2017-05-29

Kit választasz? Book tag


El vagyok maradva ezzel a book taggel, de mivel mostanában nem megy az olvasás, így most van időm az ilyenekre. A taget Helie találta ki, és felkért, hogy töltsem ki, aminek nagyon örülök. Ez igy egy húzogatós tag, amik eddig nekem nagyon bejöttek, annak ellenére, hogy kicsit több munka van benne, mint egy mezei tagben. A lényege, hogy 26 könyves karakter nevét kell felírni, majd minden kérdésnél 2 darabot kihúzni és eldönteni, hogy kit választanánk. Ahogy a Dönts okosan! book tagnel, itt sem olvastam el előre a kérdéseket, így fogalmam sincs, hogy mi vár rám.

Kivel kávéznál együtt reggel?
Kol (Az Árnyékkirálynő) vagy Engel Dávid (Fogadj el!)
Itt most Kol nyerne, bocsi Dávid! Azért mégiscsak jobban leülnék egy olyan emberrel, vagyis sárkánnyá változó emberrel kávézni, mint Kol, mert még reggel is rengeteg kérdésem lenne hozzá.

Ki tudna rávenni hogy együtt csináljatok csínyeket (pl házakba csöngetni)?
Cash Davenport(Down to you – Rajtad áll) vagy Will Cooper (Slammed-Szívcsapás)
Cash, hiszen ő mégiscsak egy rosszfiúk, Will pedig egy tanár. Gondlom egy tanár nem fog egy ilyen ötlettel előállni, hogy menjünk és szívassunk meg valakit.

Lecsuktak bankrablásért ki lenne az ügyvéded?
Borbíró Borbála (Vámpírok múzsája) vagy Matty (Flat – out Love – Szeretni bolondulásig)
Hát ez nehéz kérdés! Mind a ketten nagyon okosak és ki tudnának dumálni a börtönből. Az más kérdés, hogy ha Borinak nem lenne érdeke, akkor valószínűleg nem is segítene, így inkább Mattyt választom.

Zenekarodba hiányzik egy basszusgitáros kit választanál?
Ian (Nerve – Idegpálya) vagy Seraph (A varázsló lehelete)
Mind a kettőben meg van a adság, ahhoz, hogy jól tudják nyomni egy zenekarban. Viszont, mivel ez én zenekaromról van szó, így Ian kerülne ki nyertesen ebből a versenyből.

Ki védene meg az iskolai bántalmazásoktól?
Margo Roth Spigelman (Papírvárosok) vagy Detre (Erdőmese)
Ismét nehéz döntés, viszont lehet, inkább Detre megbízhatóbb lenne. Margo gondolna egyet és volt nincs, így nem tudnék rá számítani. Detre viszont céltudatos, és ha valamit a fejébe vesz, akkor úgy is lesz.

Ki venne rá hogy együtt bungee jumpingozzatok?
Fekete Orsolya (Tükörlelkek) vagy Folt Cipriano (Csitt, csitt)
Wááá! Ennél jobban nem is húzhattam volna össze. Orsi is és Folt is ugyanolyan őrült, hogy elvinne bungee jumpingolni. Szóval, most nem tudok dönteni ebben az ügyben.

Kitől kérnél korrepetálást a vizsgádhoz?
Mare Barrow (Vörös királynő) vagy Nestor (Emlékek Jordan számára)
Ismét csak hümmögök. Nestor elég okos, de nem vagyok benne biztos, hogy a mi világunkról eleget tudna, ahhoz, hogy segíteni tudna a vizsgához. Mare-el hasonló a helyzet, úgyhogy lehet inkább bukó lenne a vizsga.

Kivel írnál könyvet a delfinek kommunikációjáról?
Katniss Everdeen (Az éhezők viadala) vagy Lena Wall (Ezüsthíd)
Katniss. Mivel elég jó vadász így gondolom a delfineket is könnyen kiismerné. Lena viszont lehet, hogy kapcsolatba tudna lépni vele, és így játszi könnyedséggel képes lenne megtanulni a delfinnel kommunikálni. Szóval inkább Lenára esne a választásom.

Ha életre kelne az egyik kihúzott karakter, melyikük lenne az?
Zelda (Kösz, hogy…) vagy Jacinda Jones (Firelight – Tűzláng)
Egyértelmű, hogy Jacinda. Mekkora király lenne már, hogyha el tudnám mondani, hogy van egy barátnőm, aki igazából sárkány, de képes emberré alakulni. Zelda sem lenne rossz, de őt a depressziója képes lenne magával rántani, így őt most hanyagolom.

Ki tudná kérdezés nélkül is hogy mit szeretnél?
Scott Pilgrim (Scott Pilgrim sorozat) vagy Emily (Emily the Strange)
Hahahaha…egyik sem tudná! Sokszor én magam sem tudom, hogy mit szeretnék, nemhogy valaki más.

Autóbalesetet szenvedtél és kórházban kell maradnod több hónapig. Ki ápolna?
David (Lick – Taktus) vagy Bence (Befogad és kitaszít)
Ezen nagyon sokat gondolkoztam. Bence nem nagyon érez empátiát, így nehéz lenne megértenie, hogy min is mennék keresztül. Viszont! Ha közel kerülnénk egymáshoz, akkor szó nélül ott ülne mellettem és minden kívánságom lesné. Ugyanezt megtenné David is, még akkor is, ha ezzel a háttérbe kerülne a banda. Olyan verzió nincs, hogy mind a ketten? Az lenne a legjobb!

Elutazol egy hónapra Hawaiira. Kire bíznád a házat?
Kate Daniels (Magic bites – Pusztító mágia) vagy Hanna (Szívritmuszavar)
Kate Daniels. Elég belevaló és megbízható ahhoz, hogy képes legyen a házra vigyázni. Igaz, nálunk nem kell a vámpírokkal és egyéb természetfeletti lénnyel megküzdeni, de még így is őt mondanám.

Ki tanítana meg tangózni?
Jay Gatsby (A nagy Gatsby) vagy Szmirkó (Szmirkó)
Jay Gatsby biztos, hogy piszkosul meg tudna tanítani tangózni. Szmirkó még csak egy gyerek nem biztos, hogy érdekelné annyira a tánc.

Ezt is nagyon élveztem, ahogy a többit, és nagyon furcsa húzások jöttek össze egy párszor. A kihívottjaim:
·        Bookhunters bloggerei közül Levandra vagy Sol, aki megcsinálja,
·        Niitaabell világa blog Niitaa-val,
·        Írásaim tárháza blog Hikarival.

A képek saját készítésűek.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése