2017-11-26

Mesesarok - november


Elérkezett a hónap utolsó hétvégéje, így jön a Mesesarok, vagyis a havi meseválogatás, ami a fiúknak nagyon tetszett.

Ebben a hónapban iszonyat kevés könyvet olvastam a fiúknak, mert mindig azt kérték, hogy az Apjuk tegye ezt meg. Ez kicsit fájt, de hát ez van, el kell fogadni, hogy sokkal izgalmasabban, és jobban teljesít ebben a feladatban a Férjem. Így viszont csupán a fiúk véleményét tudom elmondani, továbbítani, felnőtt szemszögből nem tudok nyilatkozni. Vágjuk is bele!

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo és a hosszú tél
Fülszöveg:
A méltán népszerű Hihetetlen történet az óriás körtéről alkotójának új, karácsonyra hangoló kötete.
A naptár szerint már rég tavasznak kellett volna lennie, ám Mimbo Jimbóékat egyre jobban maga alá temette a hó. Hová lett a tavasz?! Honnan jönnek ezek a különös hangok? És mik ezek a furcsa masinák?
Mássz fel te is Mimbo Jimbóékkal a különleges, négy lábon járó házba, és nyomozd ki a rejtélyeket, hogy végre kisüthessen a nap!

Vélemény:
Ez meg egy másik könyv volt, amit olvastam nekik a hónapban. A kisebb fiam nagyon szereti, mióta megkaptuk minden este ezzel kell kezdeni az olvasást, utána jöhet a nagyobb fiú meséje. Szerintem ezzel mindent el is mondtam erről a könyvről. Mivel a kisebb fiam jobban lekötötte, aki 3 éves, ennek a korosztálynak ajánlom, illetve a kisebbeknek. Erről a könyvről jövő héten a bővebb értékelés is.

Geronimo Stilton: Majd adok én neked karatét!
Fülszöveg:
Majd adok én neked karatét!
Egy reggel váratlanul beállított hozzám Muszkoli, hogy békés, nyugodt otthonomból elrángasson Pocokfalvára. Eddig még nem is lenne olyan izgalmas…"Miféle kaland ez?" – kérdezhetnétek. A probléma csak az, hogy ott aztán részt kellett vennem a Karate Világbajnokságon! Csupán egyetlen hetem volt, hogy megtanuljam ennek a sportnak minden csínját-bínját, és vérbeli feketeövessé váljak…

Vélemény:
Nagyobb fiam imádta, mert ő jár kempóra, ami egy kínai harcművészet, hasonló, mint a karate. Így nagy odafigyeléssel követte nyomon, hogy min megy keresztül Geronimo a karate versenyen. Nagyon szuper, hogy a mese végén van egy kis ismeretterjesztő rész magáról a karatéről, a történetéről, néhány gyakorlatról, és egyéb ismeretekről. A történet pedig megtanítja a kicsiket arra, hogy a sportszerűség sokkal célravezetőbb, mint a család.

Sir Steve Stevenson: Mindenki a fedélzetre!
Fülszöveg:
A kis csapat öt főből áll, mint kézen az ujjak. A Tengeri Bocsok a Kalóziskola első évét járják, és arra pályáznak, hogy igazi tengeri medvévé váljanak!
Miközben a többi csapat lelkesen készül a hagyományos Hullámversenyre, Jim és barátai első hajós órájukon vesznek részt egy kalózhajó fedélzetén. A hajó Függőágy kapitány rozoga galeonja, a Gyöngyibagoly. Amikor azonban Jobbhorog véletlenül átvágja a horgony kötelét, a hajó pillanatok alatt vad száguldásba kezd…és nincs rá mód, hogy megállítsák!

Vélemény:
Igaz, hogy a második része a sorozatnak, de teljesen érthető volt minden. A fiúk nagyon élvezték, hiszen kalózokról szól, akik még csak most tanulják a kalózkodás alapjait. A kis csapat sokszínű: van köztük piperkőc francia, mindent bele ikrek, egy kemény lány, akinek különleges képessége van és még jó páran. Izgalmas, kalandokkal teli, és vicces történtet, ami a 3 és a 6 évesem is egyaránt lekötötte.

Sajnos csak abból tudtam dolgozni, amik a fiúk elmondtak, azért is lett ilyen kevés, mert ennyire emlékeznek a hónap könyvei közül. Viszont így tuti az emlékezetes könyvek kerültek most bele ebbe a listába. Bízom benne, hogy tudtam olyan könyveket ajánlani, amik felkeltették a figyelmeteket!


Képek a Pinterest oldalamról származnak.

4 megjegyzés:

  1. Most én is egy Geronimo Stilton történetet olvasok esténként a Nagynak. Szerintem 1-2 nap és a végére érünk. ;) Nem kapkodom el. Előbb is tiszta zizi volt már, annyira kíváncsi, hogy ki áll a rejtély mögött, ötletelget, találgat. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Geronimo Stilton úgy látszik, hogy örök kedvenc a gyerekeknél :D Melyik Geronimot nyúzzátok?
      Nálunk a nagyobb szokott találgatni, a kisebb egyszerűen csak kacag rajta.

      Törlés
    2. Most A névtelen múmia rejtélyét. Amúgy vicces, de már az elején lelőtte, hogy ki a tettes, én tuti nem gondoltam volna rá. :)

      Törlés
    3. Azt a részt még nem olvastuk, mert mindig megijednek a borítótól, mikor a könyvtárban látják :D a tettest a nagyobbad ügyesen kilogikázta?

      Törlés