2017-06-03

Asszociációs kihívás #4


Folytatódik a Missreaders blog írója FairyDust által kreált nagyon szuper kis kihívás, az asszociációs kihívás. Aki nem tudná, hogy mi ez, annak elárulom, hogy minden hónapban megad FairyDust 5 gif-et, ehhez pedig rendelni kell egy könyvet vagy szereplőt, vagy bármit, ami eszünkbe jut a gif-ektők. Akinek van kedve csatlakozzon nyugodtan, jó kis móka!

Kicsit morbid, de nekem Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn című könyve jutott eszébe. Szegény csaj, csak magával tud lepacsizni, mivel családját elvesztette és egyedül, magányosan él az erődházban.

Mikor az Időtlen szerelem trilógiát olvastam folyamatosan így tett az agyam, mikor Gwendolyn valami iszonyat nagy hülyeséget tett/mondott. Az a nő, hát…az  ellenségeimnek sem kívánnám, hogy megismerjék. Tudom, sokan nagyon szeretitek, de ne kövezzetek meg érte, hogy nekem nem jött be.

De jót nevettem ezen! Aki pedig rögtön eszembe jutott nem már mind én. Ugyanilyen béna tudok lenni, és nem csak akkor, mikor menőzni akarok. Képes vagyok elesni egy fűszálban is, hallgattam sokszor szüleimtől kislány koromban, és sajnos nem nőttem ki ezt a tulajdonságot. Ha pedig maradok a könyves témánál, akkor Dorkát a Léggömbök című könyvből illetve William-ot Winie Langton történtek sorozatból mondom. Mind a ketten kerülnek olyan helyzetbe, amiből elég viccesen jönnek ki.

Ilyen fejet vágok, mikor belekezdek egy olyan történetbe, amiről azt hiszem, hogy nem lesz olyan véres/ijesztő/félelmes, majd rá kell jönnöm, hogy mégis. Így voltam John Cure: Hontalan lelkek könyvével. Már a borító sem valami bizalomgerjesztő, viszont nem gondoltam, volna, hogy a történet is hasonlóan betegre sikerül.

Nekem erről a nyár jut eszembe, és az összes nyári témájú könyv. Nemrég össze is szedtem 5 darabot belőlük a Top5Wednesday rovatban, amit ITT olvashattok el.

A mostani gif-ekhez kicsit nehezebben szedtem össze a könyveke, mert nem nagyon tudtam mire gondolni a képek által, de megoldottam. Nektek milyen könyvek jutnak eszetekbe a képekről?

A képek a Missreaders blogról származnak.

4 megjegyzés:

  1. Ez az asszociációs dolog nagyon tetszik! :D
    Bár végignézve a gif-eket, nekem így elsőre 5-ből 4-hez nem ugrott be semmi, de tuti, ha nagyon próbálkoznék, összejönne valami.
    Tetszik, amiket választottál, nem ismerem mindet, de jó ötletadó volt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, hogy tetszett ^^ nekem sem volt egyszerű találni hozzájuk könyveket, mert mikor megláttam semmi nem ugrott be...kivétel az utolsóhoz :D de ez a legegyértelműbb :D

      Törlés
  2. szerintem is ez volt úgymond az eddigi legnehezebb :) de nagyon jókat írtál, szegény Pippa, kicsit tényleg morbid lett :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, na...ez így jött össze :D amúgy imádom a könyvet, meg Pippát is, de ez nem javít a helyzetén :D

      Törlés