2017-05-29

Gyereknap


Nálunk a gyereknap nem egy, hanem három napból állt. A hétvége folyamán szerintem én jobban lefáradtam, mint a fiúk. Állandó jövés-menés, mindenhol nyüzsi, sok ember, még több gyerek…de túléltük! Sajnos képek nem nagyon lesznek, mert most úgy döntöttem, hogy inkább velük együtt élem meg a pillanatot, minthogy állandóan csak a képeket csinálnám. Bele is kezdek eme kalandos hétvégébe.

1. nap: 2017.05.25., csütörtök:
Családi nap az oviban
Ezzel a programmal kezdetét is vette a gyereknapi hétvége. Az ovinkban minden évben van Családi napon, mikor az egész ovi apraja nagyja összegyűlik családostól és mókáznak az oviban. Van ilyenkor zene, kézműves foglalkozás, légvár, arcfestés, szóval minden mi szem szájnak ingere. Ilyenkor a programok ingyenesek szoktak lenni, csak egy jelképes összegű jegyet kell venni fejenként. Ehhez a jegyhez szokott járni vacsi is, ami általában a paprikás krumpli. Idén volt mentőkutyás bemutatót, és a nagy tűoltó autó is beállt az ovi udvarára, amitől a gyerekek oda meg vissza voltak. A kutyusos bemutatóban Levi is részt vehetett, a videóban láthatjátok is. Kisebb fiam, Szabolcs egész nap mellettem volt, nem akart sem arcfestést, sem az ugráló várban ugrálni, szóval vele inkább leültünk kézműveskedni, Levi pedig addig szaladgált és ugrált. Ez volt a program délután 2 és 5 óra között. Hazafelé is csak azért indultunk meg, mert elkezdett esni az eső, ami pont addig tartott, míg hazaértünk. Hurrá! Nem baj, a délután nagy része jól telt.


2. nap: 2017.05.27., szombat:
Délelőtt könyvtár, délután tűzoltóság
A pénteki nap kimaradt, ugyanis Juhász István P. látogatott el a könyvtárba, és ott voltam, de erről is majd hozok egy bejegyzést, amint lesznek képek. Így szombaton folytatódott a nagy gyereknapi program. Délelőtt a városi könyvtárban kézműves foglalkozás volt, amin könyvjelzőket lehetett gyártani. A fiúk nagyon belejöttek, mert 7 darab is készült plusz egy nagy kép.
Majd 10 órakor elkezdődött Kalap Jakab bábelőadása. Nagyon jó kis előadás volt, a gyerekek megismerkedhettek 9 magyar állatfajtával. Részt tudtak venni az előadásban is, mert együtt énekeltek Kalap Jakabbal, kérdés- felelek is volt, sőt, még az egyik bábot meg is lehetett táncoltatni. Persze nagyobb fiam erre ugrott, így ő volt az egyik szerencsés gyerek, aki táncolhatott a kutyussal. Délután pedig a tűzoltóságra mentünk, mert ott is egész napos program volt a gyerekeknek. Volt ugráló vár, kézműves foglalkozás, és még, ami a legnagyobb sikert aratta, az pedig a kisebb tömlővel való „tűzoltás”. Délután hazaérve pedig még meglátogattuk dédiéket is, hogy ők is érezzék a törődést.

3. nap: 2017.05.28., vasárnap:
Kirándulás Gyöngyösre
A hivatalos gyereknap nem telt annyira eseménydúsan, mint az előtte lévő napok, de azért ezen a napon sem unatkoztunk. Délelőttöt lustizással töltötte a napot a család férfi tagjai. Apa szombaton is dolgozott így ő megérdemelte, a gyerekek pedig jól viselkedtek előtte való nap, így ők is. Én pedig főztem, és mostam, csak a szokásos. Ebéd után elindultunk Gyöngyösre, előtte felvettük anyumat, mert előtte Levi lebeszélte vele, hogy eljön velünk csavarogni. Mikor felérünk a Fő térre sajnos kicsit csalódottak voltunk, mert nem volt valami sok program. Igaz, hogy XIIV. századi kiállítások voltak, meg néhányan a korhű ruhában voltak, de ez nem kötötte le a fiúkat. Majd elmentünk a könyvtár mellett igen, nem mentünk be, nem érdekelt senkit rajtam kívül, és hát a többség dönt és ott volt egy pár gyerekeknek való szórakozás. A fiúk itt is ugráló váraztak a változatosság kedvéért, majd mindenki evett egy-egy fagyit. Közben ment egy bábelőadás, ami most nem kötötte le a fiúkat, így nem sokáig néztük. Végigmentünk a kirakodóvásáron, a fiúk kaptak egy-egy játékot, mi pedig Apával vettünk kézműves sajtot. 5 óra körül pedig hazaindultunk. Visszafelé bementünk keresztfiunkhoz, ott is voltunk egy kevés időt, majd hazaindultunk.

Nálunk így teltek a gyereknapok. Szinte állandóan pörgés volt, de szerintem ezek az élmények többet jelentenek, mint az 5 percig működő játékok. A fiúk is a napok végére nagyon elfáradtak, így nem kellett őket az ágyba könyörögni. Persze az esti mese nem maradhatott el, de alig pár mondat után el is aludtak. Remélem minden gyerekes Olvasómnak ilyen mozgalmas volt a napja, aki pedig nem mozdult ki semerre, sokat pihent egy jó könyv társaságában.

Kiemelt képek forrása a Pinterest táblám, illetve saját készítés. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis programokon vettetek részt! Milyen jó, hogy ilyen ovis program is van, nálunk nem emlékszem ilyen nagy volumenű gyereknapra. Jobb is, ha velük éled át, mint képeken keresztül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, én is örülök neki, hogy az ovi ennyire figyel a gyerekekre, és megpróbál minél jobb programokat kitalálni :) szeretek képeket csinálni, hogy később vissza tudjuk őket nézni, de most nem volt kedvem és amúgy is, jobb volt ez így :D

      Törlés