Melyik karaktert szeretnéd a Trónok harca nyerteseként látni, azaz ki üljön a végén a Vastrónon?
Annak ellenére, hogy Targaryen ház rajongó vagyok szerintem Havas Jon lenne a megfelelő király, aki elfoglalja a Vastrónt. Havas Jon sokat látott és tapasztalt, elég jól látja az embereket, és nagyon jó meggyőzőkészsége van. Igaz, nem a királyvári éghajlathoz szokott, de egy király akár át is tetetheti a székhelyét.

Szerinted melyik karakter fog a sorozat végéig élve maradni, és ki fog időközben meghalni? Kit szeretnél továbbra is élve látni?
Mivel az idei évadból még csak 3 részt láttam, így ennek fényében írom meg a tippeimet.
Aki meg fog halni:
Bárki. Sajnos ennél a sorozatnál nem lehet megjósolni előre, hogy na, ő tuti halál fia. Ezért gyorsan át is térek azokra, akiknek örülnék, ha életben maradna.

Aki életben marad:
Havas Jon: mint előbb is írtam, azért maradna életben mert ő lenne a király.
Daenerys Targaryen: a király mellett el tudom képzelni, de sajnos addig nem fog nyugodni, míg övé nem lesz a trón. Ettől függetlenül jó lenne, ha nem halna meg.
Tyrion Lannister: tökéletes pozícióban van és lesz is, mint a király segítője. Elég bölcs, hogy tudja segíteni az uralkodót, ezért nagy segítség.
Arya Stark: miután végzett a listájával térjen haza és éljen rendes életet. Kijár neki, miután annyi éven keresztül a bosszú hajtotta.
Petyr Bealish azaz Kisujj: kíváncsi vagyok, hogy mit hozna össze a jövőben az új király „szolgálatában”.
Sárkányok: mert olyan édesek.

HARMADIK RÉSZ: MI LENNE VELEM A TRÓNOK HARCÁBAN?

Nyernél, vagy meghalnál?
Nem vagyok testileg egy sportos, így a vadonban nem biztos, hogy sokáig húznám. Sajnos elég befolyásolható is vagyok, így könnyen át tudnának verni. Ezért ez az opció sem a legjobb. Szóval tuti, hogy meghalnék!

Melyik házba tartozol?
Annyi, de annyi tesztet kitöltöttem emiatt, és általában sosem jött ki ugyanaz a ház. Az én szíven a Targaryenek felé húz, emiatt én mindig annak tartottam magam, nem kellenek ide tesztek.

Ennyi lett volna a tag, nem jelölnék meg senkit, vigye nyugodtan bárki, akinek megtetszett. És ne feledjétek: „Ha a hatalmasok játszmáját játszod győzöl vagy meghalsz!”

A képek a Pinterest táblámról és a moly.hu oldalról származnak.

2 megjegyzés:

  1. Én ma végeztem a hetedik évaddal. Nézd végig, és meglepődsz-bár néhány dolgot az előző évad vége miatt sejteni lehetett.

    VálaszTörlés
  2. Mindenképp be fogom fejezni, jövő héten lesz rá időm és újra elmerülhetek Westeros világában ^^

    VálaszTörlés