2017-05-10

Top5Wednesday – könyv, mint buli téma


Réta blogját a HaBár, a könyves kocsmát olvasgattam, és nagyon megtetszett a Top5 Wednesday rovata. Utána is kérdeztem, hogy mi is ez. Nagyon készségesen elmondta, mert én nem nagyon vagyok otthon a Goodreadsen, így néhány instrukció után képes voltam csatlakozni a csoporthoz, ami alapján működik ez a T5W dolog. Ezt Ti is meg tudjátok nézni EZEN a linken. Május második téma olyan könyvek összeszedése, amikből valamilyen jó kis buli témája lehetne.

Mikor megláttam a havi kiírásban ezt a témát, rögtön ez a könyv jutott eszembe róla. Hiszen mindenki el tudja magában dönteni, hogy ő a Galádakhoz vagy a Jókhoz szeretne tartozni. Meg lehetne szervezni egy jó kis Mesetlont, vagy akár egy Hóbált, vagy éppen Nem-bált. Én biztos, hogy Galádnak öltöznék, mert sosem szerettem a habos-babos rózsaszín és egyéb nagyon csajos ruhákat.

Mivel fénykorát éli a könyvből készült sorozat, így nagyon könnyű lenne ebből egy jó kis bulit összehozni. Nem kell sokat gondolkozni azon, hogy vajon milyen ruhát viselne Daenerys, Cersei, Tyrion vagy Kisujj, hiszen csak kinézik az emberek a sorozatból és megalkotják vagy megveszik. Nekem nagy kedvencem Daenerys, de sajnos nincs jó alakom azokhoz a ruhákhoz, amiket ő visel, így fogalmam sincs, hogy kinek a karakterét ölteném magamra.

Imádom a steampunk stílust, nem csak könyvekben, hanem ruhákban. Így elengedhetetlen volt, hogy ez a sorozat is bekerül a mai top5 rovatba, hiszen ez a könyv is képviseli a steampunk stílust. Inkább Winienek öltöznék, vagy nem is. Mivel William a kedvenc karakterem, inkább az ő bőrébe bújnék!

Ebben a könyvben mindenféle űrlény található, akikről nagyon jó leírást ad az író. Így könnyen lehet az illető egy prolax, xeno, vagy éppen egy gyilkos hangú mendolai. Én maradnék az embernél, nem lenne kedvem befesteni a bőröm pirosra, vagy plusz 2 kart szerezni magamnak.

Tipikus ’90-es évekbeli buli lenne. Tele lenne a terem egy csomó grunge fazonnal a sok szakad farmerrel és flanelinggel. A hangfalból bömbölne a Nirvana, Pearl Jam, Green River és a jobbnál jobb zenekarok. Szerintem nagyon klassz lenne, egy kis időutazás lenne mindenki számára. Főleg azoknak, akik szeretik ezt a stílust, de sajnos akkor még nagyon kicsi volt, hogy át tudja élni ezt a korszakot.

Ennyi lett volna mára, zárul Dorka móka tára. Persze most is, ahogy az eddigieknél, tudtam volna összeszedni egy párat. Mivel egészítenétek még ki a listát?

Akik eddig csatlakoztak a Top5Wednesdayhez:
Réta, akitől én loptam az ötletet,

3 megjegyzés:

  1. az utolsó tetszik a legjobban, aah édes nosztalgia... bár egy kis Backstreet Boys is tuti befigyelne, no meg Kozsó!! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óóóó, igen :D őket valahogy "véletlenül" kihagytam :D

      Törlés
    2. Ezek a fránya véletlenek :D

      Törlés