2018-04-03

Mini-Könyvklub 10: Vegyes forduló


Sziasztok!
Hamarosan indul egy újabb Mini-Könyvklub forduló! Éljen!
2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogy ha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini-Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni annak a kérésnek.
Májusban 10. alkalommal folytatódik a könyvklub. Eddig 4 fordulóban vettem részt, a kedvencem a fantasy volt, a vegyes forduló viszont érdekes volt, hiszen csupa olyan könyv került terítékre, ami messze áll a komfortzónámtól. A 10. fordulóban pedig a ismét vegyes könyvek lesznek, amiben most nincs műfaji megkötés Vegazus próbált minél szélesebb könyvválasztékot összehozni. Ebben a fordulóban lesz egy kis változtatás, ezért ígérkezik ez a legizgalmasabbnak.

Mi is ez a Mini–könyvklub?
A Könyvklubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret olvasni. A 10. forduló 2018, május 1-jén indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka. A lényege a közös olvasás. 12 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk. Most pedig érkezik a változtatás. Eddig a negyedik hónapban szabad volt a vásár, vagyis a műfajon belül azt olvasunk, amit szeretnénk. De, most nem így lesz! A 9 megmaradt könyv közül kell majd választani magunknak olvasnivalót augusztusra, de csak olyat, amit még nem olvastunk korábban. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.

Választható könyvek:
Vegazus, mint mindig most is kitett magáért a választható könyvek terén. Ez a vegyes forduló valóban nagyon vegyesre sikerült, több olyan könyv is van, amit szívesen elolvasnék. Aztán elkezdtem gondolkozni, hogy melyik az, amelyiket be tudom szerezni, hogy el tudjam olvasni. Még szerencse, hogy van a listában 3 ilyen könyv, így viszont a szabadon választott könyv lesz a necces. Azt viszont nem árulom el, hogy mely könyvre adtam le a szavazatom, mert senkit nem szeretnék befolyásolni. Most pedig lássuk a szavazásra bocsájtott könyvek listáját:

Jó, ha tudod:
📖 Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig a listából megmaradt 9 könyv közül kerül ki a szabadon választott.
📖 Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrehozott blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.
📖 Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogja fogadni Vegazus.
📖  További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.

Információk:
➝ Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!
➝ Időtartam: 2018. május 1-től augusztus 31-ig
➝ Műfaj: vegyes
➝ Jelentkezés: 2018. május 31. éjfélig
➝ Szavazás: 2018. április 30-án éjfélig, Vegazusnál EZEN a linken.
Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat MINDENKÉPPEN olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót!
A képek a Könyvsarok blogról származnak.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése