2017-02-07

Valentin – napi projekthét: Könyvek Valentin napra


Immáron második alkalommal veszek részt a Projekthétben, amit a mi drága Virágunk a Never Let Me Go bloggerinája indított el. Erre a projektre a készülődés sokkal jobb hangulatban telt, mint a karácsonyi, mert majdnem mindenki közölte, hogy egyébként utálja a Valentin-napot. Szóval elég sok poénkodás ment a háttérben, és mindenki megpróbálja kihozni magából a legjobbat! Én viszont javíthatatlan romantikus vagyok ennek ellenére mégsem szeretem ezt az ünnepet, így imádom a bőgős és nyálas könyveket. Most pár könyvet szeretnék bemutatni, amit szívesen újraolvasok, mikor elkap a romantikus hangulat.

Colleen Hoover:
Slammed - Szívcsapás
Fülszöveg: Apja váratlan halála után a 18 éves Layken lesz édesanyja és öccse legnagyobb támasza. Bár kívülről erősnek tűnik, valójában teljesen reményvesztetté válik.
Ekkor lép életébe egy fiatalember, aki mindent megváltoztat. Az ország másik végébe költöző Layken megismerkedik új szomszédjával, a huszonegy éves, jóképű Will-lel, aki szenvedélyesen rajong a slam költészet iránt. A fiatalok hamar egymásra találnak, és a lányban újra feléled a remény.
Csakhogy egy megdöbbentő felfedezés már az első csodálatos randevú után kettejük közé áll. Ettől fogva minden találkozás fájdalmassá válik számukra. Meg kell találniuk az egyensúlyt az egymás iránt táplált érzelmek és az őket szétszakítani akaró erők között.

❤️ Ajánlom, mert: valami fantasztikus történet!!! Összetört teljesen, nem egyszer, nem kétszer, sokszor! Mikor már azt hittem, rosszabb nem lehet, mégis jött valamin. Persze nem csak szomorú dolgok történnek, mert ott voltak a slam estek! Imádtam őket, még akkor is, ha nem mindig volt vidám a kimenetele. Na és Eddie, az a csaj maga a pozitív energia, pedig hát neki is meg van a múltja. Na meg egy csomó dolgot ki tudnék emelni, de most inkább mégsem teszem. Egy szó, mint száz: szívfacsaróan gyönyörű történet, amit mindenkinek ajánlok, akinek eddig kimaradt az életéből!

Jessica Park:
Flat – out Celeste
Fülszöveg: A végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől. 
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.

❤️ Ajánlom, mert: a Flat – out Love - ból már egy kis ízelítőt kaphattunk a kissé különc Celeste – ből, most viszont megismerheti az ember közelebbről. Egy kissé furcsa, ahogy megszokhattuk, mégis imádnivaló! Imádom a letisztult stílusát, a beszédet…mindent! Aztán ott van a hebrencs Justin. Pont Celeste ellentéte, mégis tökéletes páros alkotna! A plusz jó benne pedig, hogy nem csak Celeste, de Matty is kap egy esélyt a szerelemre, ami miatt a világ legszebb lezárását kapta meg a könyv!

Jennifer Niven:
Veled minden hely ragyogó
Fülszöveg: Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love storyja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.

❤️ Ajánlom, mert: aki ismeri a történetet, az biztos csodálkozik, hogy itt látja ezt a könyvet. Pedig itt van a helye! Számomra, az a három hónap, amit magába foglal a könyv a legszebb szerelem, annak ellenére, hogy olyan véget kapott. Bővebb értékelést ITT olvashattok.

Julia Lewis Thomson:
Többek által
Fülszöveg: Te megérdemelnéd a második esélyt?
Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?
Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek.

❤️ Ajánlom, mert: annyira szívet szaggató a történet, mégis csodálatos! Ez a könyv bebizonyította számomra, hogy a magyarok is ugyanolyan szép és megható történeteket tudnak írni, mint a külföldi kollégák! Bővebben ITT olvashattok róla.

Hajdú-Antal Zsuzsanna:
Léggömbök
Fülszöveg: A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon.
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel.
Hajdú-Antal Zsuzsanna szívszorítóan szép első regénye, amely John Green és Gayle Forman nyomdokain halad, biztosan nem fogja hidegen hagyni egyetlen olvasóját sem.

❤️ Ajánlom, mert: olvasás közben nagyon sokszor éreztem úgy, mintha rólam szólna a történet, akár én is lehetnék a lány, akivel mindez megtörténik. Itt nem csak a Dorka névre gondolok, hanem rengeteg egyéb dologra. Kicsit visszahúzó volt, nem találta a helyét. Ezzel nincs semmi baj, ettől számomra egy rejtély lett Dorkából. A Rejtély viszont a szerelem miatt képes volt megnyílni! Ajánlom mindenkinek, aki szereti a magyar írók tollából származó, kissé fanyar ízű szerelmes történeteket, meg egyébként mindenkinek! Egy fantasztikus könyv egy első könyves írónőtől, hihetetlen mégis mennyire fenomenális! Bővebb értékelést ITT olvashattok róla.


Projektben részt vevő blogok:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése