2017-11-22

Top5Wednesday és Havi ajánló – „köszönöm, hogy vagytok” könyvek


A Top5Szerdára Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is.
Amerikában a Hálaadás az egyik legfontosabb nemzeti ünnep. Ez mindig november 4. csütörtökjére esik. Ennek alkalmából olyan könyveket mutatok be, amikért hálás vagyok, hogy léteznek. Nem csak a mai Top5Szerda témája ez, hanem a Havi ajánlóé is, ezért a két rovatot most egyben hozom.

Anne Bishop: Vörös betűkkel
Hálás vagyok ennek a könyvnek, hogy egy nagyon izgalmas világot tárt az olvasók elé, amiben a legtöbb természetfeletti lény ismét gonosz és nem akarnak haverkodni az emberekkel. Bővebben ITT olvashattok a világról és a benne fellelhető lényekről.

Jessica Park: Flat-Out Love – Szeretni bolondulásig
Hálás vagyok ennek a könyvnek, hogy megtanított sírni egy könyvön. Igen, ez számomra nagy dolog, mert ennek a könyvnek az olvasása közben jöttem rá, hogy egy könyv bizony képes különféle érzelmeket kiváltani az olvasóból, nem csak úgy, hogy érzem belülről, hogy ez rossz, hanem valóságosan képes vagyok könnyeket hullatni egy-egy szívszorító történteteken.

Jessie Ann Foley: Egyszerű dal
Hálás vagyok ennek a könyvnek, mert képes volt újra a ’90-es évebe repíteni, ahol végre átélhettem azt az életérzést, amit az akkori fiatalok éreztek. Mivel én azokban az időkben éreztem, így sajnos nem rajonghattam a Nirvanáért, és ne hullathattam a könyvemet Kurt Cobain-ért. ITT bővebben áradozok a könyvről.

Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn
Hálás vagyok ennek a könyvnek, azért mert megíródott. Elcsépelt, de ennél valóban hálás vagyok, hogy egy magyar írta meg. Kemese Fanni volt az az írónő, akinek hála újra elkezdtem magyar íróktól olvasni.

Leitner Olga: Púder nélkül
Hálás vagyok ennek a könyvnek, hogy Olga képes volt leírni a gondolatait, és ezzel sok nőnek, köztük nekem is felnyitni a szemét, hogy ne másnak feleljenek meg, hanem önmaguknak! Szerintem sokan vannak úgy, hogy mindenkinek meg akarnak felelni, és ez iszonyatosan nagy terhet képes az ember vállára tenni. Olga viszont jól megmondja a magáét, ezzel pedig az összes ilyen nőnek segíteni meglátni a legjobbakat. ITT az egész értékelésemet elolvashatjátok.

Rona Fire: Switch
Hálás vagyok ennek a könyvnek, mert általa kicsit bepillantást kaptam egy ex-kurtizán és BDSM-rajongó világába. Nem tudom, hogy vagytok vele, de engem elméleti síkon mindig is érdekelt, hogy hogy működnek a dolgok a BDSM-ben és mi viszi rá az embert, hogy kipróbálja. Valójában nem próbálnám ki, de a könyv által mégis kipróbálhattam. ITT bővebben is olvashattok róla.

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Hálás vagyok ennek a könyvnek, mert újra Dorka fejében lehettem és együtt küzdhettem meg vele a boldogságáért. Erről nemsokára bővebben is hozok érzékelést.

Julia Lewis Thomson: Többek szerint
Hálás vagyok ennek a könyvnek, mert Maxim, ennyi, pont. Ez épp elég indok, hogy köszönetet mondja az írónak, Julia Lewis Thomsonnak, hogy megírta. Bővebben ITT olvashattok róla, hogy miért örülök neki még, hogy Maxim kapott egy külön könyvet.

Nektek vannak olyan könyvek, amiért hálát adtok, amiért megírták?

A többi Top5Szerdázó blogger:


2 megjegyzés:

  1. Olvastad már Leitner Olgától a "Bakker, azok a csodddálatos férfiak!"-at? Ha még nem, akkor nagyon ajánlom. Többször olyan érzésem volt olvasva a könyvet, mintha a saját gondolataim köszöntek volna vissza a lapokon keresztül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos még nem olvastam :( viszont tervben van, mert eddig csupa jót hallottam róla ^^

      Törlés