2017-02-14

Valentin napi interjú sorozat - Baráth Viktória, Hajdú-Antal Zsuzsanna, Julia Lewis Thomson


Sziasztok!
Valentin nap és a projekthét lezárásának alkalmából egy különleges bejegyzéssel jövök. Felkértem 6 írót, hogy meséljék el nekem, hogy mi újság velük és a Valentin nappal. Én kérdeztem, a válaszokat pedig ők adták: Baráth Viktória (Első tánc), Barczikay Lilla (Anyám teremtményei), Bleeding Bride (Fekete Fivérek, A téboly kertje), Hajdú – Antal Zsuzsanna (Léggömbök), Julia Lewis Thomson (Többek által), és Kercsmár Bella Noémi (A varázsló lehelete). Ebben a bejegyzésben Baráth Viktória (BV), Hajdú-Antal Zsuzsanna (HAZS) és Julia Lewis Thomson (JLT) válaszait tekinthetitek meg.
Julia Lewis Thomson
Hajdú-Antal Zsuzsanna
Baráth Viktória



Milyen viszonyban álltok a Valentin nappal és miért?
BV: Romantikus lélek lévén régebben is szerettem a Valentin napot, azonban két éve már egy teljesen más ünnep vette át a helyét, ugyanis 2015-ben Valentin napon volt az esküvőm. Azóta inkább az évfordulót ünnepeljük, amit én kicsit sajnálok, mert így kiesett a Valentin nap, de úgy sejtem, hogy a párom ennek kimondottan örül, így megússza az egészet egy nap alatt. :D
HAZS: Személyes kötődésem van hozzá, mégpedig azért, mert a bátyámat Bálintnak hívják. Nem emlékszem rá, hogy mint Valentin-napot bármikor is tartottuk/tartottam volna, de egy extra ölelés-extra csoki erejéig nem bánom! Legyen. J
JLT: Nem szentelünk ennek a napnak, akkora figyelmet a párommal, mint amennyire fel van kapva. Úgy gondoljuk, hogy az év többi napján is szeretnünk kell egymást.

Melyik a kedvenc könyves romantikus történetetek?
BV: Furcsa mód nem sok romantikus könyvet olvastam (bár attól függ, mi számít romantikusnak), de a szerelmi történetek közül kiemelkedően tetszett Berkesi András Játék a tisztességgel című regénye, ami annyira reálisan ábrázolja a szerelmet és a párkapcsolatokat, hogy szinte úgy éreztem, mintha minden velem történne meg Jutka helyett. Csodálatos történet.
HAZSNehéz kérdés, és nem is tudok egyet kiemelni, hiszen ahány olvasmány, annyi féle-fajta szerelem. Általánosságban véve az életszerű kapcsolatokat, érzelmeket és karaktereket kedvelem; számomra a tökéletlenség teszi hihetővé és valóssá ezeket a történeteket. Azt tartom szépnek, amit el tudok hinni, és ami emellett megmelegíti a szívem. Amúgy nagy Rómeó és Júlia rajongó vagyok, ami több ezer történet alapja ma is.
JLT: Ó, elég sok! Nagyon szerettem Tracey Garvis Graves - Kötelék című könyvét, végig izgalmas, különleges. Mindenkinek ajánlom, aki elmeri hagyni a megszokott romantikus történetek komfortzónáját.

Melyik a legpocsékabb romantikus történet, amit eddig olvastatok?
BV: Volt szerencsém egy-kettőhöz, de címeket nem mondanék, mert magyar író tollából származnak, és nem szeretnék senkit megbántani. Általában nem olvasom el végig azokat a könyveket, amik nem nyerik el a tetszésemet, így ezért sem mondanék konkrétumot, ki tudja, talán a könyv egy részétől már tetszett volna, de sajnos nem tudtam odáig eljutni vele…
HAZS: Biztos, hogy kíváncsi vagy a válaszom összes árnyalatára? ;) Viccet félretéve (anélkül, hogy kifejezetten kiemelnék egy bizonyos történetet), ha valami nagyon mű, ha nem „igazi”, ha túlzottan idealizált vagy életszerűtlen, akkor fordulhat elő, hogy nem sikerül a szívemhez közel férkőznie.
JLT: Nem mondanám, hogy volt olyan történet, ami pocsék volt. Valószínűleg azok a könyvek, amik nem tetszettek, nem nekem íródtak, vagy nem volt megfelelő a hangulatom hozzájuk, amikor olvastam őket.

Ha életre kelthetnétek valamelyik szereplőitek, hogy a Valentin napot együtt töltsétek, ki lenne az?
BV: Egyértelműen Owen. Bár a férjemnek nem szólnék róla (főleg a házassági évforduló miatt), de tudom, hogy Owen egy csodálatos Valentin nappal lepne meg.
HAZS: Kicsit idős vagyok már a tizenéves szereplőimhez, de bármelyik srácot életre kelteném. Bár az is lehet, hogy maradok Ridegh tanár úrnál.
JLT: Természetesen Maxim. J Vele tuti, hogy nem unatkoznék.

A karaktereitek közül, ki az, aki szereti ezt a napot és ki az, aki csak giccsnek tartja?
BV: Zoey egyértelműen imádja, mint minden ünnepet, mert ő annyira romantikus és szentimentális. Benjamin viszont valószínűleg csak a giccses felhajtást látja benne, na meg a lehetőséget, hogy felszedjen egy elkeseredett szinglit.
HAZS: Ezen még nem gondolkoztam. Most megteszem! J Dorka és Matyi a regény során olyannyira el vannak foglalva egymással és a gondjaikkal, hogy ezen a kis burkon még a barátaiknak sem igazán sikerül áttörni. Szerintem Vica az, akit a lelke mélyén foglalkoztathatna ilyesmi, és Jani az (ki más?), aki rühelli az ilyesmit.
JLT: András és Léna voltak azok, akik szerették az ünnepeket. Ők mindig kitaláltak valamit. András például Valentin-napon gyertyafényes vacsorával várta Annát.
A többi szereplőmnek nem igazán fontos ez a nap, hiszen Fecó kicsit mogorva, és igazi kemény pasinak tartja magát, így őt lehetőleg mindenki hagyja békén a szívecskékkel. Maxim pedig nem igazán izgatja magát azzal, hogy rózsaszín ajándékokkal bűvölje el a lányokat.

Köszönöm szépen Nektek, hogy részt vettetek az interjúban! Teljen kellemesen a mai napja mindenkinek!



További projektezők:



1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Baráth Viktória Első tánc c. írását olvastam és nagy "csalódás"volt.Iszonyatosan tetszett,alig bírtam letenni annyira olvastatta magát a könyv.Mindenkinek csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés