2017-11-27

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo és a hosszú tél {Értékelés}

A recenziós példányt köszönjük szépen a Kolibri kiadónak!
Fülszöveg:
A méltán népszerű Hihetetlen történet az óriás körtéről alkotójának új, karácsonyra hangoló kötete.
A naptár szerint már rég tavasznak kellett volna lennie, ám Mimbo Jimbóékat egyre jobban maga alá temette a hó. Hová lett a tavasz?! Honnan jönnek ezek a különös hangok? És mik ezek a furcsa masinák?
Mássz fel te is Mimbo Jimbóékkal a különleges, négy lábon járó házba, és nyomozd ki a rejtélyeket, hogy végre kisüthessen a nap!

Könyvinformációk:
Kiadó: Kolibri
Eredeti megjelenés éve: 2014
Magyar megjelenés éve: 2017
Oldalszám: 118 oldal
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634370390
Fordította: Petrikovics Edit
Illusztrálta: Jakob Martin Strid
Sorozat: Mimbo Jimbo
Függővég: nem
ITT megvásárolható

Véleményünk:
Jakob Martin Strid másik könyve, Hihetetlen történet az óriás körtéről nálunk kimaradt, így nem voltak nagy elvárásaink Mimbo Jimboék felé, viszont nagy kíváncsisággal vágtunk bele, hogy megismerjük őt és a barátait.
A történet szerint már rég tavasznak kéne lennie, de nem nagyon akaródzik eljönni. Ezért Mimbo Jimbo és barátai elindulnak, hogy kiderítsék mi is az oka ennek az elhúzódó évszaknak. Kutakodás közben pedig találnak pár nagyon különös dolgot: egy lábakon járó házat, egy csengettyűt, amivel havazást lehet előidézni. Érdekesen hangzik, ugye? A fiaim alig várták, hogy kiderüljön, hogy miként kapcsolódnak ezek a furcsa tárgyak a hosszú télhez.
A kisebb fiam sokkal jobban lekötötte a történet, és annyira tetszett neki, hogy minden áldott este el kell olvasni, már lassan kívülről fogjuk tudni. Azért inkább a fiatalabb korosztálynak tudom, tudjuk ajánlani, mivel a 6 évesem azt mondta, hogy ez neki már egy kicsit babás mese. Bár elsőre neki is tetszett, de sokadjára már sajnos unta.
Felnőtt szemmel a könyv felépítése szuper. A mondatok nincsenek összesűrítve, hanem minden oldalra egy kevés jut, így a gyerekek sokkal jobban el tudnak merülni a képekben. Ez pedig nem csak a kicsiknek válik javára, hanem az olvasni tanuló gyerekeknek is, mert nem kell nagyon megerőltetni magukat, hiszen csupán egy-egy mondatra kell koncentrálniuk, nem pedig egy halom szövegre.
Az illusztrációk viszont mind a kettőnek tetszett: bohókásak, mégis szépek. Sokszor azt vettem észre, hogy ültek a könyv fölött, és nézegették. Mindig azt magyarázták egymásnak, hogy milyen jó lenne, ha már nálunk is olyan tél lenne, mint Mimboéáknál, és hogy szívesen cserélnének velük.

Összességében aranyos kis könyv, a kisebb korosztály, 1-3 évesek imádni fogják.
Ajánljuk azoknak, akik:
- már várják a telek,
- vágynak egy kis kalandra, melyben különös tárgyak vezetnek el a megoldáshoz,
- imádják a szép képeket és a hozzá tartozó aranyos történeteket.

Ha felkeltette az érdeklődésetek a Könyves blog jóvoltából bele is olvashattok.

Értékelés: 5/5 a gyerekek szerint még a nagyobb szerint is


Kedvenc karakter(ek): gyerekeknek: Mimbo Jimbo, nekem: a boszorkányok

Kedvenc jelenet(ek): az egész kaland
Borítókép a Pinterest oldalamról származik, a könyvrészlet pedig a Könyves blogról. A fiúk pedig az Instagram oldalamról.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése