2017-08-15

Tomcsik Nóra A hercegnő és a sárkányok dala


Fülszöveg:
Vajon meg lehet szelídíteni a sárkányokat?
Felix a leleményes, de álmodozó tolvajlány, Edmund a muzsikus apród és Sir Marcus a magának való lovag azt a feladatot kapják, hogy keressék fel a hosszú ideje szunnyadó sárkányokat, így mentve meg az öt király birodalmát Aerion, a Nagykirály zsarnokságától.
Az út hosszú a sárkányok lakta Tüzes-szirtig, melynek során Felix, Edmund és Sir Marcus megtanulják a barátság, a lovagiasság és bajtársiasság fontosságát is, hisz ezen erények nélkül sosem ismerhetnék meg a sárkányok titkát, és győzhetnék le a Nagykirályt.
Izgalmas, kalandos meseregény főként a 9-14 éves korosztály számára.

Könyvinformációk:
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 138 oldal
ISBN: 9781565812314
Illusztrálta: Pongrácz Edit
Sorozat: nem
Függővég: nem

Véleményem:
Nagyon édes kis könyv, és annak ellenére, hogy kinőttem a 9-14 éves korbál már egy ideje, nagyon élveztem.

A történet nem volt túlbonyolítva, mégis kíváncsi voltam rá, hogy mi lesz a következő fejezetben. Nagyon szerettem a világot, amit az írónő elém tárt ebben a csöppnyi kis történetben. A négy égtájnak vannak királyai és van egy közös, aki mindenkit összetart…vagyis csak tartana, ha nem lenne elvakulva. Ez a Nagykirály Aerion, akinek az a célja, hogy megszerzi magának a sárkányokat, akik állítólag a Tüzes szirtnél alusszák álmukat. De ahhoz, hogy felébressze és irányítsa őket, meg kell ismernie a titkukat. A négy király egyike, Bernard király azonban fellázad ellene, és ő is titokban elindítja a saját kis csapatát, hogy ők derítsék ki a titkot és érjenek oda a sárkányokhoz hamarabb. Ez a kis csapat kettő személyből állt: Sir Marcus, a lovag, Edmund, az apród később pedig Felicia, a tolvajlány, akinek szintén van egy titka. Útjuk során kaptam egy kis ízelítőt a világból, népekből, szokásokból és még a tájakból is. Jó volt olvasni az egész történetet, mert mindig vitt előre, és, mint ahogy mesékben lenni szokás: a jó mindig győz. Nagyon szerettem, hogy a sárkányok titka nem valami fellengzős bűvölet volt, hanem egy egyszerű mindennapi dolog, amire senki sem gondolt. A másik, ami még meglepett a cselekményben, hogy én azt vártam, hogy a hercegnő lesz a hősnő, ha már a címben is benne van, de nem. Teljesen mást kaptam ezen a téren, mint amit gondoltam. Szerintem ez egy remek mese valóban a 9-14 éves korosztálynak, biztos, hogy nagyon fogják élvezni, ha olvassák.
Kis negatívum: kár, hogy a világ nem kapott nevet, így azt is nevén nevezhetné az olvasó. Nagyon sajnálom azt is, hogy ilyen rövid lett a könyv, hiszen szívesen olvastam még a világról.
A karakterek egytől egyig tetszettek, és még úgy is, hogy elég rövidke a történet képes voltak magam elé képzelni őket. Itt nem csak a külsőre gondolok, hanem a belső értékekre is. Ott volt Felicia, akinek nem volt a leányálom a múltja, mégis képes volt erős maradni. Edmund a világ legédesebb apródja, aki megtesz mindent szíve hölgyéért. Sir Marcus pedig először nagyon hűvös, és számomra kissé negatív, de ahogy halad előre a történet egyre emberibb lett, és őt is megkedveltem.
Összességében nagyon élveztem, örültem neki, hogy részese lehettem ennek a történetnek. Jó volt egy kicsit olyan könyvet olvasni, ami kikapcsolt és nem kellett azon gondolkozni, hogy most miért tette, amit tett az illető. A legjobban pedig azt szerettem az egészben, hogy volt hozzá térkép, és még a történetben megjelenő címerek is benne vannak a könyvben rajzzal együtt.

Ajánlom azoknak, akik szeretik:
- a könnyed olvasmányokat,
- a meséket,
- a gyereknek szóló műveket,
- a középkorban játszódó sárkányos történeteket.

Értékelésem: 5/4,5
Kedvenc karakter(ek): Felicia
Kedvenc jelenet(ek):  mikor kiderül a sárkányok titka
Kedvenc idézetek:
„A nagykirályok mindig szerették megmutatni, hogy ők az igazán hatalmasok.”
„- Egész életemben nem tehettem semmit, mert csak egy utcagyerek voltam. Most nem tehetek semmit, mert kötnek a törvények és a hagyományok.”
„Mindenki lehet szerelmes.”0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése