2017-12-11

Mini-Könyvklub 9: Krimi, thriller2016 decemberében berobbant hozzám AniTiger és udvariasan felkért, hogyha van kedvem, akkor csatlakozzam én is a Mini – Könyvklubhoz. Akkor csatlakoztam is a Klubhoz, mert nem lehetett ellenállni annak a kérésnek. Januárban 9. alkalommal folytatódik a könyvklub, számomra viszont ez lesz a 4. részvétel. Eddig 3 fordulóban vettem részt, a kedvencem a fantasy volt, a vegyes forduló viszont érdekes volt, hiszen csupa olyan könyv került terítékre, ami messze áll a komfortzónámtól. A 9. fordulóban pedig a krimi és a thriller könyveké a főszerep, aminek nagyon örülök, hiszen éppen most ismerkedem a műfajjal.

 Mi is ez a Mini – könyvklub?

A Könyvklubhoz bárki csatlakozhat, aki szeret olvasni. A 9. forduló 2018 januárjában indul és 4 hónapon keresztül tart ez az egész móka. A lényege a közös olvasás egy közösen választott műfajban és az ezen belül megtalálható könyvekkel. 10 könyv közül lehet választani és szavazni. Amelyikre pedig a legtöbb szavazat érkezik a részvevőktől, azokat fogjuk elolvasni és értékelni. Az első három hónapban kötött olvasás, vagyis megadott könyvet olvasunk, a negyedik hónapban pedig szabad a vásár, vagyis a műfajon belül azt olvasunk, amit szeretnénk. Bővebben erről az egészről Vegazus oldalán a Könyvsarok blogon olvashattok.


Választható könyvek

Vegazus, mint mindig most is kitett magáért a választható könyvek terén. A krimivel és a thrillerrel nincs bajom, sőt örülök is neki, mert mint az előbb említettem most ismerkedem velük. Amint megláttam a választható könyveket, máris kiválasztottam 3 könyvet, amit szeretnék elolvasni, aztán osztotam, szoroztam és végül az első gondolatomban szereplő 3 könyvet jelöltem meg. Nem árulom el, hogy mely könyvek voltak ezek, mert senkit nem szeretnék befolyásolni. Most pedig lássuk a szavazásra bocsájtott könyvek listáját:
Megj.: 592 oldal
Megj.: 566 oldal
Megj.: 464 oldal
Megj.: 500 oldal
Megj.: 568 oldal
*Marcus Meadow írói álnévvel is megjelent (azonos címmel)
Jó, ha tudod:

Az első három hónapban kötött könyvet olvasunk a negyedik hónapban szabad a vásár.

Mind a 4 könyvről kritikát/értékelést/ajánlást kell írni abban a hónapban, amikor olvassuk. Ez az értékelés lehet a blogra írni, vagy ha nincs, akkor pedig el kell küldeni Vegazusnak, aki feltölti az erre a célra létrehozott blogra. Az értékelésnek legalább 10 saját, bővített mondatot kell tartalmaznia, ami csak a törzsszöveg.

Ha annyira szenvedsz a könyvtől, hogy nem akarod tovább olvasni, az nem probléma, ez esetben is írj róla értékelést, amiben kifejted, hogy miért nem tetszett, ezt is el fogja fogadni Vegazus.
További szabályok Vegazus blogján olvasható ITT.


Információk:

Célja: közös olvasás élménye nem nyereményjáték!

Időtartam: 2018. január 1-től április 30-ig
Műfaj: krimi, thriller
Jelentkezés: 2018. január 31. éjfélig
Szavazás: 2017. december 31-én éjfélig, Vegazusnál EZEN a linken.


Ha bárki kedvet kapott hozzá csatlakozzon hozzánk nyugodtan! A szabályokat mindenképp olvassátok el, nehogy valami félreértés történjen! És a legfontosabb: ez NEM egy nyereményjáték, mi csupán a közös olvasás kedvéért csináljuk és, hogy utána beszélgessünk egy jót! 
A képek a Könyvsarok blogról és a Pinterest táblámról származnak.


2 megjegyzés:

  1. Juhú! Akkor folytatód velünk együtt most is! ^^ Szuper!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony! Bár a mostani körben nem brillíroztam, mégis újra neki ugrom az újabb körnek ^^

      Törlés