2017-12-27

Top5Wednesday – könyves kívánságlista


A Top5Szerdára Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is.
Áprilisban, mikor csatlakoztam én is ehhez a Top5Wednesday-hez, nem gondoltam volna, hogy valóban fogom majd csinálni. Először csupán azért vágtam bele, mert jó mókának tűnt és amúgy is jól jött a rendszeresség a blognak, később pedig azt vettem észre, hogy már várom a témákat, hogy írhassam az újabb ötös listám.
Az év utolsó Top5Szerdája pedig elérkezett. A mai téma olyan a könyves kívánságlista, azonban nem konkrét címeket és könyveket kell bemutatni. Helyette inkább olyanokról kell írni, amikből szívesebben olvasnék többet. Lehet ez műfaj, téma vagy éppen bármi, amit szívesen látnék egy-egy könyvben. Kezdjünk is bele!


Lehetne több klasszikus
Épp ezért is örülök a mostani kihívásnak, amit Rétával közösen hoztunk fedél alá, pont azon célból, mert keveset olvasunk klasszikus könyveket.

Lehetne több humoros könyv
Szeretem, mikor egy könyv megnevetettet de vajmi kevés jött velem szembe ilyen. 2018-ban pedig jó lenne több ilyen vicces könyvvel közelebbi kapcsolatba kerülni.

Lehetne több elgondolkodtató könyv
Úgy érzem, hogy túl sok limonádé könyvet olvasok, és ez már kezd kicsit kevés lenni. A szolgálólány meséjét imádtam, és az sem egy könnyen emészthető iromány. Ehhez hasonlóakat szívesen olvasnék még.

Lehetne több a saját könyvek olvasottsága
Jó lenne, ha jövőre tudnék haladni a saját könyveimmel. Sajnos mindig jön valami olyan olvasmány, ami mondjuk könyvtári, vagy utazókönyv ezek persze mindig elsőbbséget élveznek. Ilyenkor persze a háttérbe szorul a magánkönyvtáram. Meg ott vannak a gyilkos akciók, amiknek nehezen áll ellen egy moly, ilyenkor is csak nő az olvasatlan könyvek száma.

Lehetne több komfortzóna kívüli olvasás
Annyi műfaj van, aminek keretein belül még nem is olvastam, de valamilyen oknál fogva félek tőlük. Jó lenne, ha végre lenne bátorságom elhagyni a jól megszokott fantasy, erotikus, YA, NA vonalat és más egyéb besorolású könyvekkel is megismerkedni.

Ha van olyan könyvetek, amik valamelyik pontba beleillene, nyugodtan osszátok meg. Ha pedig kíváncsiak vagytok, hogy a többi Top5Szerdázó blogger mit remél a 2018-as évtől, megnézhetitek a Molyon EBBEN a zónában.

Bízom benne, hogy jövőre is velem tartotok!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése