2018-04-08

Magical Read-A-Thon: Kihívás a Rendes Bűbájos Fokozat (O.W.L.s) megszerzésére



Sziasztok!
Tegnapi bejegyzésemben már említettem, hogy a mai napon újabb olvasási kihívást hozok, amit a Books and Munches bloggere, Kathy blogján láttam, Réta pedig fantasztikus módon lefordította.  Réta bejegyzése és TBR-listája ITT megtekinthető.
Na, nézzük, mi is ez a Harry Potter ihletésű kihívás!

Mi az az O.W.L.s:
Nekem, mint nem nagy Harry Potter fannak fogalmam sem volt egyébként, hogy mi is ez az O.W.L.s., de mondjátok, kérlek, hogy ezzel nem vagyok egyedül. Réta viszont remekül összeszedte ezt is, úgyhogy mutatnám is.
„Ez egy vizsga, amit az ötödik év végén tesznek a tanulók, és magyarul a Rendes Bűbájos Fokozat néven ismerjünk! Sőt! Az eredeti videóból az is kiderül, hogy később el fogja készíteni a N.E.W.T.s (Nastily Ehausting Wizarding Test) kihívást is, a Rémisztően Agyfacsaró Varázstani Szigorlatot (RAVASZ), amit a hetedik év végén tesznek le a diákok. Viszont jól gondold meg, milyen tárgyakat választasz most, mert csak abból tehetsz RAVASZ vizsgát, amiből már megszerezted az RBF minősítést!”
Nos, ha ezt már tudjuk, lássuk is a tárgyakat és a hozzá tartozó feladatokat., illetve a további tudnivalókat, mint az időpont, mikor sikeres a vizsga és egyéb cukiságok.

Tárgyak és feladatok:
Ancient Runes – Rúnaismeret: Egy könyv, aminek szimbólum, jelkép van a borítóján
Arithmancy – Számmisztika: Egy könyv, aminek szám van a borítóján vagy a címében
Astronomy – Asztronómia: Olvass el egy sci-fit
Care of Magical Creatures – Legendás lények gondozása: Olvass el egy könyvet, ami Mágikus Teremtményt tartalmaz VAGY egy Mágikus Teremtmény van a borítón
Charms – Bűbájtan: Olvass el egy fantasyt
Defence Against the Dark Arts – Sötét Varázslatok Kivédése: Olvass el egy olyan könyvet, ami titkos társaságról/klubról szól, vagy szerepel benne
Divination – Jóslástan: Olvass el egy könyvet, ami próféciákat, jóslatokat tartalmaz
Herbology – Gyógynövénytan: Olvass el egy olyan könyvet, aminek a címében természettel kapcsolatos szó található (eredeti: nature-related)
History of Magic – Mágiatörténet: Olvass el egy történelmi regényt (eredeti: Historical fiction)
Muggle Studies – Mugliismeret: Olvass el egy mugli ismeretterjesztő regényt (eredeti: Muggle non-fiction)
Potions – Bájitaltan: Olvass el alkímiával kapcsolatos, vagy arról szóló regényt
Transfiguration – Átváltoztatástan: Olvass el egy könyvet, ami átváltozással foglalkozik / Alakváltás vagy hasonló téma VAGY olvass el egy könyvet, aminek macska van a borítóján
Információk:
A vizsgaidőszakot április 02. – április 29. között tartja a Roxfort.
Sikertelen vizsga:
Troll: Nem jelent meg az OWL/RBF vizsgán (nem kezdett el egy kihívást sem)
Borzalmas: Elkezdett, de nem fejezett be OWL/RBF vizsgát sem
Hitvány: Csak egy OWL/RBF vizsga teljesítése
Sikeres vizsga:
Elfogadható: Sikeresen megszerzett legalább 2 OWL/RBF fokozatot (2 kihívás teljesítése)
Várakozáson felüli: Sikeresen megszerzett legalább 3 OWL/RBF fokozatot (3 kihívás teljesítése)
Kiváló: Sikeresen megszerzett legalább 5 OWL/RBF fokozatot (5 kihívás teljesítése)
A kihívást a Twitteren is tudjátok követni, @MagicalReadathn néven! Igen, jól látjátok, az „o” hiányzik, mert túl hosszú lett volna, nem fért ki a karakterszám! Instagramon már használják a #magicalreadthon hashtag-et is!

TBR-listám:
Mivel már 2 tárgy sikeres teljesítése után teljesítem a vizsgát, így ez a cél. Még szerencse, hogy egy hónap áll a rendelkezésre, így szerintem menni fog.
Arithmancy – Számmisztika: Egy könyv, aminek szám van a borítóján vagy a címében:
Belinda Bauer: A 19-es holttest
Igazi Jolly joket, mert ezt a könyvet adtam meg a Mini-Könyvklub e havi olvasmányának is. Molyon is van pár kihívás, amihez jól jön, és amúgy is régóta szeretném elolvasni. Most végre kaptam egy plusz ösztönzést.

Care of Magical Creatures – Legendás lények gondozása: Olvass el egy könyvet, ami Mágikus Teremtményt tartalmaz VAGY egy Mágikus Teremtmény van a borítón:
Michael Peinkofer: A griff bűvöletében
A griffmadár egy eléggé mágikus lény, úgyhogy tökéletes választás lesz ehhez a ponthoz.

Herbology – Gyógynövénytan: Olvass el egy olyan könyvet, aminek a címében természettel kapcsolatos szó található (eredeti: nature-related):
Nicola Yoon: A Nap is csillag
Könyvtári könyv, jó lenne visszavinni, mert a háromból már csak ő nincs elolvasva. A cím pedig magáért beszél, nem is lehetne természetesebb.

Ennyi lenne ez a varázslatos kihívás, nem is tűnik olyan lehetetlennek. Ha van kedvetek csatlakozzatok, írjátok meg miket szeretnétek olvasni. Rétának pedig ismét csak köszönni tudom, hogy vette a fáradtságot és lefordította az olvasási maratont és engedélyezte, hogy használjam ehhez a bejegyzéshez.
A képek a moly.hu, és a Pinterest oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése