2017-12-02

Ez vagy Az Book Tag


Sziasztok!
Ma ismét egy book taggel jelentkezem, amire ismét AniTiger hívott ki. Úgy látom, hogy egyre jobban rákap AniTiger is a tagekre, aminek én nagyon örülök. Az ő válaszait ITT elolvashatjátok. Az enyémet pedig lentebb. Kezdjünk is bele!

Olvasni a kanapén vagy az ágyban?
Mindkettő. Kihúzható kanapénk van, ami nap közben kanapé, este pedig ágy. Így mind a kettő helyen olvasok. Viszont a legjobban fotelben, összegömbölyödve, zsibbadt végtagokkal szeretek olvasni.

Főszereplő: férfi vagy nő?
Férfi. Sokkal jobban szeretem, ha egy férfi kerül a középpontba. Viszonylag kevés ilyen jó könyvvel lehet találkozni, így szinte ki vagyok rájuk éhezve. Ezért is nagy kedvencem az Ikercsavar krónikák, hiszen szinte az összes karakter férfi, és az ő szemükkel követtetjük végig az eseményeket.

Trilógia vagy Tetralógia (~Három vagy négy részes)?
Trilógia, bár vannak olyan történetek, amiknek még ez is sok, és bőven elég lenne, ha csupán egykötetes könyvként jelent volna meg.

E/1 vagy E/3 szemszög?
E/1. Gyorsabban és könnyebben bele tudom magam élni a történetbe, és a szereplő helyébe is. Ha E/3-ban olvasok, akkor úgy érzem, hogy van köztem és a karakter között egy fal.

Olvasás reggel vagy este?
Este. Pontosabban éjszaka. Csak ekkor van időm, vagy főzés közben, ha bekapcsolok egy e-könyvet és beállítom rajta a hangos felolvasást.

Könyvtár vagy könyvesbolt?
Könyvtár! Egyértelműen könyvtár, mert imádom a hangulatát. Nálunk itthon picike könyvtár van, és sajnos kevesen is járnak, pedig rengeteg szuper könyv található nálunk. Viszont az, hogy kicsi előnyére is válik, hiszen az ott dolgozók ismerik az olvasókat néz szerint is, és ez egy kcisit családibb hangulatot teremt az egésznek. Ha bemegyek egy könyvesboltba, nem biztos, hogy név szerint fognak köszönni, és nem is ismerik az olvasási szokásaim. Sőt, azt sem mondják, hogy ezt a könyvet, vagy azt a könyvet miattam, az én ajánlásomra rendeltek meg.

Megsirasson vagy megnevettessen a könyv?
Van elég dráma az életemben, és még így is jobban szeretem a bőgős könyveket. Ha viszont sokat olvasok belőlük, akkor nagyon be tudnak szippantani, és képes leszek depressziós lenni. Ha elérem ezt a pontot, onnantól egy ideig csak nevetős könyveket szeretek olvasni.

Fekete vagy fehér könyvborító?
Fehér. Annak ellenére, hogy a kedvenc színem a fekete, borítóba a fehérek sokkal jobban fel tudnák hívni a figyelmem. De a színesek a legjobbak!

Karakter-orientált vagy cselekmény-orientált könyv?
Ez nehéz kérdés. Mind a kettőnek tökéletes egyensúlyba kell lennie ahhoz, hogy egy könyv szuper legyen. Úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy melyiket válasszam.

Akiket megkérek arra, hogy töltsék ki, ha van hozzá kedvük:
Kritika meg a Barbika bloggerinája: Barbika,
A penchant for fantasy bloggerinája: Arwen,
Wandamaci (könyv)birodalma bloggerinája: Wandamaci.
A taget persze bárki viheti, akinek megtetszik.


A képek a Pinterest oldalamról származnak, a borítókép saját készítésű.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése