2017-02-10

Valentin napi Projekthét – Filmajánló


Hahó!
Még mindig Valentin – napi Projekthét keretin belül hozom ezt a bejegyzést, most viszont nem könyv, hanem film témában. Mégis van könyves vonzata, mert mindegyik film egy könyvnek az adapárciója.

Ha maradnék
Ismertető: Mia Hall (Chloe Grace Moretz) a tinédzserek gondtalan életét éli és a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznia, nem más, mint, hogy zenei pályára készülve felvételizzen a nívós Juilliard zeneakadémiára vagy szerelmével, Adammel (Jamie Blackley) fűzze szorosabbra a szálakat. Azonban minden megváltozik, amikor egy felszabadult családi kirándulás tragédiába torkollik, Miának pedig élet és halál között egy sokkal fontosabb döntést kell meghoznia, amely nem csak a jövőjét, hanem egész sorsát befolyásolja.

Véleményem: én ezt akármikor, egymás után akár 20x is képes vagyok megnézni és mindegy egyes alkalommal bőgök rajta. Imádom a szereplőket, a zenéket szóval mindent imádok ebben a filmben. Sajnos a könyvet még nem olvastam, de tervben van, remélem, hogy nemsokára olvashatom is.


Ahol a szivárvány véget ér
Ismertető: Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

Véleményem: nos, sajnos könyvben ezt sem olvastam, viszont a film nagyon tetszett, így biztos, hogy ennek is sort kerítek az olvasására. Mikor elkezdtem nézni nem tudtam, hogy mire számítsak, de mikor a végére értem, éreztem, hogy nem egy egyszer nézős film lesz. Aki szereti a kissé különös szerelmeket, annak kötelező.


Téli mese
Ismertető: Ebben a különös világban minden megtörténhet. New York nem az a város, amit ismerünk. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek - és mindig készen állnak a csodára. Peter (Colin Farrell) bevándorlók gyermekeként érkezett ide, de mert nem engedélyezték, hogy partra lépjen, egy csöpp hajón érte partot. Azóta szakképzett betörő lett, majd miután összekülönbözött a bandavezérrel, örök szökevény. Egy betörése során a fiatalember beleszeret egy rejtélyes, titokzatos lányba - aki halálos beteg. Egy másik betörés után őt és fehér lovát titokzatos felhő nyeli el. Amikor évtizedekkel később újra előbukkan, már minden egészen más, mint addig volt, és ő nem emlékszik semmire.
Véleményem: igen, ez a film is egy adaptáció. Ez engem nagyon meglepett, viszont mióta tudom ezt a tényt, szeretnék egy sajátot a könyvből, hogy el tudjam olvasni. A film pedig zseniális! Persze ezen is sírtam, mint egy óvodás lány, de mit lehet tenni, mikor egy gyönyörű szerelmes történetet kapunk?


Mielőtt megismertelek
Ismertető: A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk.
Louisa "Lou" Clark (Emilia Clarke) egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse.
Bár jellemzően optimista természet, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynornek (Sam Claflin) aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes székbe kényszerült, és akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott. A régebben kalandvágyó Will mára fásult cinikus emberré változott, aki már csaknem feladta a küzdelmet. Azonban Lou elhatározza, megmutatja neki, hogy miért érdemes élni. Egy sor közös kalandra indulnak és végül Lou és Will is azt veszi észre, hogy többet kaptak, mint amire számítottak, ahogy az életük - és a szívük - nem várt módon változik meg.

Véleményem: na, ennek az adaptációnak a könyvét olvastam és nem tetszett. Akit érdekel, hogy miért nem ITT olvashatja el. A film viszont nagyon jó lett és imádtam! Bár nem egy vidám kimenetelű, mégis ajánlom, mert talán egy kicsit közelebb hozza a párokat, ha belegondolnak Clark és Traynor szerelmébe.


Csillagainkban a hiba
Ismertető: A kamasz Hazel (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát. Hazel és Gus ennek ellenére teljes életet akar érni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket.

Véleményem: ez is egy olyan film, mint az ötből 4, hogy nem olvastam, mivel a könyvtárban folyamatosan kint van, és még nem ért az előjegyzés az én nevemhez. Ez van, majd erre is sor került. No, de a film nagyon tetszett! Szeretem az ilyen filmeket, amiben teljesen mást vár az ember, mint, ami a vége lesz. Kapunk egy szép szerelmet, és azt hiszi az ember, hogy együtt le tudnak győzni mindent, aztán mégsem. Ilyenkor mindig kicsit jobban tudom értékelni a szerelmem, hogy nekünk nem kell ilyen akadályokat áthidalni, de ha oda kerülnénk, biztos, hogy tűzön-vízen át küzdenénk egymásért.


Ha tudtok még ezekhez hasonló romantikus adaptációkat szívesen osszátok meg nyugodtan!



További projektezők:


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése