2019-01-01

Évösszegzés | 2018


Sziasztok!
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Mivel itt van az újév, ennek örömére egy évösszegző bejegyzéssel készültem. 2017-ben egy nagyon jó kis összesítést talált Réta itt, ez már abban az évben is nagyon bejött, ezért most is azok a pontok alapján fogom ismét a visszatekintést elkészíteni.
Vágjunk is bele, készítsetek be pár napi élelmet, mert ez hosszú lesz, és indulhat is a móka!
Elolvasott könyvek száma: 96 darab
Hangoskönyvek száma: 0 könyv
Újraolvasások száma: 1 könyv
Félbehagyott könyvek száma: 4 könyv
Folyamatban lévő könyvek: 3 könyv
Elolvasott oldalak száma:  kb. 27744 oldal a Moly szerint
Legmeghatározóbb műfaj, amit olvastál: romantikus, fantasy
Legrövidebb könyv: David Litchfield: A mackó és a zongora, 40 oldal
Leghosszabb könyv: Soman Chainani: Jótett helyébe, 766 oldal
Könyvbeszerzések száma: 66 könyv
Új beszerzések elolvasási aránya: 66/21, 31,81%
Összes könyvem olvasási aránya: 38 %

Egy könyv, amit 2018-ban olvastál és a kedvenced lett? (Ha kibúvót szeretnél, akkor műfaj szerint is felsorolhatod a legjobbakat)
Idén nem lett olyan sok kedvencem, szerintem egy kezemen meg tudom számolni őket. Viszont ami a legkiemelkedőbb volt az összes közül, az Ernest Cline: Ready Player One.

Egy könyv, amit nagyon vártál és biztos voltál benne, hogy imádni fogod, de csalódtál benne
Mindenki annyira dicsérte, hogy bedőltem a nagy hypenak körülötte, és sajnos nem azt kaptam, amit vártam volna. Engem nagyon irritált a történet naaaagyon lassú folyása, pedig a karakterek és a cselekmény nem volt olyan rossz.

Egy könyv, ami a legnagyobb meglepetést okozta (legjobb vagy legrosszabb)
2018-ban több olyan könyvet olvastam, ami nagy meglepetést okozott számomra. Amit ki tudok emelni az összes közül az B. A. Paris: Összeomlás könyv, és sajnos nem azért, mert annyira jó volt. Ha kíváncsiak vagytok a kiborulásomra, >ITT< elolvashatjátok.

Egy könyv, amit a legtöbb embernek ajánlottál (és el is olvasták)
Fogalmam sincs, hogy mennyien olvasták el, amiket én valaha is ajánlottam, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy mi az, amit a legtöbb embernek ajánlottam. Ez a könyv pedig Ernest Cline: Ready Player One.

A legjobb sorozatnyitó kötet, sorozatzáró könyv, illetve folytatás, amit 2018-ban olvastál
Tavaly nem volt túl sok sorozat, amit megkezdtem/folytattam, vagy befejeztem volna.
Legjobb sorozatnyitó:
2018-ban ismerkedtem meg Tarryn Fisher írónővel ennek a könyvnek köszönhetően, és nagyon jól működnek együtt Colleen Hoover-rel. Imádtam, hogy Silas-sal és Charlie-val együtt indulhattam arra a kalandra, amibe belekeveredtek.

Legjobb sorozatzáró:
Nem fejeztem be egy megkezdett sorozatomat sem, ehhez ponthoz most nem tudok semmit sem hozni számotokra.

Legjobb folytatás:
Nem csalódtam a sorozatban, ismét élveztem Agathá-val, Sophie-val és Tedros-sal kalandozni.

Az új kedvenc író, akit 2018-ben fedeztél fel
Tillie Cole, Tarryn Fisher, Ernest Cline, Fredrik Backman.

Egy könyv, ami a komort zónádon kívül esett és imádtad
A borító az oka, hogy mindig messziről kerültem a könyvet. Még jó, hogy van a Mini-Könyvklub, és ott mindenféle olyan könyvet képes vagyok a kezeim közé venni, amit egyéb esetben nem tennék meg.

Egy könyv, ami a legakciódúsabb/izgalmasabb/legletehetetlenebb díjat kapja
Legakciódúsabb:
Onnantól, hogy Igor beesett szegény Alaska ablakán az egész történet pörög, folyamatosan belekeveredik valamibe ez a két jómadár.

Legizgalmasabb:
Tillie Cole: Ezer csók (értékelésem)
Számomra izgalmas volt a könyv, mert jó volt látni, hogy egy szerelem hogyan bontakozik ki, és hogyan él még akkor is, mikor nem borít mindent rózsaszín köd.

Leglehetetlenebb:
Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy miként végződik az öregúr és a bohókás bagázs története.

Egy könyv, amit 2018-ban olvastál és idén újraolvasod
Nem hiszem, hogy lesz ilyen, hiszen rengeteg új könyv fog megjelenni.

Egy könyv, amit 2018-ban olvastál és imádod a borítóját
Nehéz egyet kiválasztani, mert általában borító alapján választok olvasnivalót. Inkább itt hagyok egy kisebb válogatást, hogy gyönyörködjetek Ti is a kedvenceimben.

A legemlékezetesebb karakter, akiről az előző évben olvastál
Poppy Litchfield
Ezer csók Poppy-ja egy csupa pozitív és életigenlő felfogása számomra hihetetlen és úgy gondolom, hogy sokkal több ilyen ember kéne a való életben is, aki nem a rosszat látja mindenben.

A legszebben megírt történet a múlt évből
Annyira szirupos és csöpögős, hogy az már élvezetes. Imádtam úszni a rózsaszín felhőben és az összes klisében, ami fellelhető a könyvben.

Egy könyv, ami a legjobban elgondolkodtatott/megváltoztatta az életed 2018-ban
Igaz, hogy gyerekkönyv mégis olyan sok mondanivaló van benne, ami szól inkább felnőtteknek, mint gyerekeknek. Ez az üzenet pedig nagyon egyszerű: mindenki a saját idejéért felelős, és mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

Egy könyv, amiről alig hiszed el, hogy 2018-ig várakoztál, hogy végül elolvasd
Sokkal korábban el kellett volna olvasnom ezt a könyvet, mert nekem írták: egy remek virtuális világ elevenedik meg, sok retro játékkal vegyítve, és persze az akció sem maradhat el. Egyszerűen zseniális!

Egy könyv, ami a legjobban sokkolt (például egy karakter halála, cselekménybeli fordulat miatt vagy olyan, amitől leesett az állad)
OMG, ez a legbetegebb könyv, amit eddig olvastam. Annyi kínzás és megaláztatás található benne. El sem hiszem, hogy mindez egy ember fejéből pattant ki, ami pedig még jobban sokkolt, hogy igaz történet ihlette. Csak akkor olvassa el bárki, ha lelkiekben fel van rá készülve.

A kedvenc könyves párosod, amitől lementél hídba
Poppy és Rune
Nincs hozzáfűznivalóm, az értékelésemben mindent kifejtettem. ITT elolvashatjátok.

A kedvenc kapcsolatod (nem szerelmi), ami a kedvenceddé vált
Truth Dunn és Aoibheann Kane
Egy oculus és egy lila tornádó mindent elsöprő barátsága. Én is szeretnék egy olyan barátnőt, aki mindenen keresztülmegy értem, és ez fordítva is igaz lenne.

Kedvenc könyv 2018-ból, amit olyan író írt, akitől már korábban olvastál
Tipikus CoHo regény, amiben nem csalódhatnak az Olvasók. Sem azok, akik ismerik az írónő munkásságát, sem azok, akik még most ismerkednek vele.

A legjobb könyv, amit csak azért olvastál el, mert valaki ajánlott
Nem konkrét ajánlás történt, hanem AniTigernek van egy rovata, amiben összeszedi azokat a megjelenéseket, amik érdeklik őt. Aztán ha valami onnan megtetszik, felveszem én is az olvasandó könyvek listájára. Ekkor találkoztam ezzel a könyvvel, és nagyon megtetszett, annak ellenére, hogy ifjúsági irodalom.

Egy kitalált szereplő, akibe rögtön belezúgtál
Atticus O’Sullivan (Kevin Hearne: Hounded - Üldöztetve)
Egy igazi isten ez a pasi, akarom mondani, druida. Pimasz, szexi, harcias, és minden olyan jelző illik rá, ami egy book boyfriendre igaz.

Egy első könyves megjelenés, ami 2018-ban debütált
Az eredeti megjelenés 2017-ben volt, de a magyar megjelenés csak 2018 második felére érkezett el. Akció dús, kemény harcjelenetekkel, és egy erős fantasy-szállal. Vigyázat! Csak erős idegzetűeknek!

Egy világfelépítés, amiről tavaly olvastál és odáig meg vissza voltál érte
Imádom az olyan regényeket, amikben megjelenik valamelyik nép folklórja. Na ez a könyv pont olyan. Az orosz nép hiedelmei és régi vallás is felbukkan a cselekménybe, sőt az az igazi mozgatórugója.

Egy könyv, ami a legjobban megnevettetett
A mélyenszántó gondolatok mellett rengetegszer hangosan felkacagtam olvasás közben, mert Hildy és Paul elég sokszor kerültem komikus helyzetbe.

Egy könyv, ami (majdnem) könnyeket csalt a szemedbe
Majdnem? Minden leírt csóknál úgy zokogtam, mint egy csecsemő.

Egy könyv, ami egy rejtett gyöngyszem 2018-ból
A Moly szerint csupán 40 ember olvasta, ami meglepő. Sokkal több Olvasóhoz kellene eljutni ennek a magyar gyöngyszemnek, mert amilyen humoros, annyira aktuális.

Egy könyv, ami a lelkedig hatolt
Ezredjére is az Ezer csók. Tudom, unjátok már, de számomra megunhatatlan.

Egy könyv, ami a legegyedülállóbb volt a tavalyi évből
Bár még nem végeztem a könyvvel, de így is tudom, hogy igazán egyedi a képregényszerű illusztrációkkal. Igazán feldobja a regényt!
Egy könyv, ami az őrületbe kergetett (nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem szeretted, csupán valami miatt az agyadra ment)
Annyira nem szól semmiről ez a könyv és mégis annyira sok benne a potenciál és annyira kár érte. Imádtam volna ha nem lett volna túl vontatott, túl túlírt, túl semmitmondó. Mert az alaptörténet, hogy mi lesz az emberiséggel, ha egyik napról a másikra megtámadja egy csúnya vírus. Csak hát a kivitelezés. Kár érte.
Statisztikák:
Blogbejegyzések száma: 180
Értékelések száma: 26 (ITT megtaláljátok őket)
Rovatok: Top5Wednesday (31), Havi ajánló (6), Kvíz Kedd (18), Az én kedvenc bloggerem (4), Mesesarok (7), Fénypont-Mélypont (10), Havi tervek (10)
Blog megtekintéseinek száma: 241. 023
Rendszeres olvasók száma: 120
Facebook feliratkozók száma: 1207

2018-ben felfedezett blog, ami a kedvenced lett
Korábban Everglow, a Chronicles of a Bookshelf bloggerinája is faggatott ez ügyben (és még sok mással kapcsolatban is, ITT elolvashatjátok a válaszokat). Szeretem, hogy Viki az könyvértékelős bejegyzések mellett helyet kapnak a DIY dolgok is, amik között mindenki talál olyat, amihez megjön a kedve, hogy elkészítse.

Az a vélemény, amit 2018-ban írtál és sokan szerették
689 kattintás érkezett erre az értékelésre, ami igazán meglepő, hiszen nem volt semmilyen háttérszél (kiadó általi megosztás).

Egyéb bejegyzés a blogodon, ami a legjobb lett
1190 kattintás volt ezen a bejegyzésen. Sajnálom, hogy nem volt sokáig életben a MyBooKz, pedig a Molyok nagyon rá voltak kattanva abban az időben, mikor ők is alakultak.

Legjobb esemény, amin részt vettél (dedikálások, fesztiválok, virtuális események, stb.)
Az egyetlen, amin részt szoktam venni, az a Budapesten megrendezésre kerülő Könyvhét. Idén is ellátogattam, és ismét boldogsággal töltött el, hogy annyi könyvszerető emberrel találkozhattam. Bővebben ITT írtam róla.

Egy blogos/könyves pillanat életedben, ami a legjobban sikerült
Nem hiszem, hogy volt legjobban sikerült pillanat ebben az évben, mert most nem tettem bele annyit a blogba, amennyit megérdemelt volna.

A legnagyobb kihívás, amit véghez vittél a blogolásban vagy az olvasásaidban
A közös projektek, amiket GCK’s Book Review Bloggal karöltve kiviteleztünk. Mindig is nehéz volt a határidőket tartanom, csakúgy, mint a projekteknél, így igazán büszke voltam magamra, amikor mégis időre sikerült elvégeznem a munkát.

A legnépszerűbb bejegyzés a blogodon (amit a legtöbben néztek vagy legtöbben szóltak hozzá)
7552 kattintást kapott ez a bejegyzés, ami szintén meglepett, mert csak egy rövid ismertető volt a bejegyzésben a mozifilmről.

Az a poszt, amelyiknél azt kívántad, hogy bárcsak többen olvasták volna
Október óta majdnem minden posztomra ezt mondanom, mert iszonyatosan megcsappant az Olvasók száma, köszönöm Facebook új algoritmusa. De azóta megtanultam elengedni ezt a dolgot, és nem foglalkozni a megtekintésekkel.

Könyves felfedezés (könyves oldalak, könyves boltok, stb.), amiknek a legjobban örültél, hogy ráleltél
Idén nem volt ilyen, időhiány miatt nem igazán tudtam belemélyedni ezekbe a dolgokba.

Egy olyan kihívás, amit kitűztél magad elé az év elején (olvasási kihívás, vagy célok), és teljesítetted
Mondj egy könyvet, amit 2018-ban nem olvastál el, de 2019-ben első dolgot lesz azzal kezdeni!
A megkezdett könyveimet jó lenne befejezni. Ez lenne az első dolog, amivel kezdenem kéne.

Melyik könyvet várod legjobban 2019-ben (nem debütáló)?
A borítója zseniális, és iszonyatosan kíváncsi vagyok, hogy mennyire horrorisztikus.

2018-ban debütáló, amit a legjobban vársz?
Nem tudom, hogy idén kik a debütálók, de ha tudtok ajánlani, akkor szívesen fogadom.

Melyik sorozatot várod a legjobban idén (lehet nyitó-vagy zárókötet, illetve folytatás is)?
Hiába nézegetem a friss megjelenéseket, semmire nem ácsingózom annyira, mint az előbb említett könyv megjelenésére, ami elvileg egy sorozat nyitókötete.

Mondj egy dolgot, amit szeretnél megvalósítani ebben az évben blogos/könyves életedben.
Rendszeresebben szeretnék írni, jobban beosztani az időmet.

Van olyan könyv, ami idén fog megjelenni, de Te már olvastad és mindenkinek meleg szívvel ajánlasz?
Nincs ilyen könyv.
Köszönöm szépen a figyelmet, és aki eljutott eddig annak hatalmas gratuláció, mert nem ez lett a legrövidebb bejegyzésem. Ti hogy zártátok a 2018-as évet: elértetek minden kitűzött célt?
Bízom benne, hogy ebben az évben is tudok olyan tartalmakkal szolgálni, amik miatt rendszeresen vissza fogtok járni és olvasni.
A képek a moly.hu oldalról és a Pinterest oldalamról származnak.

3 megjegyzés:

  1. Hahó!

    Vihetem ezeket a kérdéseket? ^^ Nagyon jók!

    Tetszik a posztod is mindenhogy (a kinézete nagyon szépséges *.*)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hahó!

      Vidd nyugodtan ^^
      (Köszönöm! *.* próbálkozom kicsit feldobni a blogot néhány újdonsággal :D)

      Törlés