2017-05-23

I dare you – felelj, ha mersz


Igen, újabb book tag, ismét a kedvenc book tag díleremtől Rétától a HaBár, a könyves kocsmától. Szeretném itt is megköszönni a meghívást erre a közel sem rövid tagre. Ugyan a book tageknek nem szokott szabálya lenni, ennek most van, mégpedig 3 is:
·        Légy őszinte!
·        Válaszolj minden kérdésre!
·        Hívj ki legalább 4 embert!
Szóval most lesz kihívottam, szám szerint 4, mert én ilyen szabálykövető és rendes blogger vagyok.

1. Melyik könyv van a polcodon a legrégebb óta?
Fogalmam sincs melyik ez a könyv, de ami először eszembe jutott az a Vuk.

2. Mit olvasol jelenleg, mit olvastál ez előtt és mit fogsz ez után?
Jelenleg több könyvet is olvasok, mert nem tudok egy mellett megmaradni. Meg ott vannak azok a könyvek is, amiket a fiúknak olvasok, az nem tudom, hogy számít e vagy sem. A fiúknak esténként Komjáthy István: Mondák könyvéből vagy Geronimo Stilton: Cin City veszélyben vagy Ann Kramer (szerk.) – Chris Cooper – John Farndon – Neil Ardley – Simon Adams: Képes gyermekenciklopédia könyvekből olvasok fel. Én pedig ezeket a könyvek olvasgatom: Ian Tregillis: Géplélek, T. C. Lang: A Lámpás nyomában. A két könyv előtt Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek olvastam, amiről már az értékelést is elolvashatjátok ITT. Szerintem a következő olvasmányom Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája lesz a Mini-Könyvklub miatt, mert lassan ki fogok futni az időből.

3. Melyik az a könyv, amit mindenki szeret, de te utálsz?
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Nem véletlenül tologattam én állandóan, de a Mini-Könyvklub 6. fordulójában ez lett az egyik közös könyv, így nem tudtam tovább kerülgetni.

4. Melyik az a könyv, amit folyamatosan mondogatsz magadnak, hogy elolvasod, de valószínűleg nem fogod?
Hát nem is tudom. Előbb utóbb minden könyvre sor kerül, amit kinéztem.

5. Melyik az a könyv, amit nyugdíjas korodra is megőrzöl?
Jelenlegi álláspontom szerint Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó és George R. R. Martin: Trónok harca könyveit mondom, viszont térjünk vissza erre a kérdésre, akkor mikor valóban nyugdíjas leszek.

6. El szoktad olvasni az utolsó oldalt előbb vagy kivárod a könyv végét?
Kivárom a könyv végét. Volt egy időben mikor előrelapoztam és elolvastam az utolsó oldalt, de magam előtt spoilereztem, így erről gyorsan le is szoktam.

7. Köszönetnyilvánítás: papír-és tintapazarlás vagy érdekesség?
Én mindig elolvasom, mert néha vannak benne érdekességek.

8. Melyik karakterrel cserélnél szívesen helyet?
Winie Langtonnal vagy Pippa Kenn bár nem biztos, hogy a világát bevállalnám, sok gondolkodás után rájuk esett a választásom. Mégpedig azért, mer igazán belevaló mind a kettő lány, akik nem ijednek meg a kihívásoktól.

9. Van olyan könyv, ami valami különlegesre emlékeztet az életedben? (Hely, idő, személy?)
Igen van, mégpedig Christine Nöstlinger: Gréti története. Nemrégiben az A-tól Z-ig könyves felmérésben le is írtam, hogy miért.

10. Mondj egy könyvet, amit érdekes módon szereztél meg!
Nem tudom, hogy lehet egy könyvet érdekes módon megszerezni. Szóval erre nem tudok válaszolni.

11. Adtál már valaha könyvet valami egyedi okból egy különleges személynek?
Igen, volt már ilyen alkalom. Rendszeresen részt veszek a moly.hu-n ajándékozós eseményeken, de volt már olyan is, hogy csak úgy, vagy szülinapra adtam könyvet hozzám közelálló személyeknek.

12. Melyik könyv volt veled a legtöbb helyen?
Nagyon sok e-könyvem van, és mivel azokat a telefonomon szoktam olvasni így ők jönnek velem mindenhova. Papírkönyvet nem nagyon szoktam magammal hurcolni, mivel vagyok olyan béna, hogy meggyűröm, vagy ráfolyik valami a táskámból, annak ellenére, hogy bugyiba genothermben hurcolnom néha.

13. Van olyan kötelező olvasmány, amit középiskolában nem szerettél, de pár évre rá kiderült, hogy nem is olyan rossz?
Nincs ilyen olvasmány, mivel nem nagyon szoktam újraolvasni a kötelezőket. Ha mégis valamilyen oknál fogva megteszem, az azért van, mert nagyon szeretem, vagy mert nem fejeztem be. Igen, volt olyan, hogy elkezdtem egy kötelezőt, de nem jutottam a végére, mert annyira nem szerettem.

14. Használt vagy új könyvek?
Mindkettő! Engem nem zavar a használt könyv, mert vannak olyan könyvek, amiket mondjuk, már nem lehet megvenni újonnan, de szeretném elolvasni, akkor csak használtan jutok hozzá.

15. Olvastál valaha Dan Brown könyvet?
Igen, a Da-Vinci kódot, amit imádtam. Még általános iskolás voltam, és emlékszem, hogy mindenki lúzernek hívott, mert még az iskolába is magammal hordtam, annyira érdekelt. Valahol itt mondtam le arról, hogy könyvmoly legyek. Most már nem érdekel, ha valaki azt gondolja, hogy az olvasás hülyeség, mert már nem vagyok ennyire befolyásolható.

16. Megtörtént már veled, hogy a filmadaptáció jobban tetszett, mint a könyv maga?
Igen, A nagy Gatsbynél így voltam. Előbb láttam a filmet és utána olvastam. Mind a kettőben megláttam a szépséget, viszont a film nálam akkor is nagyobb sikert aratott.

17. Volt már veled valaha, hogy éhes lettél olvasás közben? Szakácskönyv is számít!
Nem nagyon volt még ilyenre példa.

18. Ki az a személy, akinek a könyvajánlásait mindig megfogadod?
A mindig az egy erős szó rá, inkább az általában lenne a megfelelő. Több ilyen személy is van, köztük van AniTiger, Hikari, Ashely, Niitaa, Gorkie és mostanában Réta.

19. Van olyan könyv a komfortzónádon, kedvenc műfajodon kívül, amit végül imádtál?
Tony Parsons: A gyiloktáska. Nem nagyon szeretem a krimi könyvet, de ez megfogott magának. Tommy Wallache: Kösz, hogy… könyv is ilyen. Ha nem lett volna közösen olvasós könyv a Mini_könyvklub 6. fordulója alkalmából, akkor valószínűleg a kezeim közé sem vettem volna.

Kihívottjaim ezúttal remélem még nem töltöttétek ki!:

Ennyi lett volna! Köszönöm a figyelmet!
A képek a moly.hu oldalról származnak.

2 megjegyzés: