2017-08-01

Viszlát Július! Helló Augusztus! | 2017


Vége van egy mozgalmas hónapnak, mikor ünneplésből ünneplésbe mentünk, mert majdnem mindenkinek van valamilyen júliusban. Az augusztus egy kicsit pihenősebb, már ha lehet ezt mondani két gyerek mellett. Kezdhetek azon izgulni, hogy mit kell összeszedni az ovikezdéshez, mert a kisebb is kezdi. Persze fogjuk rá, hogy rutinos vagyok, de mindig van valami, amit otthon hagyunk az első napon. Viszont a kicsinek mindent meg kell venni: ilyen meg olyan ovis zsákok, váltócipő, új ruhák…stb. Aztán pedig mindegyik ruhába, cipőbe, törcsibe beleírni a jelet, nevet, még azokba is, amiket lehet oviba nem is fog felvenni. Szóval ezekre lelkiekben fel kell készülnöm, hogy normálisan el tudjam őket indítani az oviba.
Könyvek és egyéb terén a hónapban elég gyatrának bizonyult a hónap, mert azt a kettőt, amit el akartam olvasni sajnos nem nagyon jött össze. Helyettük minden egyebet olvastam, csak azokat nem. Vagyis a Rengeteget sikerült, mert már nem akartam ezt a hónapot is csúsztatni a Mini-Könyvklub határidejéből. Most pedig jön egy kis összegzés, hogy mik is kerültek fel a blogra, és miket fogok olvasni a hónapban.

Júliusi összegzés:
Az állandó jövés-menésben nem nagyon volt időm olvasni, viszont így is elolvastam 3 könyvet + egyet, amit befejeztem, de még nem készült róla értékekés. Ezt minél hamarabb pótolni fogom, így ebben a hónapban biztos, hogy felkerül.

Értékelések:
Naomi Novik: Rengeteg

Ebben a hónapban nem volt interjú írókkal, viszont bloggerekkel igen a Summer Forever Projekt keretein belül. A projekt alkalmából elég sok bejegyzés született nem csak nálam, de a résztvevők között is. Ezeket a bejegyzéseket ITT megtekinthetitek. Volt egy közös nyereményjátékunk is, aminek már a nyertesei is meg vannak. Itt is szeretnék nekik gratulálni!
Az állandó rovatok is kimentek időben, pedig most nem is terveztem előre semmit.
Három taget is kitöltöttem, ebből kettő személyesebb egy pedig könyves.
Tagek:

Könyvek szempontjából nem volt olyan gyümölcsöző a termés, mint előző hónapban. Ezt nem is bánom, mert lassan belefulladok a sok olvasatlan könyvbe.

Beszerzések, recenziók, ajándékok:
❤ Naszvadi Judith: A mi Múzsánk - bocsi lemaradt a képről

Augusztusi tervek:
Kicsit jobban bele kell húznom az olvasásba, hiszen több utazókönyv is van nálam és nem szívesen küldöm tovább úgy, hogy nem olvastam el őket. Aztán még ott van a Nagy Nyári Read-a-thon, amiből nem fogom mindet elolvasni, de az akarás bennem van. Az ott felsorolt könyveket most nem tenném be ide.

Fülszöveg:
Sienna Cole – Laura Porter: Száz évvel utánad
A nevem Kate Harris-Woods, és ez az én történetem. Átlagos lány vagyok, középszerű élettel, semmi kiemelkedőt nem vittem véghez – egészen mostanáig. Azt hittem, az új életem akkor kezdődött, amikor Londonba költöztünk a férjemmel. De most már tisztán látom, hogy Párizs volt a célállomás. Gyere velem, és végigvezetlek a naplómban egy olyan történeten, ami most íródik, de 1853-ban vette kezdetét egy fiatal párizsi szerelemmel. Egy időutazásra invitállak, amely során beleolvashatsz, hogyan kapcsolódik össze egy több mint száz évvel ezelőtt élt férfi története az enyémmel. Olyan síron túli üzenetet tartogatok neked, ami időtlen igazságokat rejt. Bemutatom azt az embert, aki megváltoztatta az életem. Velem jössz?
Elöljáróban:
Megjelenés óta kíváncsi vagyok rá, hogy mit is tartogat a könyv. Még nem olvastam olyan könyvet, amit több szerző írt volna, így emiatt is felkeltette az érdeklődésem. Az pedig még jobb, hogy magyarok az írók, így tudok velük interjút is készíteni, ha vállalják.

Fülszöveg:
Bogár Erika: Tullia meséi – Őrző
A nomád, vándorló élet után hét szövetséges törzs telepedett le Tullia kies vidékén. A régi világ rettenthetetlen harcosai, az őrzők céltalanul kallódnak, a senkiföldjén élnek. A törzsfőknek már nincs szükségük rájuk. Legjobb lenne, ha eltűnnének a föld színéről. Ám közeleg az idő, amikor az őrzők tudása, ősi harcmodora újra értékessé válik, mert a Krón teremtette torkaldémon ereje egy ember testébe szállt át. Miközben a könnyű élet és a gazdagság reményében egyre többen választják Krónt, a sötét Istent, addig Mia Istennő hívei rettegésben élnek. Alder törzsfő kezelhetetlen kamaszfiát, Triart az őrzőkhöz küldi tanulni. A fiú megtanul élni a természetben, gondoskodni magáról és másokról. Amikor visszatér a családjához, hogy átvegye apja helyét a törzs élén, kiderül, hogy más értékeket tart szem előtt, mint a Szövetség többi vezetője. Ő a legfiatalabb a törzsfők között, és az egyetlen, aki kellő tapasztalat birtokában képes irányítani az ország védelmét a Krón követői ellen vívott harcban. Mert Triar őrző… Az Őrző a Tullia meséi sorozat első darabja, a fantasy történeteknek az azonos háttérvilág ad alapot.
Elöljáróban:
Szintén egy magyar könyv, amit utazókönyvként van nálam. Szeretem a fantasy könyveket és már több író is bebizonyította, hogy a magyarok is képesek fantasztikus fantasy könyvet írni. Remélem, hogy nem ez a könyv lesz a kivétel.

Fülszöveg:
Tomcsik Nóra: A változások kora
Anglia az 1910-es évek hajnalán.
A szegény sorsú Henry, abban a reményben, hogy pénzt és rangot szerezve elveheti a gróf kisasszony Sarah-t, Londonba utazik. Sarah azonban választás előtt áll. Az egyszerűbb életet választja-e Henryvel, vagy elfogadja a birtok új örökösének, Jacobnak házassági ajánlatát és ezzel a grófnői címet? Bátyja, George ugyanis lemond örökségéről és papnövendék lesz Lancesterben, ahol hamarosan megismeri a tragikus körülmények közt elárvult, ám mindig derűs Annát. Mindeközben George és Sarah húga, a bájos és lázadó kamasz, Charlotte arról álmodozik, hogy Henry egy nap őt veszi el feleségül.
Mind az öten más-más tervekkel és ábrándokkal vágnak neki a körülöttük egyre gyorsabban változó világnak, ahol a társadalmi elvárások és előítéletek mellett leginkább önmagukkal kell újra és újra megküzdeniük.
A dolgok aztán váratlan fordulatot vesznek, mikor Henry New Yorkba érkezve radikális, rendszerellenes szervezkedések és lázongások közepébe csöppen. Az egyre aggasztóbb történések után Henry kénytelen arra a következtetésre jutni, hogy mindez csupán valami sokkal veszedelmesebb esemény előszele, mely így vagy úgy, de majd mindannyijuk életét megváltoztathatja.
Elöljáróban:
Jó nagy falat lesz ez a könyv, mégpedig azért, mert nem szoktam történelmi romantikus könyveket olvasni. Ez a könyv valamilyen oknál fogva pedig vonz. Szóval ezzel a könyvvel kicsit kitörök a komfortzónámból, aztán meglátjuk, hogy milyen lesz a kapcsolatom a műfajjal.


Ennyi lett volna a július hónapom és szeretném, ha most az augusztusi tervekből minél több megvalósulna, bár ez csak rajtam múlik, meg hogy hogyan osztom be az időmet.


A képek a moly.hu, és Pinterest oldalamról származnak, illetve saját készítésűek.

2 megjegyzés:

  1. nálunk anyukám úgy oldotta meg az ovis/sulis cuccokba való névbeírást, hogy mindenkinek ugyanolyan kezdetű nevet adott, így mindenkinek ugyanaz lett a monogramja, és azt írogatták bele, mi meg vittük a tesóét :D :D

    A Sárkányröpte nagyon izgatja a fantáziám! Remélem, hamar elolvasod és lesz belőle értékelés :D

    Mi lesz az Ikercsavar Krónikák második részével? Eltoljuk szeptemberre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megpróbálok minél előbb sort keríteni rá :) a Remények Jordan számára lemaradt a listáról, bocsi :( de az mehet ebben a hónapban ^^

      Törlés