2019-01-16

Top5Wednesday – Vászonra velük!


Sziasztok!
Ha szerda, akkor érkezik a szerdai top 5 rovat.
Az eheti Top 5 Szerda bejegyzésben ismét AniTiger egyik saját Top 5 témáját veszem elő. Most azok a könyvek kerülnek a középpontba, amikből akár egy jóféle film is készülhetne. Próbáltam úgy összeállítani a listát, hogy mindenféle könyv szerepet kapjon benne, ne csak kedvenc műfajaim.
A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.
A cselekmény javarészt az űrben, egy nagy létesítményben játszódik, ezt nagyon látványosa meg lehetne csinálni. A cselekmény elég fordulatos, hogy érdekelje az embereket, a karakterek remekül kidolgozottak, és a különféle génmanipulált lényeket is el tudom képzelni a mozivásznon. Na és az ominózus pillanat, mikor a Nemezis és Tyrus a levegőben táncol, az valami csodálatosan meg lehetne oldani (csakúgy, mint a Ready Player One filmben is).

Jó kis romantikus, csöpögős film lenne, amiért a lányok bolondulnának. A szemem előtt van, hogy mindenki jó sok papírzsepivel készül a vetítésre, és kivételesen ennél a filmnél minden egyes apró részletre figyelne a rendező, hogy pontosan úgy legyen, ahogy a könyvben.

Mivel a könyvek is jó vaskosak és van is benne szufla, simán kijönne belőle egy 4 évados sorozat. Gyönyörűen ki lehetne dolgozni a Iskolát és a körülötte lévő Végtelen Erdőt, a Mesetlont és a Bált, egyszerűen csodálatos lenne!

Ikercsavar Krónikákból is sorozatot képzeltem el, ha nem is sok évadot, de egy mini sorozat félét. Mondjuk 3 könyv 3 másfél órás film. Remekül vászonra lehet vinni azt a világot, amit az írónő megálmodott, az összes fantasztikus lénnyel, helyszínnel és cselekménnyel együtt. A második részben lévő csata pedig maga lenne gyönyör, mert olyan grandiózus lenne, mint a Hobbitban.

Zavodni Gréta Virág könyve nem egy fikciós regény, mert a saját élettörténetét írja le, hogy min ment keresztül, amíg a rákkal küzdött. Ebből egy nagyon pozitív és erős filmet lehetne alkotni, ami sok emberbe öntene lelki erőt. Igaz, sokszor olvasni is fájt, a film pedig a képi megjelenéssel is tudna játszani, amivel még erőteljesebbé lehetne tenni az egész történetet.
Jövő héten a Top5Szerda Goodreads-es csoportjában lévő javaslatok közül hozom valamelyik témát, mert sok remek ötletet lehet ott is találni.Addig is írjátok meg, szerintetek melyik azok a könyvek, amikből jó filmek készülnének?
A képek a Pinterest oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése